ttttt1405-05-161405-05-26bool(false) 1405-05-161405-05-26bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 26 مرداد 1405

کد خبر : 142291
 
چالش‌های تولیدی ۱۴۰۴: انتظارات از دولت و راهکارهای بقا
تاریخ خبر : 1403-12-27
نویسنده : رحیم مرتضایی
     
   
     
متن خبر :


در سال ۱۴۰۳، شرایط اقتصادی کشور تحت تأثیر رکود تورمی و مشکلات ساختاری در بخش تولید و معادن قرار داشت. واحدهای تولیدی با موانع متعدد اقتصادی روبه‌رو بودند که در نهایت بر توانایی آن‌ها برای تولید و رقابت در بازارهای داخلی و خارجی تأثیر منفی گذاشت. کمبود نقدینگی، افزایش هزینه‌ها، نوسانات قیمت مواد اولیه و مشکلات در تأمین انرژی از جمله مسائل عمده‌ای بودند که واحدهای تولیدی با آن مواجه شدند. این مشکلات سبب کاهش بهره‌وری در بخش تولید شد و فشار مضاعفی به کارخانجات و معادن وارد کرد.

در سال ۱۴۰۴، پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که رکود تورمی همچنان ادامه پیدا خواهد کرد و واحدهای تولیدی با چالش‌های جدیدتری مواجه خواهند شد. به نظر می‌رسد که در این سال، شرایط اقتصادی پیچیده‌تر از سال گذشته خواهد بود. مشکلاتی چون افزایش هزینه‌های تولید، افزایش قیمت مواد اولیه و انرژی، نوسانات ارزی و فشار بر بازارهای صادراتی به قوت خود باقی خواهند ماند. علاوه بر این، کاهش تقاضای داخلی به دلیل قدرت خرید پایین و ثبات نداشتن اقتصادی می‌تواند به شدت بر تولیدات واحدهای تولیدی تأثیر بگذارد.

انتظار می‌رود که دولت در این شرایط بتواند نقش مهمی در حمایت از واحدهای تولیدی ایفا کند. یکی از اقدامات ضروری، توجه به تأمین نقدینگی و تسهیلات ارزان‌قیمت برای واحدهای تولیدی است. همچنین، تسهیل دسترسی به مواد اولیه و حمایت از صادرات محصولات داخلی می‌تواند به این واحدها کمک کند تا در شرایط دشوار بازارهای جهانی و داخلی، رقابتی باقی بمانند. از دیگر اقدامات مفید می‌توان به کاهش فشارهای مالیاتی و گمرکی اشاره کرد که در نهایت به کاهش هزینه‌های تولید و بهبود وضعیت مالی واحدهای تولیدی کمک خواهد کرد.

علاوه بر این، به نظر می‌رسد که تولیدکنندگان باید با توجه به شرایط جدید اقتصادی، استراتژی‌های جدیدی برای حفظ کسب و کار خود اتخاذ کنند. یکی از این استراتژی‌ها، بهبود بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها از طریق به‌روزرسانی فناوری‌های تولیدی و استفاده از روش‌های نوین مدیریت است. سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه برای بهبود کیفیت محصولات و همچنین گسترش بازارهای صادراتی می‌تواند کمک زیادی به حفظ و توسعه کسب‌وکارها کند. تولیدکنندگان همچنین باید تلاش کنند تا روابط خود را با تأمین‌کنندگان و مشتریان خود تقویت کرده و انعطاف‌پذیری بیشتری در برابر تغییرات بازار از خود نشان دهند.

در مجموع، سال ۱۴۰۴ چالش‌های اقتصادی پیچیده‌ای برای واحدهای تولیدی به همراه خواهد داشت. با این حال، اگر دولت حمایت‌های لازم را از بخش تولید به عمل آورد و تولیدکنندگان با اتخاذ استراتژی‌های به‌روز و هوشمندانه در برابر مشکلات پیش رو ایستادگی کنند، می‌توان امیدوار بود که بخش تولید کشور از این دوران سخت عبور کند و به رشد و توسعه بیشتری دست یابد.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.