ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 23 مرداد 1405

کد خبر : 123108
 
حرف های به عمل نرسیده اعتماد عمومی را متزلزل می سازد
تاریخ خبر : 1401-01-23
نویسنده : مهدی ناصرنژاد
     
   
     
متن خبر :



 رمز موفقیت و اعتماد سازی چه در یک جامعه کوچک خانوادگی و چه در قامت مدیریت کلان جامعه ، عملگرایی و اقدام برنامه ریزی شده است و در غیر اینصورت حرف ها و نظر پردازی های به عمل نرسیده علاوه بر اینکه جایگاه گوینده آن را نزد مردم  تخریب می کند ، اعتماد فردی و عمومی در جامعه را نیز متزلزل می سازد . در ادبیات عامه فارسی به چنین رفتار و منش های شخصی یا مدیریتی ، «خالی بندی» گفته می شود که در تعاریف رسمی بجای واژه خالی بندی از  واژه‌های های« شعار» و «شعار پراکنی » استفاده می شود . لپ کلام اینکه ، خالی بند هیچ وجهه و اعتباری نزد مردم ندارد .
بزرگترین و مضرترین آثار خالی بندی را امروزه خیلی آشکار در حوزه های اقتصادی جامعه خود شاهد هستیم . البته خیلی حرف ها و شعار ها در حوزه های گوناگون اجتماعی به مرحله عمل نرسیده است و متاسفانه ریشه تمام برنامه ریزی هایی که از مرحله آزمون به خطا و خرابی منتهی شده است نیز از حرف های خام و بدون اندیشه علمی آب می خورد . بااینحال چون وضعیت اقتصادی از چالش های اصلی جامعه ما بوده و هست و توجه و انتظارات بیشتر افکار عمومی معطوف به مشکلات اقتصادی است ، حرف های رنگارنگ و شعار های تحقق نیافته از سوی کارگزاران اقتصادی بسیار است و مرتب تکرار می شود . مصداق این بحث قیمت ها و کم و کیف خیلی از کالاهای اساسی و پر مصرف است که روز به روز و لحظه به لحظه پس از هر اظهار نظر و انکار مسئولان از افزایش قیمت های احتمالی یا کم‌ و‌کیف آن ، بطور وارونه اتفاق می افتد و بندرت پیش آمده  است مسئولی و صاحب نظری افزایش قیمت کالایی را امروز انکار یا تکذیب کند ، اما فردای همان روز آن کالا با قیمت جدید و گران تر از روز قبل وارد بازار نشود !!! . بدون شک وضعیت افسار گسیخته و بلبشوی قیمت ها در بازار تمام کالاهای مصرفی ناشی از فقدان اراده دستگاههای اجرایی در کنترل و هدایت سالم اجناس مورد نیاز مردم به کانال های عرضه و تقاضای اصولی است و در این آشفته بازار این واسطه ها و بازی گردان های اصلی در احتکار و انبار های پنهان و آشکار هستند که حرف اول را می زنند و برغم فراوانی اغلب کالاها ، چند کانگی قیمت ارز و تحریم و خشک سالی و گرما و سرما را بهانه کارهای خود سرانه قرار می دهند .
با این اوصاف باید گفت که تولید دانش بنیان که در ترسیم اولویت راهبردی سال جدید توسط مقام معظم رهبری نیز مورد تاکید قرار گرفته است، ضرورتی اجتناب ناپذیر در توسعه استان محسوب می شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.