ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 16 مرداد 1405

کد خبر : 111297
 
دهیار روستای ارزانفود:

فاز نخست شهرزیرزمینی ارزانفود آماده افتتاح است
تاریخ خبر : 1399-06-04
     
 
 
     
متن خبر :



 فاز نخست شهر زیرزمینی ارزانفود آماده افتتاح بوده و زیرساخت‌های لازم برای بازدید گردشگران فراهم شده اما متأسفانه به‌دلیل شیوع کرونا افتتاح این فاز عقب افتاده است.
دهیار ارزانفود در تشریح ظرفیت‌ها و مشکلات روستای ارزانفود از توابع بخش مرکزی شهرستان همدان، اظهار کرد: روستای ارزانفود در ۱۷ کیلومتری جنوب‌غربی بخش مرکزی همدان واقع است، این روستا به‌دلیل قرار گرفتن در دامنه کوه‌های سمت جنوب‌غربی کوهستان الوند از مناظر بسیار زیبایی برخوردار است که از سمت غرب به کوه‌های کلاه‌قاضی و ساوج‌بلاغ(به زبان محلی سرخ‌بلاغ) و از سمت شرق به روستای ترکمان و کوه قره‌داغ و از سمت جنوب به روستای تکمه‌داش ختم می‌شود.
عباس حسنی با بیان اینکه اهالی روستای ارزانفود به زبان ترکی، کردی و لک صحبت می‌کنند، افزود: ۲ هزار و ۸۰۰ نفر ساکن روستای ارزانفود هستند و شغل مردم این روستا کشاورزی، گردوکاری و دامپروری است.
دهیار روستای ارزانفود با بیان اینکه این روستا از لحاظ تاریخی بسیار غنی است، خاطرنشان کرد: یک قلعه قدیمی دارای حمام و خزینه در روستای ارزانفود قرار دارد که متعلق به ۵۰۰ سال پیش است.
وی با اشاره به وجود یک اقامتگاه بومگردی در روستای ارزانفود، اعلام کرد: فاز نخست شهر زیرزمینی ارزانفود آماده افتتاح بوده و زیرساخت‌های لازم برای بازدید گردشگران فراهم شده اما متأسفانه به‌دلیل شیوع کرونا افتتاح این فاز عقب افتاده است.
حسنی با بیان اینکه یکسری سنگ‌نوشته نیز همزمان با شهر زمینی ارزانفود کشف شده است، گفت: روستای ارزانفود منطقه سرسبز و خنکی است و گردشگران می‌توانند از طبیعت بکر روستا نیز استفاده کنند.
وی با بیان اینکه بهسازی خیابان‌ها و معابر باید در روستای ارزانفود انجام شود، ادامه داد: سالن ورزشی این روستا 2 سال است که نیمه‌کاره باقی مانده و هر ساله اعتبار کمی به این سالن اختصاص داده می‌شود.
وی با بیان اینکه این روستا دبستان و راهنمایی دخترانه و پسرانه دارد و دانش‌آموزان برای تحصیل در مقطع دبیرستان به سنگستان یا ملایر می‌روند، گفت: روستای ارزانفود مستعد کارهای کوچک زودبازده روستایی است.
دهیار ارزانفود در پایان با بیان اینکه مهاجرت معکوس در این روستا انجام شده است، یادآور شد: قالی‌بافی، جوراب بافی، خیاطی و سبدبافی از صنایع‌دستی این روستا است.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.