ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

کد خبر : 116554
 
کلانتری در پیامی به جشنواره محیط‌زیست همدان:

دولت ۲۰ هزار میلیارد برای حراست از تالاب‌ها اختصاص داد
تاریخ خبر : 1399-12-25
     
 
 
     
متن خبر :

 معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با صدور پیامی به دومین جشنواره عکس و فیلم محیط‌زیست استان همدان، گفت: ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در این دولت برای حراست از تالاب‌ها اختصاص یافت و حق‌آبه تالاب‌ها نیز در این دولت به‌رسمیت شناخته شد.
عیسی کلانتری در این پیام که در جشنواره به میزبانی همدان قرائت شد، اظهار کرد: اقدامات دولت تدبیر و امید در راستای حفظ و احیای تالاب‌های کشور با وجود تحریم، در دوران ۵۰ ساله کنوانسیون رامسر بی‌نظیر بوده است.
وی بیان کرد: تالاب‌ها از غنی‌ترین اکوسیستم‌های کره زمین هستند و ارزش اکولوژیک آنها ده برابر جنگل‌ها و ۲۰ برابر زمین‌های زراعی است و برای حفظ تالاب‌ها که دارای ارزش منطقه‌ای، ملی و جهانی هستند باید جهانی فکر و منطقه‌ای عمل کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست افزود: رویدادهای فرهنگی مرتبط با تالاب‌ها از جمله جشنواره، نمایشگاه‌ها و همایش در سطوح منطقه‌ای سهم کوچک اما تأثیرگذاری در معرفی کارکردهای این زیستگاه‌های ارزشمند به جوامع محلی، متخصصان و مسئولان امر داشته است که در حفظ و احیای این گهواره‌های تنوع زیستی مؤثر است.
کلانتری ادامه داد: از آنجایی که بی‌توجهی به توسعه پایدار در سده‌های اخیر و مصرف بیش از اندازه آب و توسعه نامتوازن، تالاب‌ها را در کشور با شرایط شکننده‌ای مواجه کرده است، هرگونه تلاش در راستای شناساندن اهمیت تالاب‌ها می‌تواند گام تأثیرگذاری برای تحقق ارائه خدمات زیست‌محیطی، اقتصادی و اجتماعی تالاب‌ها و نیز کارکرد تالاب در زمینه کاهش تغییرات اقلیمی باشد.
وی بیان کرد: برگزاری دومین جشنواره عکس و فیلم محیط‌زیست استان همدان با محوریت تالاب‌ها نیز از این‌دست رویدادهاست که در سطوح منطقه‌ای و استانی سهمی در معرفی، احیا و حفاظت از تالاب‌ها و زیستگاه‌های آبی این استان دارد.
کلانتری ادامه داد: حفاظت از تالاب‌ها به‌منزله حفاظت از ایمنی و رفاه جامعه است و اقدامات متعددی که در زمینه حفظ و احیای تالاب‌ها در سال‌های اخیر صورت گرفته است، کارکردهای ۱۳ گانه تالاب‌ها در کشور را محقق کرده است.
معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست نیز در ارتباط ویدئوکنفرانسی با این جشنواره بیان کرد: اگر بر بحران زیست‌محیطی برای آیندگان درصورت بی‌توجهی به محیط‌زیست توجه نداشته باشیم به‌طور حتم آیندگان محیط‌زیست را تنها در عکس و فیلم می‌بینند.
ژیلا مهدی‌آقایی افزود: راهبرد علمی و مترقی ۸۰ میلیون محیط‌بان از سوی عیسی کلانتری مطرح شد که در راستای ایفای نقش مسئولیت همگانی در حفظ محیط‌زیست کشور است.
وی اضافه کرد: بهره‌مندی از ظرفیت هنر و رسانه یکی از مسیرهایی است که برای ارتقای آگاهی‌های عمومی مردم و ایجاد حساسیت نسبت به محیط‌زیست باید دنبال کرد.
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان همدان نیز در این نشست، عنوان کرد: این جشنواره از ۲۲ بهمن مصادف با سالروز پیروزی انقلاب آغاز شد و ۲۷۰ اثر در 5 محور عکس، فیلم، عکس موبایلی، فیلم موبایلی و فیلم حرفه‌ای دریافت شد.
محسن جعفرنژادبسطامی افزود: این جشنواره در راستای فرهنگسازی، آموزش و شناسایی اکوسیستم‌های ارزشمند و مؤثر در حوزه سلامت محیط، طبیعتگردی و اقتصاد جوامع محلی تأثیرگذار است.
وی تأکید کرد: هدف اصلی از برگزاری این جشنواره، تحقق شعار ۸۰ میلیون محیط‌بان است تا بتوان همه اقشار جامعه را حامی حفاظت از محیط‌زیست و منابع ملی کرد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری همدان نیز بیان کرد: سازمان ملل کشورهایی را که منابع طبیعی و محیط‌زیست را حفظ کردند جزو کشورهای توسعه‌مدار می‌داند.
مهرداد نادری‌فر افزود: توسعه پایدار با حفظ محیط‌زیست مترادف شده است به‌گونه‌ای‌که در شاخص ارزیابی توسعه کشورها، محیط‌زیست در اولویت قرار دارد.
وی ادامه داد: درحال‌حاضر اهمیت توجه به محیط‌زیست بیش از هر زمان دیگری مشروط و ملموس است و همه درباره محیط‌زیست مسئول هستند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری همدان با تأکید بر ضرورت حفظ محیط‌زیست برای آیندگان افزود: حفظ تالاب‌ها علاوه‌بر اینکه برای جانوران و پرندگان اهمیت دارد یک ارتباط فرهنگی هم بین افراد ایجاد می‌کند.
وی یکی از راه‌های حفظ تالاب‌ها را برگزاری جشنواره عکس و فیلم دانست و گفت: از این طریق ضمن معرفی تالاب‌ها، تهدید‌ها و زیبایی‌های آن منعکس می‌شود.
در پایان این آئین برگزیدگان جشنواره در بخش‌های مختلف تجلیل شدند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.