ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 1 شهريور 1405

کد خبر : 148595
 
شنیده 5474
تاریخ خبر : 1405-05-8
     
   
     
متن خبر :

1- شرط حدنصاب مانع  توسعه فیبر نوری در برخی از شهرها شده است. گویا اپراتورها اجرای فیبر نوری در کوچه‌ها و مجتمع ها را به ثبت‌نام حداقل نیمی از خانوارها وابسته کرده‌اند و همین شرط، اجرای پروژه را کند کرده است. گفتنی است دلیل این تصمیم اپراتورها حرکت بر اساس منطق اقتصادی و تلاش برای کاهش هزینه ها است.
2- اجرایی کردن برنامه هفتم توسعه دوباره مورد توجه قرار گرفته است. گویا کشور در پایان برنامه هفتم نه تنها باید در تولید بسیاری از کالاهای اساسی به خودکفایی برسد بلکه باید بتواند صادرات نیز انجام دهد. گفتنی است به عنوان نمونه در پایان برنامه هفتم  روغن که اکنون 90 درصد آن وارداتی است، باید بین 40 تا 60 درصد تولید داخلی داشته باشد.
 3- ناترازی برق کشور که سال گذشته در حدود ۱۵ هزار مگاوات بود، امسال علیرغم شرایط جنگی، به زیر ۱۰ هزار مگاوات کاهش یافته است. گویا میزان قطعی برق صنایع که سال گذشته دو روز در هفته بود، در روزهای اخیر با ابلاغیه جدید به یک روز در هفته کاهش یافته است. گفتنی است حدود ۲۰۰۰ مگاوات برق کشور به صورت غیرمجاز توسط ماینرها بلعیده می‌شود.
4- ذخایر کالاهای اساسی در سطح حدود ۶ میلیون تن حفظ شده است. گویا حدود ۸۵ درصد نیاز کشور از محل تولید داخلی تأمین می‌شود. گفتنی است نیازهای مالی و تقنینی بخش کشاورزی با تأکید بر امنیت غذایی، افزایش بهره‌وری، پایداری تولید، مدیریت منابع آب و تقویت تاب‌آوری زنجیره تولید و تأمین در بررسی لایحه اصلاح بودجه سال جاری و به‌ویژه لایحه بودجه سال ۱۴۰۶ مورد توجه جدی نمایندگان است.
5- وزارت نیرو از سامانه هوشمند پایش برق رونمایی کرده است. گویا در سامانه‌ای که بر پایه هوش مصنوعی طراحی شده است، وضعیت تمامی سدها، نیروگاه‌های بزرگ و کوچک (حتی نیروگاه‌های خورشیدی مقیاس کوچک چند کیلوواتی خانگی)، خطوط انتقال و پست‌های برق کشور به صورت هوشمند پایش می‌شود. گفتنی است اطلاعات این سامانه در بازه‌های زمانی بسیار کوتاه (از ۵ ثانیه تا حداکثر ۵ دقیقه) به‌روزرسانی می‌شود و مدیران می‌توانند با دسترسی لحظه‌ای به داده‌هایی نظیر حجم آب موجود در سدها، میزان ورودی آب و پیش‌بینی‌ های هواشناسی، برنامه‌ریزی‌های دقیقی را برای پایداری شبکه در هفته‌ها و ماه‌های آینده انجام دهند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.