ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 23 مرداد 1405

کد خبر : 104898
 
ضرورت نگاه توسعه‌ای به انتخابات
تاریخ خبر : 1398-11-03
     
   
     
متن خبر :


 1- انتخابات را برخی پروژه‌ای و برخی پروسه‌ای‌ می‌دانند به این مفهوم که از نظر برخی انتخابات یک پروژه است که بر اساس تقویم باید آن را ساخت و پیش برد و به پایان رساند یا از نظر برخی دیگر پروسه و فرایندی است که قابل پیش‌بینی نبوده و نمی‌توان شاخص‌های یک پروژه را به آن مرتبط کرد.
این 2 نگاه موجب تفاوت در برخورد با انتخابات به عنوان مهمترین فعالیت سیاسی جمعی ‌می‌شود.
2- چه انتخابات را پروسه بدانیم چه از آن به عنوان پروژه نام ببریم، انتخابات فرصتی برای تغییر، تسریع و سبقت در شاخص‌های توسعه از استان‌های دیگر و حتی توسعه و پیشرفت کشور است.
اینکه چگونه از این فرصت استفاده شود، هنری است که بخش اعظم آن به ستاد انتخابات کشور و استان بستگی دارد.
3- تاکنون تنها جنبه‌های مشخصی از انتخابات مورد تأکید و توجه و برجسته‌سازی بوده است و بیشتر از همه جنبه مشارکت مورد توجه بوده و همه دلسوزان بر مشارکت بالا در انتخابات تأکید کرده‌اند، در صورتی که مشارکت تنها یک جنبه انتخابات است و انتخابات ‌می‌تواند توسعه بخش بسیاری از حوزه‌ها از اقتصاد تا اجتماع و فرهنگ و ... باشد.
4- انتخابات مهمترین فرصت برای چرخش و معرفی نخبگان جامعه است. نخبگانی که هر یک برنامه‌های بسیاری برای توسعه استان و کشور دارند و در صحنه رقابت آنها را ارائه ‌می‌کنند.
مهم آن است که این ایده‌ها تنها در انتخابات نماند و پس از انتخابات بهترین آنها فارغ از پیروزی یا ناکامی ارائه‌دهنده آن برای توسعه به کار گرفته شود.
5- انتخابات‌ می‌تواند عاملی مؤثر در افزایش نشاط اجتماعی باشد، به شرط آنکه برای این مهم ستاد انتخابات استان برنامه داشته باشد و بتواند نشاط اجتماعی حاصل از انتخابات را از مدت‌ها پیش در جامعه ساری و جاری کند.
نشاط اجتماعی نیازمند اقدامات گروهی است و قطعا تسهیل در انجام این اقدامات به‌ویژه از سوی احزاب و رسانه‌ها‌ می‌تواند نشاط اجتماعی و سلامت روانی جامعه را افزایش دهد.
6- اقتصاد انتخابات به شرط واردنشدن پول‌های کثیف ‌می‌تواند در شرایط فعلی و تحریم‌ها محرک بسیاری از بخش‌های اقتصادی باشد، در اقتصاد انتخابات تنها بخش تبلیغاتی نیست که فعال ‌می‌شود بلکه مجموعه‌ای از بخش‌های مختلف در این زمینه به شرط فضاسازی درست و پرهیز از ورودهای قضایی و تهدید به تحدید،‌ می‌توانند در چارچوب قانون فعال شوند و توسعه اقتصادی را یاریگر باشند.
7- انتخابات پروژه نیست و نمی‌توان انتخابات را با مهندسی پیش برد، انتخابات فرایندی است که با توجه به فرایندهای پیشین انجام شده و نتیجه آن فرایندی مشخص است، هرچند این نتیجه برای بسیاری قابل پیش‌بینی نباشد.
در این فرایند لازم است جامعه را به عنوان مفهومی پویا و بیدار دانسته و حرکت جامعه به سوی توسعه با فرایند انتخاباتی را تسهیل کنیم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.