|
رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایعدستی اتاق ایران گفت: بر اساس نامه اخیر وزیر صمت، میزان پیمان سپاری ارزی برای فرش در انواع مختلف به ۱۰، ۱۵ و ۲۰درصد بسته به میزان مواد اولیهای که در آن استفاده کاهش یافته است.
به گزارش ایسنا، اخیرا وزیر صمت با اشاره به ممنوعیت اخذ هرگونه تعرفه و عوارض صادراتی و الزام به پیمان سپاری در خصوص صادرات صنایع دستی، به جز میزان ارزش مواد اولیه مصرف شده در آن، جدول میزان قیمت و ارزش مواد اولیه فرش دستباف را برای انواع فرش های دستباف صادراتی را ابلاغ کرد.
در اصل بر اساس بودجه۱۴۰۲، قرار بود میزان رفع تعهد ارزی فرش و صنایعدستی تا حد مواد اولیه کاهش یابد، اما بعد گذشت از هشت ماه از سال، بالاخره در روزهای اخیر این مصوبه ابلاغ شد.
در این رابطه مرتضی میری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس نامه اخیر وزیر صمت، میزان پیمان سپاری ارزی برای فرش در انواع مختلف (از ۱۰۰ درصد) به ۱۰، ۱۵ و ۲۰درصد بسته به میزان مواد اولیهای که در آن استفاده کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه بر اساس قانون بودجه امسال، قرار بود پیمان سپاری ارزی فرش به میزان مواد اولیه کاهش یابد، گفت: بنابراین وضع پیمان ارزی فرش دستباف فراتر از مواد اولیه ممنوع است. در این راستا جدولی در مرکز ملی فرش با همکاری بخش خصوصی تهیه و از سوی وزیر صمت ابلاغ شد.
به گفته عضو هیأت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف، موضوع کاهش پیمان سپاری ارزی برای صنایع دستی نیز باید از سوی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ابلاغ شود که مسئولان این وزارتخانه هفته گذشته در جلسهای گفتند به عدد ۱۸ تا ۲۱درصد رسیده اند که به زودی ابلاغ میشود.
|