ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 21 مرداد 1405

کد خبر : 133952
 
می‌توان به آینده تورمی امیدوار بود؟
تاریخ خبر : 1402-06-01
     
 
 
     
متن خبر :


 به دلیل این‌که هنوز تحریم‌ها برقرار است و سرنوشت تحریم‌ها و اف‌ای‌تی‌اف مشخص نیست، اصلاً نمی‌شود نسبت به آینده امیدوار بود.

آمارهای رسمی نشان می‌دهد که نرخ تورم کاهشی است. سوال این است که کاهش نرخ تورم ادامه‌دار خواهد بود یا خیر؟ باید گفت اقتصاد امروز ما به خبرهای سیاسی وابسته است. این به وضوح مشهود است که یک اتفاقی که برای مثال در یک کشور می‌افتد، بلافاصله دو سه هزار تومان روی قیمت ارز ما تاثیر می‌گذارد، یا اقتصاد ما این‌قدر متزلزل است که خبر توافق با عربستان، روی آن تاثیر دارد. البته به همان نسبت وفتی یک خبر منفی هم منتشر می‌شود، باز همین تاثیرات منفی خود را دارد.

معنای این اتفاقات این است که هنوز شرایط اقتصادی با توجه به وابستگی به روابط سیاسی و جایگاه اقتصاد ایران، این‌قدر متزلزل است که نتوانیم حتی چند ماه آینده را هم پیش‌بینی کنیم.

شواهد نشان می‌دهد که توافق برجامی دیگر اتفاق نمی‌افتد و اگر هم اتفاق بیفتد، یک توافق موقت یکی دو ساله تا پایان دوره بایدن خواهد بود و آن هم در حد آزادسازی ارزهای بلوکه شده است.

این می‌تواند یک تأثیر اولیه روی کاهش قیمت ارز داشته باشد، اما به دلیل این‌که هنوز تحریم‌ها برقرار است و سرنوشت تحریم‌ها و اف‌ای‌تی‌اف مشخص نیست، اصلا نمی‌شود نسبت به آینده امیدوار بود و هر لحظه با کمترین خبر مثبت یا منفی در فضای جهانی یا نظام بین‌الملل، با توجه به وابستگی کشور به تجارت خارجی، سفره مردم هم متاسفانه آسیب‌پذیر خواهد ماند.

مرتضی افقه، اقتصاددان

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.