ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

کد خبر : 144242
 
پروژه‌های بزرگ آب و فاضلاب در ملایر آغاز شد

توسعه شبکه فاضلاب ملایر با ۱۷۶۰ میلیارد اعتبار
تاریخ خبر : 1404-05-26
     
 
 
     
متن خبر :
 
ملایر- سحر یوسفی: روز چهارشنبه هفته گذشته، علیرضا جوز‌قاسمی، معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در سفری رسمی به شهرستان ملایر، از پروژه‌های کلان آب و فاضلاب این شهرستان بازدید کرد.
 
این سفر با محوریت سه موضوع کلیدی؛ بازدید از سد کلان در راستای تأمین آب ۳۷ روستای اطراف، آغاز عملیات اجرایی فاضلاب محله ولی‌بخشی و پروژه فاضلاب ملایر و نیز ارزیابی اقدامات انجام‌شده پس از سفر هاشم امینی، مدیرعامل شرکت آبفای کشور به ملایر انجام شد.
 
معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اظهار کرد: پروژه توسعه شبکه فاضلاب شهرستان ملایر با اعتبار ۱۷۶۰ میلیارد ریال از محل ماده ۵۶ قانون بودجه به طور رسمی کلید خورد. این پروژه که یکی از اولویت‌های اصلی ما در استان همدان محسوب می‌شود، امکان ایجاد بیش از ۱۶۰۰ انشعاب جدید را فراهم می‌کند و سطح خدمات‌رسانی به شهروندان ملایری را ارتقا خواهد داد.

علیرضا جوزقاسمی افزود: فاز نخست مجتمع آبرسانی سد کلان با همکاری بسیج سازندگی برای پنج روستای منطقه در دستور کار قراردارد که در نهایت ۳۷ روستا را تحت پوشش قرار خواهد داد.

 
وی بیان کرد : به موازات این پروژه‌ها، استان همدان ۷۶۸۰ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه آب روستایی دریافت کرده که پیگیری سهم ملایر از این اعتبارات در دستور کار قرار دارد. تأکید ما بر این است که با توجه به شرایط اقلیمی و نیاز مبرم منطقه، این پروژه‌ها با حداکثر سرعت پیش رفته و به موقع به بهره‌برداری برسند.
 
جوزقاسمی گفت : بازچرخانی آب و استفاده بهینه از منابع آبی نیز از دیگر اولویت‌های ما در این شهرستان است که در قالب این پروژه‌ها محقق خواهد شد.
 
وی در ادامه، ضمن اشاره به توافق صورت‌گرفته برای استفاده از پساب تصفیه‌شده در فضای سبز شهری، از تسویه کامل مطالبات پیمانکاران فاضلاب در استان و تخصیص ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار جدید برای ادامه پروژه‌های فاضلاب ملایر خبر داد.
 
 توسعه شبکه فاضلاب و آبرسانی به روستاها در اولویت اصلی
 
فرماندار ملایر نیز با تأکید بر ضرورت توسعه زیرساخت‌های آب و فاضلاب، گفت: توسعه شبکه فاضلاب و آبرسانی، از اولویت‌های اصلی شهرستان است.
 
سید رسول حسینی با اشاره به وضعیت فعلی فاضلاب ملایر افزود: تاکنون تنها ۷۸ کیلومتر از شبکه اجرا شده، در حالی که نیاز واقعی حدود ۱۵۰ کیلومتر است.
 
وی همچنین با بیان اینکه از ۹ مجتمع آبرسانی مصوب شهرستان، تنها یک مجتمع فعال است، اظهارکرد: مجتمع آبرسانی سد کلان با هدف پوشش ۳۷ روستا هنوز در مرحله اجراست، در حالی که هم‌اکنون ۸۰ روستا با بحران آب مواجه‌اند و ۴۰ روستا تنها با تانکر آبرسانی می‌شوند.
 
حسینی افزود: از ۱۶۰ روستای شهرستان، فقط سه روستا تأمین اعتبار شده‌اند. مقرر شده فاز نخست سد کلان به ۵ روستا خدمات دهد و ادامه پروژه با سرعت پیگیری شود.
 
وی از برگزاری جلسه‌ای با حضور نمایندگان مجلس در هفته آینده خبر داد تا وضعیت تخصیص اعتبارات بررسی شود و تصریح کرد: تمامی مصوبات این سفرها به صورت مستمر پیگیری خواهد شد و اطلاع‌رسانی دقیق آن به مردم انجام می‌شود.
 
 آغاز عملیات اجرایی ۲۰ کیلومتر شبکه جمع‌آوری فاضلاب 
 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان نیز اظهار کرد: ۱۰ کیلومتر از مجموع ۲۰ کیلومتر شبکه جمع‌آوری فاضلاب ملایر با اعتباری بالغ بر ۶۵ میلیارد تومان طی یک‌سال آینده اجرایی خواهد شد.
 
وی گفت: تاکنون مجموعاً ۲۰ کیلومتر زیرساخت شبکه جمع‌آوری فاضلاب و با هدف ایجاد ۲۰۰۰ انشعاب جدید، که ۱۰ کیلومتر از آن از طریق ماده ۵۶ و مابقی از منابع داخلی و اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه و بازآفرینی شهری آماده‌سازی شده است .  بختیاری‌فر ضمن ابراز امیدواری از روند اجرایی این طرح‌ها، تصریح کرد: با اجرای این پروژه‌ها بخش قابل‌توجهی از عقب‌ماندگی سال‌های گذشته در حوزه فاضلاب شهری جبران خواهد شد.
 
 تصمیمات جدید برای مجتمع آبرسانی سد کلان با پوشش ۳۷ روستا
 
وی همچنین به بازدید صورت‌گرفته از طرح مجتمع آبرسانی سد کلان اشاره کرد و گفت: در جریان این بازدید، تصمیمات مناسبی برای آغاز عملیات اجرایی این مجتمع که ۳۷ روستای شهرستان را تحت پوشش قرار خواهد داد، اتخاذ شد و انتظار می‌رود در آینده نزدیک عملیات اجرایی آن آغاز شود.
 
 تفاهم با بانک صادرات برای تأمین منابع مالی پروژه‌ها
 
بختیاری‌فر در ادامه خاطرنشان کرد: در یکی از مصوبات مهم، تفاهم‌نامه‌ای با بانک صادرات منعقد شد که بر اساس آن، مبلغ ۱۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح‌های فاضلاب در ملایر اختصاص یافت و تاکنون ۷۷۰ میلیارد ریال از این اعتبار وارد فاز اجرایی شده و پیمانکاران مربوطه در قالب دو مناقصه انتخاب شده‌اند.
 
 اعتبار بی‌سابقه ۱۶۵۰ میلیارد ریالی برای ملایر
 
وی در پایان با تأکید بر اهمیت این پروژه‌ها گفت: در حال حاضر، مجموع پروژه‌های تعریف‌شده در شهر ملایر به ارزش یک‌هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال می‌رسد که این میزان تخصیص اعتبار در حوزه فاضلاب، تاکنون بی‌سابقه بوده است.
 
 اتصال روستاهای شهرستان به شبکه آبرسانی ملایر و تأمین آب شرب برای بیش از ۷ هزار نفر
 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب ملایر با اشاره به اجرای پروژه‌های گسترده آبرسانی اظهار کرد: شبکه آب شرب روستاهای در حریم شهرستان ملایر به شبکه آبرسانی شهری متصل شده است از جمله، روستای ازناو با جمعیتی بالغ بر ۱۰۰۰۰ نفر و با حدود ۲۰۰۰ اشتراک از طریق اجرای ۲۰۰ متر لوله‌گذاری و نصب شیرآلات به شبکه آبرسانی ملایر متصل گردید. همچنین روستای گوراب با بیش از ۷۰۰ اشتراک، با انجام ۱۵۰ متر لوله‌گذاری آب از خط سد کلان به مخزن روستا، به شبکه شهرستان ملایر متصل شده است. روستاهای نامیله و قلعه فتاحیه نیز به همین ترتیب به شبکه آبرسانی متصل شده‌اند.
 
رسول روبخش گفت: روستاهای حرم‌آباد و داویجان که تاکنون تحت پوشش آبفا نبوده‌‌اند به شرط تحت پوشش قرار گرفتند و با اخذ مجوز از اداره راه و شهرسازی به شبکه آب ملایر متصل می‌شوند همچنین روستای حاجی‌آباد با حدود ۹۰۰ اشتراک در مرحله تأمین لوله برای اتصال به شبکه آبرسانی شهرستان است. 
 
وی افزود : باتوجه به مشکلات تأمین آب در روستاهای مرتفع و کم‌آب شهرستان، پروژه‌های حفاری چاه‌های جدید در حال انجام است. حفر چاه در روستای الفاوت با ۱۰۰ درصد پیشرفت به پایان رسیده و تأمین آب شرب این روستا بهبود یافته است. حفاری چاه‌ها در روستاهای منگاوی (۲۵ درصد پیشرفت)، زمان‌آباد (۱۵ درصد پیشرفت) و کمری (بیش از ۵۰ درصد پیشرفت) در حال اجرا است.
 
 جذب ۷۷۰ میلیارد ریال تسهیلات برای تسریع پروژه‌های فاضلاب
 
روبخش، ضمن بیان چالش‌های اعتباری پیشین گفت: با دریافت ۷۷۰ میلیارد ریال وام از بانک صادرات، روند اجرای پروژه‌های فاضلاب سرعت گرفته است این تسهیلات منجر به عقد دو قرارداد جهت اجرای ۱۰ کیلومتر شبکه جمع‌آوری فاضلاب و نصب انشعابات مربوطه شد. 
 
 آغاز پروژه اجرای شبکه جمع‌آوری فاضلاب در سطح شهر
 
وی با بیان اینکه ، پروژه اجرای ۱۰ کیلومتر شبکه جمع‌آوری فاضلاب در سطح شهر ملایر به‌طور رسمی کلنگ‌زنی شد ، افزود : قرارداد اجرای ۴۰۰۰ متر شبکه جمع‌آوری فاضلاب به ارزش ۱۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات عمرانی مناقصه گردید و قرارداد اجرای ۴۲۰۰ متر شبکه دیگر به مبلغ ۸۳ میلیارد ریال از محل درآمدهای جاری در دست اجرا است.
 
روبخش، از دیگر اقدامات مهم را جذب اعتبار ۵۰ میلیارد ریالی از محل ستاد بازآفرینی شهری ملایر برای اجرای ۲۰۰۰ متر شبکه جمع‌آوری فاضلاب در کوچه‌های خیابان معارفوند عنوان کرد که قرارداد آن منعقد و در مرحله تجهیز کارگاه است .

وی در پایان بیان کرد: شرکت آب و فاضلاب استان همدان در حال پیگیری جذب ۱۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار عمرانی از محل ماده ۵۶ برای ادامه توسعه شبکه جمع‌آوری فاضلاب در شهر ملایر است.
 
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.