ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 21 مرداد 1405

کد خبر : 146345
 
مدیر کل گمرک استان همدان:

صادرات گمرک استان رو به رشد است
تاریخ خبر : 1404-11-21
     
 
 
     
متن خبر :

گمرک به‌عنوان یکی از مهمترین ارکان اقتصادی کشور عهده‌دار انجام امر تجارت خارجی در رویه‌های صادرات، واردات، ترانزیت و ... است.
 
گمرک نه تنها مرزبان اقتصاد بلکه تضمین کننده سلامت مردم با نظارت بر ورود کالاهای سلامت محور و کنترل مجوزهای ورود کالاهای دارویی است. این نقش مهم و کلیدی با تمام ظرفیت‌ها و اعمال نظارت‌های دقیق به منظور پیشگیری از ورود کالاهای مضر به سلامت جامعه در تمام گمرکانت کشور و از جمله گمرک همدان انجام می‌گیرد.
 
چند سالی می‌شود که رهبر فرزانه ایران اسلامی پیام‌هایی با مضامین اقتصادی را به عنوان راهگشای حل مشکلات جامعه مطرح می‌نمایند تا بدین ترتیب از بسیاری از معضلاتی که ناشی از فقر اقتصادی است کاسته شود.
 
بدین ترتیب با مهم دانستن این موضوع، گمرک استان همدان به عنوان گمرکی که می‌تواند تجار و واحدهای تولیدی را به مرزها و کشورهای همسایه غربی و شمال غرب متصل سازد، وارد کارزار اقتصادی شده و در مدت پس از شکل‌گیری توانسته تجار را به سمت خود جذب و کالاها را از این طریق صادر نماید.
 
دهه فجر فرصتی را فراهم آورد تا با "جواد محمدی" مدیر گمرک استان همدان به گفتگو بنشینیم و در مورد فعالیت این اداره کل گزارش دهیم.
 
 افزایش 10 درصدی ارزش دلاری صادرات استان
 
به گفته مدیر کل گمرک استان همدان در 9 ماهه امسال ارزش دلاری صادرات استان همدان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 10 درصد افزایش یافت.
 
مدیر کل گمرک استان همدان با بیان این مطلب، گزارشی از فعالیت گمرک استان را  به مناسبت روز گمرک، ارائه داد و گفت: شعار جهانی سال 2026 که برای گمرک انتخاب شده است، "گمرک هوشیار و متعهد در حفاظت از جامعه" است که  با عمل به آن می‌تواند پویایی اقتصادی را شاهد بود.
 
جواد محمدی افزود: هر چند امسال اتفاق نامبارک جنگ 12 روزه و نیز حوادث اخیر را داشتیم اما این مسائل در رویه صادراتی استان تأثیری نداشت و شاهد رشد صادرات نسبت به سال قبل بودیم.
 
محمدی بیان کرد: بطری و مصنوعات شیشه‌ای، سیمان سفید، انواع وازلین صنعتی، موم پارلافین، میله‌های آهنی، نورد و پلی استرهای اشباع شده عمده کالاهای صادراتی استان همدان است که به کشورهای عراق، پاکستان، افغانستان، ترکیه، روسیه و کشورهای همجوار انجام می‌شود و در این بین نخستین رتبه صادراتی به لحاظ وزنی به مقصد کشور عراق است.
 
وی با اشاره به اینکه گمرک استان در شهر ملایر دارای اداره و در نهاوند دفتر نمایندگی است افزود: در زمینه واردات هم در 9 ماهه امسال به نسبت مدت مشابه سال قبل به لحاظ ارزش 61 درصد افزایش واردات داشتیم که این نسبت در وزن به میزان 8 درصدت افزایش بوده است.
 
محمدی عمده کالاهای وارداتی به استان همدان را هم نخ پلی استر، نخ پلی آمید، ماشین‌آلات و ... دانست.
 
مدیر کل گمرک استان همدان کشورهای مبدأ واردات به استان همدان را گرجستان، عمارات، چین، ترکیه اعلام کرد و گفت: کالاهای وارداتی به لحاظ نیاز استان به برخی ملزومات انجام شده است.
 
 قاچاق کالا رو به رشد است 
 
وی در زمینه قاچاق هم آمار قابل توجهی را ارائه داد و از مشکل قاچاق به عنوان عمده مشکل گمرک نام برد و افزود: علی رغم پدیده شوم بودن قاچاق،پرونده قاچاق در استان رشد داشته است که باید تدابیر لازم در این زمینه و نیز قوانین بازدارنده اصلاح و به روز شود، زیرا قاچاق اقتصاد استان و تولید کننده را تهدید خواهد کرد.
 
وی خاطر نشان کرد: در این زمینه پرونده‌های 10 تا 100 میلیون ریال قاچاق را داریم که 300 درصد رشد د اشته است و از لحاظ متهم نیز  با 400 درصد رشد مواجه بوده‌ایم.همچنین در زمینه پرونده های 100 تا یک میلیارد هم 345 درصد در میزان پرونده‌ها و 380 درصد در تعداد متهمین رشد را شاهد بوده‌ایم.
 
محمدی ادامه داد: در زمینه پرونده‌های بالای یک میلیارد تعداد پرونده‌ها 18درصد و تعداد متهمین 25درصد رشد داشته است.
 
 قوانین قاچاق بازدارنده نیست
 
مدیر کل گمرک استان همدان ادامه داد: علی رغم پلیس امنیت اقتصادی و احکام تعزیرات حکومتی در این زمینه متأسفانه شاهد هستیم که سال به سال به میزان پرونده‌ها افزوده شده و قاچاق کالا رشد می کند که در این خصوص بازنگری برخی قوانین یک ضرورت انکارناپذیر است.
 
وی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد جرایم بازدارنده در بحث قاچاق ضعیف است، زیرا به نسبت میزان قاچاق و نرخ جریمه، متهمان این ریسک را قبول کرده و اقدام به قاچاق می‌کنند.
 
وی پدیده قاچاق را عامل رکود در تولید، کاهش اشتغال و از بین بردن صنعت دانست و گفت: باید با افزایش  کیفیت کالاها  مانع اشتیاق مردم به کالاهالی قاچاق که بیشتر بسته بندی شکیل دارند، شد.
 
وی در ادامه در خصوص اظهارنامه‌های مالیاتی نیز گفت: تکلیفی برای اینکه تجار از منطقه ما اقدام به صادرات کنند وجود ندارد. تجار بسته به نوع کالای صادراتی خود از محصولات کشاورزی گرفته تا صنعتی، معدنی و ... اقدام به صادرات می‌کنند.
 
وی ادامه داد: برخی‌ها معتقدند مشکلات مربوط به رفع تعهدات ارزی بازگشت ارز حاصل از صادرات و اعتبار کارتهای صادراتی که دولت آن‌را مطرح و از گردونه خارج کرده سبب شده که تجار تلاش کنند تا آمار صادراتشان را روی کارت خودشان محفوظ کنند.
 
 تقویت صنعت تقویت جایگاه گمرک است
 
وی ادامه داد: تجار در یک فرصت مشخص باید ارز تخصیصی کالای خود را به بانک برگردانند در غیر این صورت با مالیات مواجه خواهند بود و در این صورت وقتی ارز خارجی به بانک مرکزی برمی‌گردد، آمار صادرات افزایش یافته و افتخاری برای استان محل صادرات خواهد بود.
 
وی رتبه گمرک استان همدان را در حال حاضر در رده 28 دانست و افزود: علت پایین بودن این رتبه صنعت ضعیف استان است، زیرا بیشتر فعالیت استان همدان در زمینه صنعتی و معدنی می‌باشد و برخی صنایع هم تولید صادرات محور ندارند.
 
وی همچنین به دید فرهنگی برخی تجار به صادرات اشاره کرد و گفت: گاهی تجار برای پایین آمدن نرخ صادرات خود که چندان تفاوتی هم با نرخ استان مبدأ ندارد اقدام به صدور کالا از سایر گمرکات می‌کنند در حالی که در برخی استان‌ها بیشتر نفع عمومی قالب است و داشتن عرق واقعی به استان محل سکونت آنها را مجاب به صدور کالا از استان خودشان می‌کند.
 
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.