ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 23 مرداد 1405

کد خبر : 121678
 
گام بلند استان برای حل مشکل مسکن
تاریخ خبر : 1400-10-21
     
   
     
متن خبر :


 ۱- روز گذشته در شرایطی که فرماندار همدان کارگروه امور زیربنایی و تأمین مسکن شهرستان را تشکیل داده بود تا از اعطای تسهیلات ویژه مسکن در جهت توانمندسازی مناطق کمتر برخوردار خبر دهد و از همه بخواهد؛ اختلاف سلیقه‌ها را به منافع مردم گره نزنند تا مشکل زمین برای تأمین مسکن همدان حل شود، استاندار در شورایعالی شهرسازی و معماری ایران شرکت کرده بود و با دلایل و مستندات به دنبال دریافت موافقت این شورا با الحاق ۶۸۰ هکتار به شهر همدان بود.
موافقتی که دریافت شد و مشکل نبود زمین در همدان حداقل برای طرح ملی مسکن برطرف شد.

۲- هر دو خبر دیروز یعنی دریافت مجوز اختصاص تسهیلات طرح ویژه مقاوم‌سازی و احداث مسکن روستایی به مناطق کمتر برخوردار شهرها و موافقت شورایعالی شهرسازی و معماری ایران با الحاق ۶۸۰ هکتار به شهر همدان، خبرهای مسرت‌بخشی برای مردم ساکن در مرکز شهر هستند.
اقداماتی که ارزش آنها در پیشگیری از ساخت و ساز غیرمجاز، نوسازی خانه مستضعفان، خانه‌سازی برای ثبت‌نام‌کنندگان در طرح ملی مسکن و پیشگیری از گرانی مسکن خود را نشان خواهد داد.

۳- بر اساس آمار اعلام شده حدود 32 هزار و 213 متقاضی در شهرستان همدان در طرح ملی مسکن ثبت‌نام کرده‌اند و ثبت‌نام برای همدانی‌ها همچنان ادامه دارد.
با اینکه 3 هزار و 400 متقاضی مسکن در طرح اقدام ملی وجه اولیه را هم واریز کرده‌اند، اما مشکل زمین نگرانی بسیاری درباره فرجام این طرح ایجاد کرده بود.

۴- اهمیت اقدامات انجام شده در حوزه مسکن برای شهر همدان زمانی بیشتر درک خواهد شد که بدانیم برآورد کارشناسی بر این نظر است که سالانه 15هزار واحد مسکونی باید در شهر همدان ساخته شود. حال آنکه تحقق این نظر در همدان به دلیل مشکل زمین و محدود شدن ساخت و ساز به محدوده‌ای کوچک ممکن نبوده و در نتیجه این مشکلات، موجب انباشت تقاضا در این بخش شده است.

۵- درباره مسکن و تأمین آن برای مردم شریف همدان بسیار کم‌کاری شده است و دولت سیزدهم به درستی با درک این مطلب در حال جبران عقب‌ماندگی در این بخش و رساندن قیمت مسکن به قیمتی واقعی است.
در این مسیر اقدام استاندار در اخذ موافقت شورایعالی شهرسازی و معماری ایران با الحاق ۶۸۰ هکتار به شهر همدان گام نخست محسوب می‌شود.

۶- بررسی طرح جامع شهر همدان بسیار طولانی شده است و بین موافقان و مخالفان بحث‌ها همچنان ادامه دارد.
در حالی که در یک فرایند علمی و دموکراتیک پس از دریافت نظرات، امکان توجه به آنها بررسی شده و درنهایت به سمت مصوبه و تصمیم‌گیری حرکت می‌شود، ماندن در مرحله تصمیم‌سازی و سخن گفتن از معایب و مزایای یک طرح، دردی از مردم دوا نخواهد کرد.

۷- به هر روی اقدام استاندار در هماهنگی با نمایندگان و دیگر مسئولان در گشودن حلقه بسته شهر و توسعه آن به سمتی که اکثر کارشناسان بر آن نظر دارند، با بسط زمین‌های شهری اقدامی منطقی، جهادی و انقلابی ارزیابی می‌شود.
این دستاورد حلال مشکلات بسیاری از مردم خواهد بود و از اقداماتی است که انجام آنها، از دولتمردان دولت سیزدهم انتظار می‌رود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.