ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

کد خبر : 114433
 
حقوق پرستاران 50 درصد افزایش یافت
تاریخ خبر : 1399-09-27
     
 
 
     
متن خبر :

■ رئیس نظام پرستاری: معوقات مرداد و شهریور پرستاران همدانی تا چند روز آینده پرداخت می‌شود

 افزایش 50 درصدی حقوق، همسان‌سازی حقوق شرکتی‌ها و پرداخت فوق‌العاده ویژه، خبرهای خوب در آستانه روز پرستار برای سفیدپوشانی است که در جنگ با کرونا جانشان را در دست گرفتند و به میدان آمدند.
با آمدن کرونا همه‌جا تعطیل شد، از مدارس و دانشگاه گرفته تا یلدا و عروسی‌ها؛ اما در این میان همچنان پرستاران ماندند و حجم بالایی از بیماران که نیاز به مراقبت داشتند.
پرستاران همان مردان و زنانی هستند که همه زندگی‌شان در بخش مراقبت‌های ویژه خلاصه شده است، افرادی که اغلب اوقات را در محیط بیمارستان و سرشیفت می‌گذرانند و روزها و هفته‌ها خود را از دیدن کودکان و عزیزان‌شان محروم می‌کنند.
روز‌ها و ماه‌های کرونایی می‌گذرد و اغلب اوقات پرستاران و درددل‌هایشان میان گفته‌ها شنیده می‌شود، پرستارانی که از نبودِ لباس و ماسک و شیفت‌های پرترافیک می‌گویند و از درآمدهای حداقلی که به‌موقع هم نیست، ابراز گلایه دارند.
در میان این گفته‌ها و شنیده‌ها سازمان نظام پرستاری هم از 2 بحران کمبود پرستار و اپیدمی کرونا می‌گوید و حالا در صدد است که حداقل بتواند با همسان‌سازی حقوق پرستاران گامی در جهت حمایت از خدمات آنان بردارد.
 حقوق پرستاران 50 درصد افزایش می‌یابد
بیش از 9 ماه از اعلام نخستین نشانه‌های حضور کرونا در همدان گذشته است و تاکنون هزار و 900 نفر پرستار در استان ما به آن مبتلا شده‌اند.
اکنون در آستانه روز پرستار رئیس نظام پرستاری همدان می‌گوید که به همت معاونت توسعه وزارت بهداشت و با تلاش فراوان مجوز پرداخت فوق‌العاده ویژه گرفته شد که خبر خوبی برای پرستاران است.
هادی زرینی در گفت‌و‌گو با همدان‌پیام در آستانه روز پرستار از معوقاتی می‌گوید که حالا کمی سروسامان گرفته‌اند.
وی ادامه می‌دهد: درحال‌حاضر میانگین معوقات و کارانه‌های پرستاران همدانی حدود 3 ماه است که کارانه و معوقات مرداد و شهریورماه در چند روز آینده به حسابشان واریز می‌شود.
وی همچنین از مبلغی به‌عنوان حق کرونا خبر داد و گفت: قرار است مبلغی به‌عنوان حق کرونا یا پاداش پرستاران اضافه شود و دستور پرداخت فوق‌العاده ویژه هم از سوی معاونت محترم توسعه وزارت بهداشت به دانشگاه‌ها ابلاغ شده که امیدواریم زودتر اجرایی شود.
زرینی همچنین درباره پرداخت اضافه کاری پرستاران نیز عنوان کرد: درحال‌حاضر اضافه کاری پرستاران با یک ماه فاصله قرار است پرداخت شود اما متأسفانه شرایط کرونا سبب شده که این مبالغ از نظر ریالی کاهش یابد درحالی‌که از بعد زمانی بیشتر شده است.
وی با اعلام این خبر که آزمون جذب پرستاران در یکم دی‌ماه امسال برگزار خواهد شد، افزود: از ابتدای کرونا تا امروز 22 نفر به پرستاران همدان اضافه شده‌اند و درحال‌حاضر 3 هزار و 700 نفر پرستار در بیمارستان‌های همدان مشغول به فعالیت هستند.
وی به حذب 128 نفر پرستار از سال 98 تاکنون اشاره کرد و گفت: ضریب اشغال پرستار به تخت در خاورمیانه 5/2 درصد و در ایران 7/1 درصد است که در استان ما این ضریب اشغال حدود 3/1 است؛ یعنی باید براساس استاندارد خاورمیانه در همدان چیزی نزدیک به 7 هزار و 400 پرستار جذب شده باشند که متأسفانه این آمار درحال‌حاضر 3 هزار و 700 نفر است.

 ۸۹ روزه‌ها
پس از شیوع همه‌گیری کووید-19 تصورها این بود که این مهیمان ناخوانده 4-3 ماه بیشتر دوام نمی‌آورد و دانشگاه‌ها اقدام به جذب پرستاران 89 روزه کردند.
رئیس نظام پرستاری همدان می‌گوید: با جذب صد نفر از پرستاران 89 روزه در همدان این موضوع را به‌گونه‌ای مدیریت کردیم تا پرستاران 89 روزه به‌صورت شرکتی یا خرید خدمت جذب شوند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.