ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 23 مرداد 1405

کد خبر : 123317
 
آموزش سواد رسانه‌ای دادستان برای مدیران
تاریخ خبر : 1401-02-01
     
   
     
متن خبر :


 ۱- دو دوره‌ای است که تحول در قوه قضاییه با رویکرد به مردم و در دستور کار قرار گرفتن شفافیت و پاسخگویی در حال انجام است و منجر به نتایج بسیار خوبی شده است.
نتایجی که اعتماد مردم به قوه قضاییه را افزایش داده و این قوه را رفته رفته در جایگاه واقعی خود به عنوان پناهگاه مردم و دادگستر در جامعه قرار می دهد.

۲- تحول در قوه قضاییه با مدیریت آیت الله رییسی شروع شد و در دوره آیت الله اژه‌ای هم ادامه یافت.
از ویژگی‌های این تحول به کارگیری مدیرانی مردمی، با سواد، تحول گرا و شجاع در استان‌ها برای مدیریت قضایی هر استان است.

۳- در استان همدان نیز اجرای برنامه‌های تحولی قوه قضاییه به مدیرانی با ویژگی‌هایی که تحویل‌گرایی در راس آن است سپرده شد.
 نتیجه این تغییرات و اعتماد به مدیران تحول‌گرای شجاع و کاربلد انجام اقداماتی بود که بسیاری از آنها در سطح کشور الگو شده و تحسین مقامات کشوری را به دنبال داشته است.

۴- دادگستری و مجموعه قضایی استان اکنون قابل قیاس با گذشته به ویژه در شاخص‌هایی چون ارتباط و تعامل با مردم و نخبگان نیست و   توانسته با این تعامل بسیاری از مسائل را حل و فصل کند.
دیگر آن نگاه از بالا و فاصله گرفتن از مردم در دادگستری یافت نمی‌شود و  تلاش‌ها برای کاستن از مشکلات عامه مردم استان  مشهود است.

۵- دادستان و نوع نگاه وی به رویدادها می‌تواند عاملی بر افزایش پرونده‌ها یا کاهش آنها با مدیریت و تنویر افکار عمومی باشد.
به همین دلیل ارتباط و تعامل دادستان با رسانه‌ها یک اقدام ارزشمند در راستای افزایش آگاهی عمومی و اطلاع مردم از نگاه قضایی حاکم بر استان است.

۶- دادستان همدان در این زمینه کارنامه قابل دفاع و درخشانی دارد و از دادستان‌هایی است که همواره برای پاسخگویی به رسانه‌ها وقت داشته و در راستای تنویر افکار عمومی و پیشگیری از روایت نادرست رویدادها در استان کوشیده است. وی چند روز پیش نیز با خبرنگاران نشستی را برگزار کرد تا پاسخگوی سئوالات و شنونده مباحث  خبرنگاران و رسانه‌ها باشد البته این نشست به نوعی به کلاسی برای درس به مدیران به ویژه در حوزه سواد رسانه‌ای نیز مبدل شد تا مدیران با رعایت این نکات و دروس شأن و جایگاه خود را بیشتر حفظ کنند.

۷- دادستان در این نشست  در پاسخ به این سوال که در استان چند مورد شکایت از خبرنگاران وجود دارد و چگونه در این زمینه ورود کرده‌اید ؟ اظهار داشت: باید ظرفیت مدیران بالا برود، یک مدیر باید کسرشأن خود بداند به خاطر انتقاد یک خبرنگار از او شکایت کند. در فضای مدیریتی باید بپذیرد که ممکن است مورد انتقاد قرار بگیرد و این انتقاد موجب سازندگی می شود نه اینکه حمل بر توهین بداند.
این سخنان دادستان خلاصه‌ای از چندین مبحث سواد رسانه‌ای لازم برای مدیران است در واقع اگر مدیران بپذیرند که به واسطه مدیریت نقد هم می‌شوند و نقد را توهین یا... تفسیر نکنند، از رسانه نقاد باید قدردانی هم بکنند نه اینکه با تهدید به شکایت یا شکایت مانع فعالیت سالم رسانه‌ای در استان شوند.
امید است این درس دادستان آویزه گوش مدیران باشد و بتوانند بهتر از قبل شأن و جایگاه مدیریت را رعایت و حفظ کنند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.