ttttt1405-05-141405-05-24bool(false) 1405-05-141405-05-24bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 24 مرداد 1405

کد خبر : 118839
 
شمارش معکوس
تاریخ خبر : 1400-05-02
     
   
     
متن خبر :


 ۱- از امروز تا  ۱۲ مردادماه که قرار است مراسم تحلیف رئیس‌جمهور منتخب در مجلس انجام شود، ده روز پایانی دولت دوازدهم آغاز خواهد شد.
ده روزی که انتظار اتفاق خاصی در آن نمی‌رود و به رسم تمامی رویدادها می‌توان آن را شمارش معکوس و روزشماری برای پایان یک دولت و آغاز به کار دولت سیزدهم ارزیابی کرد.

۲-در دوازدهم مردادماه پرونده کاری دولتی بسته می‌شود که در هشت سال کوشید شعارها و وعده‌های داده شده به ویژه سه شعار اصلی گفت‌وگو و تعامل با جهان، نجات اقتصاد و نجات اخلاق را محقق کند.
اما هر چه کوشید بیشتر از این وعده‌ها فاصله گرفت و شرایط امروز به خصوص در این حوزه‌ها بسیار بدتر از زمانی است که دولت تدبیر و امید در هشت سال پیش آغاز به کار کرد.

3- دولتی که رو به پایان است و در ده روز پایانی کار قرار دارد، زمانی که هنوز آغاز به کار نکرده بود، خیلی‌ها به آن امید بسته بودند که بتواند به وعده‌های داده شده عمل کند.
زمانی مردم هر رویداد مثبتی را به رئیس دولت تدبیر و امید نسبت داده و به هر بهانه‌ای موج «روحانی مچکریم» در کشور راه می‌افتاد اما اکنون آن امید تبدیل به یأس شده و دیگر کسی انتظار اتفاق مثبتی از ناحیه این دولت در زندگی جمعی و فردی خود ندارد.

۴- رئیس دولت تدبیر و امید زودتر از آنکه امید  مردم به او تمام شود ، امید طرفداران خود را از دست داد.
او که دو دوره با حمایت زنان، جوانان و جناح اصلاح‌طلب توانسته بود رای کسب کند، چنان با عملکرد خود و اطرافیان اعتدالی آنها را ناامید کرد که می‌توان دلزدگی آنها از سیاست و واگذاری میدان به رقیب را از عوامل این ناامیدی دانست.

۵- شعار اصلی دولت تدبیر و امید در سیاست خارجی رفع تحریم‌ها با برجام بود اما پیش‌بینی نکردن ترامپ و حرکات وی و تماشای اقدامات او در کنار قدرت گرفتن رقبای داخلی، این سیاست را با شکست صد درصدی مواجه کرد.
اکنون دولت در شرایطی تغییر خواهد کرد که نه تنها تحریم‌ها رفع نشده بلکه بیشتر و پیچیده‌تر هم شده و در FATF نیز دولت توفیقی نداشته و نتوانسته رقبا را قانع به ضرورت پیوستن به این معاهده جهانی کند.

۶- این روزها کشور شرایط خاصی دارد، شرایطی که کشور را در حوزه‌هایی ورشکست و روبه اضمحلال نشان می دهد.
قطعی آب و برق، نبود واکسن، ناتوانی در مهار کرونا و موج‌های پی در پی آن، خشکسالی، نزول سرمایه اجتماعی، کمبود کالاها، گرانی و تورم و بسیاری از مشکلات ریز و درشت، مردم را دلگیر و زودرنج کرده و دولت را دولتی ناتوان نشان داده است.

۷- در چنین شرایطی شمارش معکوس برای آغاز به کار دولت سیزدهم با ریاست جمهوری سید ابراهیم رئیسی که با انتقاد از این فضا و عملکرد و شعار رفع مشکلات به ریاست جمهوری رسیده ، شروع شده است.
انتظار نمی رود که دولت سیزدهم بخواهد وقت خود را در توضیح شرایط به مردم و انتقاد از عملکرد دولت تدبیر و امید تلف کند زیرا هم در هست سال به اندازه کافی این دولت نقد شده و هم مردم اگر به این دولت و روش کار آن امیدی داشتند با مشارکت بیشتر در انتخابات شرایط را برای تداوم این شیوه به هر شکلی مهیا می‌کردند.
با علم به این موضوع و سختی شرایط کاری برای دولت سیزدهم انتظار می‌رود این دولت با آمادگی کامل و انتخاب افرادی صادق، پاک‌دست، مومن ، متعهد و شایسته، شرایط افزایش امید مردم به بهبود و امید به آینده را پس از پایان این ده روز با عمل به وعده‌ها فراهم کند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.