ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 3 شهريور 1405

کد خبر : 143265
 
در سومین کنفوبیشن گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو برنامه‌ریزی شود

برندسازی برای همدان با همایش گردشگری سلامت
تاریخ خبر : 1404-03-11
نویسنده : مریم مقدم
     
 
 
     
متن خبر :


 در سال‌های اخیر، گردشگری سلامت به‌عنوان یکی از حوزه‌های نوین و پرظرفیت صنعت گردشگری در دنیا مطرح شده است. ایران نیز با بهره‌مندی از منابع انسانی متخصص، خدمات درمانی مقرون‌به‌صرفه و ظرفیت‌های طبیعی، در این عرصه جایگاه ویژه‌ای دارد. در این میان، استان همدان با برخورداری از زیرساخت‌های پزشکی، اقلیم خاص، میراث تاریخی و موقعیت جغرافیایی ممتاز، می‌تواند به‌عنوان یکی از قطب‌های مهم گردشگری سلامت در کشور مطرح شود.

در همین راستا، سومین کنفوبیشن گردشگری سلامت کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو)، بستری طلایی برای همدان فراهم کرده تا توانمندی‌های خود را در این حوزه به نمایش بگذارد و گامی بلند در مسیر برندسازی ملی و بین‌المللی بردارد.

 رویدادی فراتر از سطح محلی

سید مجتبی حسینی، معاون امور اقتصادی استانداری همدان، در جلسه هماهنگی این همایش، بر اهمیت راهبردی این رویداد تأکید کرد و آن را فرصتی تاریخی برای معرفی همدان در سطح بین‌المللی دانست. 

به‌گفته وی، نباید این کنفوبیشن را صرفا در چارچوبی محلی یا استانی محدود کرد، بلکه باید با نگاهی ملی و حتی جهانی، زمینه‌ساز ارتقاء جایگاه همدان در حوزه گردشگری سلامت، ورزشی و تاریخی شد. وی افزود: تحولات منطقه‌ای و جهانی در عرصه گردشگری نشان می‌دهد که کشورها به‌طور جدی به دنبال سهم‌گیری از بازار پررونق گردشگری سلامت هستند. ما باید از این موج عقب نمانیم و با نمایش قابلیت‌های واقعی همدان، جایگاه شایسته‌اش را تثبیت کنیم.

 رسانه؛ محور اصلی دیپلماسی گردشگری

یکی از نکات کلیدی مطرح‌شده در این نشست، نقش رسانه‌ها در فرآیند برندسازی گردشگری سلامت بود. حسینی با اشاره به اینکه کشور بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌برداری هوشمندانه از ظرفیت‌های واقعی خود در فضای رسانه‌ای جهانی است، رسانه‌ها را ابزار اصلی موفقیت در این مسیر دانست.

وی تأکید کرد: از رسانه‌های ملی تا شبکه‌های بین‌المللی، از صدا و سیما تا پلتفرم‌های فضای مجازی، همه باید به‌صورت هدفمند در خدمت این رویداد قرار گیرند. تصویر تازه‌ای از همدان باید در ذهن مخاطبان داخلی و خارجی نقش ببندد؛ تصویری از استانی پیشرو، توانمند و آماده پذیرش گردشگران سلامت از کشورهای مختلف.

بر این اساس، برنامه‌ریزی‌هایی نیز برای پخش تیزرهای تبلیغاتی همایش از شبکه‌های داخلی و برون‌مرزی انجام شده است. همچنین تولید محتوای چندرسانه‌ای با زیرنویس به زبان‌های مختلف در دستور کار قرار دارد تا ارتباط مؤثرتری با مخاطب جهانی برقرار شود.

 ابزارهای وزارتخانه‌ای در خدمت برندسازی

از دیگر نکات قابل توجه مطرح‌شده در این نشست، تأکید بر استفاده هدفمند از بسترهای ارتباطی موجود در دستگاه‌های دولتی بود. 

معاون استاندار همدان با اشاره به قابلیت‌هایی نظیر ارسال پیامک، استفاده از بانک‌های اطلاعاتی و شبکه‌های اطلاع‌رسانی نهادهای مختلف، خواستار بهره‌برداری حداکثری از این ابزارها برای جذب مخاطبان داخلی شد.

وی تصریح کرد: در فرایند برندسازی حرفه‌ای، نقطه‌زنی رسانه‌ای و هدف‌گذاری دقیق از اهمیت بالایی برخوردار است. باید بدانیم که مخاطب کیست، کجاست و از چه کانالی با او ارتباط برقرار کنیم.

 رقابت منطقه‌ای؛ ضرورت حضور فعال همدان

در ادامه این نشست، حسینی به تحرکات کشورهای منطقه در حوزه گردشگری سلامت اشاره کرد و گفت: برخی کشورها نظیر ازبکستان به‌صورت سازمان‌یافته در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده‌اند و آژانس‌های گردشگری مستقر در امارات و عمان نیز علاقه‌مندی خود را نسبت به گردشگری سلامت ایران نشان داده‌اند.

به باور او، همدان اکنون در موقعیتی طلایی قرار دارد تا با حضور فعال در بازارهای هدف، خود را به‌عنوان گزینه‌ای معتبر و قابل اعتماد معرفی کند. 

او افزود: اگر با مصداق‌های روشن و نمونه‌های واقعی وارد عمل شویم، می‌توانیم سهم مناسبی از این بازار را به دست آوریم.

 مشارکت همگانی؛ پیش‌شرط موفقیت

در پایان، حسینی ضمن درخواست از همه نهادها، مدیران روابط عمومی، فعالان رسانه‌ای، فرهنگی و گردشگری برای مشارکت همدلانه و راهبردی در این فرآیند، گفت: برندسازی استان همدان در حوزه گردشگری سلامت، تاریخی و فرهنگی، نیازمند انسجام، تمرکز و تلاش همه‌جانبه است. باید با وحدت رویه و نگاه بلندمدت، تصویر روشنی از همدان به دنیا ارائه دهیم.

 فرصت‌ها و چالش‌ها

در این زمینه پرداختن به فرصت‌ها به این ترتیب است که موقعیت همدان با نزدیکی به کشورهای عضو اکو، می‌تواند دروازه ورود گردشگران سلامت به ایران باشد. همچنین زیرساخت‌های درمانی قابل قبول شامل مراکز تخصصی پزشکی، درمانی و توان‌بخشی، بستر لازم را برای جذب بیماران خارجی فراهم کرده است.

در زمینه ظرفیت‌های گردشگری طبیعی و تاریخی نیز باید گفت که ترکیب درمان با تفریح و گردشگری فرهنگی، جذابیتی دوچندان برای بیماران و همراهان آنان ایجاد می‌کند. نمی‌توان از حمایت دولتی و هماهنگی بین‌بخشی گذر کرد، چرا که شکل‌گیری اراده‌ای منسجم میان نهادهای اجرایی استان، یکی از پایه‌های موفقیت چنین رویدادهایی است.

اما در این زمینه چالش‌هایی نیز وجود دارد، از جمله کمبود برندهای شناخته‌شده در حوزه سلامت، چرا که در مقایسه با دیگر شهرهای بزرگ کشور مانند شیراز و مشهد، همدان نیازمند تقویت نام تجاری خود است. چالش دیگر مربوط به زیرساخت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی است که شامل نبود پروازهای مستقیم بین‌المللی به همدان است و می‌تواند فرآیند جذب گردشگر سلامت را با کندی مواجه کند.

و اما از دیگر موانع می‌توان به نیاز به نیروی انسانی آموزش‌دیده اشاره کرد که چالش تعامل با بیماران خارجی نیازمند مهارت‌های زبانی، فرهنگی و تخصصی است که باید در برنامه‌ریزی‌های آتی لحاظ شود. در هر حال، برگزاری سومین کنفوبیشن گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو، فرصتی کم‌نظیر برای استان همدان است تا توانمندی‌های خود را در سطحی فراگیر معرفی کند. اگرچه چالش‌هایی در این مسیر وجود دارد، اما با اتخاذ رویکردی راهبردی، استفاده هوشمندانه از رسانه‌ها، جلب مشارکت نهادها و بهره‌گیری از تجربه‌های جهانی، می‌توان همدان را به‌عنوان مقصدی جذاب و قابل اعتماد در گردشگری سلامت منطقه و حتی فراتر از آن معرفی کرد.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.