ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 12 مرداد 1405

کد خبر : 141535
 
انسداد ۷۶ حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان رزن و درگزین
تاریخ خبر : 1403-11-03
     
 
 
     
متن خبر :


مهسا طاقتی احسن- همدان پیام: از ابتدای سال جاری تا کنون در شهرستان رزن تعداد ۷۶حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده که بیش از ۸۷۲ هزار متر مکعب در مصرف آب زیرزمینی صرفه‌جویی شده است.

سرپرست مدیریت منابع آب شهرستان رزن و درگزین با بیان اینکه در۱۰ ماه گذشته، جلوگیری از برداشت غیرمجاز آب به شکل ویژه در دستور کار قرار گرفته، گفت: با این تعداد انسداد چاه‌های غیرمجاز در سطح شهرستان، ۱۰۸ درصد از هدف برنامه سازگاری با کم‌آبی شهرستان محقق شده است.

حامد رضا زاده افزود: در ۱۰ ماهه سال جاری، در شهرستان رزن تعداد ۷۶ حلقه چاه غیرمجاز دارای احکام قضایی پر و مسدود شده است.

رضا زاده خاطرنشان کرد: در این ۱۰ ماه گذشته، با انسداد این تعداد چاه غیرمجاز، از برداشت غیرمجاز آب از منابع آب زیرزمینی به میزان ۸۷۲ هزار متر مکعب با عمق انسداد ۱۳۲۶ متر جلوگیری شده است.

وی یادآور شد: از ابتدای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی تا کنون در شهرستان رزن تعداد ۱۱۳۲ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده که تقریبا ۱۵۰ میلیون مترمکعب جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز در شهرستان رزن اتفاق افتاده است.

رضا زاده عمق انسداد این تعداد چاه غیرمجاز مسدود شده از ابتدای طرح تاکنون را در حدود ۶۶ کیلومتر دانست و یادآور شد: منابع آبی متعلق به یک نسل نیست و باید با مصرف بهینه آب را به آیندگان تحویل دهیم.

طبق ماده ۴۵ قانون توزیع عادلانه آب: اشخاص زیر علاوه بر اعاده وضع سابق و جبران خسارت وارده... محکوم می‌شوند:

الف - هر کس عمدی و بدون اجازه دریچه و مقسمی را باز کند یا در تقسیم آب تغییری دهد یا دخالت غیرمجاز در وسائل اندازه‌گیری آب کند یا به نحوی از انحاء امر بهره‌برداری از تأسیسات آبی را مختل سازد.
ب - هر کس عمدی آبی را بدون حق یا اجازه مقامات مسئول به مجاری یا شبکه آبیاری متعلق به خود منتقل کند و یا موجب گردد که آب حق دیگری به او نرسد.
ج - هر کس عمدی به نحوی از انحاء به ضرر دیگری آبی را به هدر دهد.
د - هر کس آب حق دیگری را بدون مجوز قانونی تصرف کند.
ه - هر کس بدون رعایت مقررات این قانون به حفر چاه و یا قنات و یا بهره‌برداری از منابع آب مبادرت کند.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.