ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 17 مرداد 1405

کد خبر : 123459
 
حضور 9 گروه همدانی در جشنواره بین‌المللی تئاتر همدان
تاریخ خبر : 1401-02-08
نویسنده : زهرا زنگنه
     
 
 
     
متن خبر :


 یک بار دیگر زمان جشنواره تغییر کرد. بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، با هدف تقویت مهارت، رشد آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران زمین از طریق نمایش، به دبیری امیر مشهدی عباس و با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن هنرهای نمایشی ایران و دیگر سازمان‌ها و نهادهای استان همدان، با شعار «تئاتر، پرواز پروانه‌های خیال» در شهر تاریخی همدان برگزار می‌شود.
این جشنواره که قرار بود در اسفندماه برگزار شود، به دلیل شیوع بیماری کرونا و مسائلی که در پی داشت به نیمه دوم اردیبهشت ماه موکول شد، در شرایطی که همه منتظر برگزاری این جشنواره در اردیبهشت‌ماه بودند خبری آمد که بازهم جشنواره به تعویق افتاده و به تیرماه موکول شده است.
دبیر بیست‌وهفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در این باره بیان کرد که در روند اجرایی کار، تداخل‌های متعددی بین این جشنواره و سایر برنامه‌های استان به وجود آمد و از طرفی بخشی از شرکت‌کنندگان در این رویداد دانش آموزان هستند و در اردیبهشت‌ماه درگیر امتحانات خواهند شد.
امیر مشهدی‌عباس ادامه داد: با توجه به اینکه امتحانات دانش آموزان در اواخر اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و بخشی از شرکت‌کنندگان و مخاطبان اصلی جشنواره از این گروه سنی هستند، تصمیم گرفته شد که این رویداد به نزدیک‌ترین زمان ممکن یعنی تیرماه موکول شود، زیرا نمی‌خواستیم که به هیچ عنوان درس و امتحانات دانش‌آموزان شرکت‌کننده و مخاطبان تحت‌الشعاع این رویداد قرار گیرد.
نخستین جشــنواره سراســری تئاتر کودک و نوجوان با عنوان «امید» از 29 شهریور تا چهارم مهر ماه سال 1370 در شهر همدان برگزار شد و همدان تا سال 78 میزبان 9 دوره برگزاری جشنواره کودک و نوجوان بود.
سال 89 بود که جشنواره کودک از همدان رخت بر بست و ارگ جدید بم میزبان آن شد اما از سال 90 تاکنون جشنواره با میزبانی استان همدان برگزار شده و برخلاف برخی جشنواره‌ها که استمرار ندارند، جشنواره بین‌المللی تئاتر در همدان به قوت خود ایستاد.
سبقه طولانی همدان در برگزاری جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان سبب شده تا همدان در عرصه تئاتر حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد و ظرفیت‌های خودش را در عرصه‌های ملی و بین‌المللی پرورش دهد.
از طرفی جشنواره سبب شد تا هنرمندان همدانی در زمینه تئاتر بیش از پیش خود را نشان داده و استعداد خودشان را در معرض نمایش قرار دهند. اگر نگاهی به وضعیت هنرمندان همدانی بندازیم شاید متوجه شویم که در حوزه تئاتر قوی‌تر از سایر رشته‌ها ظاهر شدیم که بی ربط به برگزاری چندین ساله جشنواره تئاتر در همدان نیست.
جشنواره تئاتر علاوه  بر آورده مالی برای استان همدان سبب شد تا ارتباط بین هنرمندان استان با هنرمندان داخلی و خارجی بیشتر شود و همدان برای چند روز هم که شده روی آنتن رسانه‌های ملی و بین‌المللی برود.
در جشنواره امسال بیش از 60 گروه نمایشی از جمله گروه‌های خارجی و ایرانی حضور دارند که از این تعداد 9 گروه متعلق به همدان است و تعداد آثار ارسالی نیز نسبت به دوره‌های گذشته 40 درصد افزایش یافته است.
شهر کوچولوترها، کودکان کار، سومین روز تابستان، از اسب تا سیب، نان‌آوران، یک روز به‌خصوص، سفر به شهر عروسک‌ها، مبارک و آه و هفت‌خوان رستم عنوان آثار برگزیده استان همدان در جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان است.
جشنواره امسال در بخش‌های مختلف از جمله مسابقات تئاتر کودک، تئاتر نوجوان، تئاتر خردسال، تئاتر خیابانی، تئاتر بین‌المللی، مسابقه نمایشنامه‌نویسی، کارگاه های آموزشی، مسابقه پوستر و عکس تئاتر کودک از یکم تا 6 تیرماه در همدان برگزار می‌شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.