ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 14 مرداد 1405

کد خبر : 119435
 
معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی همدان:

تاکنون گزارشی از قارچ‌سیاه در همدان نداشته‌ایم
تاریخ خبر : 1400-06-09
     
 
 
     
متن خبر :

 ویروس کرونا با جهش‌ها و علائم متفاوتی خود را نشان داده است از آبریزش بینی و تنگی‌نفس گرفته تا ناراحتی‌های گوارشی، اما اکنون به گفته برخی از متخصصان، قارچ سیاه در افرادی که بیماری زمینه‌ای و نقص سیستم ایمنی دارند با ابتلا به کرونا دیده شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی همدان گفت: تاکنون هیچ مورد مثبتی از قارچ سیاه در همدان گزارش نشده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ابراهیم جلیلی، بیان کرد: خوشبختانه تاکنون هیچ ‌یک از مبتلایان به کرونا در همدان به عفونت قارچ سیاه درگیر نشده‌اند.
وی گفت: روند آمار بستری مبتلایان به کرونا همچنان صعودی بوده، اما شیب پذیرش که در روزهای گذشته تند بود کمی کندتر از قبل شده و تمامی این موارد به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی توسط مردم بستگی دارد.
جلیلی بیان کرد: در مورد اینکه چه زمانی از قله پیک پنجم عبور کنیم، قابل پیش‌بینی نبوده، اما تمامی این موارد بستگی به رفتار مردم دارد که تا چه اندازه به فاصله فیزیکی توجه داشته باشند و در صورت ضرورت برای حضور در اجتماع از ماسک استفاده کنند.
وی گفت: با توجه به اینکه سرایت‌پذیری کرونادلتا بسیار بالاست ممکن است در صورت کوتاهی شهروندان به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مدت زمان بیشتری در پیک بمانیم.
همچنین نیز یک متخصص بیماری‌های داخلی در گفت‌و‌گو با ایسنا، عفونت قارچ سیاه یا موکورمایکوزیس را عفونت نادری دانست که سال‌ها قبل از شیوع بیماری کرونا وجود داشته است، گفت: این عفونت معمولاً در افرادی که به هر دلیلی نقص ایمنی دارند، مشاهده می‌شود.
حمیدرضا امیرذهنی افزود: به‌طور مثال افرادی که شیمی‌درمانی انجام دادند یا افرادی که به هر دلیلی از جمله دیابت بالا داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی مانند کورتون با دُز بالا دریافت می‌کنند، ممکن است در موارد نادر به این عفونت مبتلا شوند.

 موارد ابتلا به قارچ سیاه نادر است
وی با بیان اینکه موارد ابتلا به "قارچ سیاه"نادر است و مردم نگران نباشند، گفت: در بیماران مبتلا به کرونا گاهی داروهایی مانند انواع کورتون‌ها، دگزامتازون و متیل‌پردنیزولون برای مهار سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از آسیب به ریه‌ها تجویز می‌شود که ممکن است با سرکوب سیستم ایمنی بدن، زمینه برای ابتلا به قارچ سیاه فراهم شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.