ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

کد خبر : 134635
 
ثبت نام نهایی انتخابات الکترونیکی خواهد بود
تاریخ خبر : 1402-07-13
     
 
 
     
متن خبر :


سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: ثبت‌نام نهایی از داوطلبان انتخابات از روز ۲۷ مهر تا سوم آبان به صورت الکترونیکی انجام می‌شود.

به گزارش مهر، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در روز ۱۱ اسفند سال جاری در ۲۰۸ حوزه انتخابیه برگزار خواهد شد. این انتخابات بر اساس قانون جدیدی که در مجلس بررسی و تصویب شد، برگزار خواهد شد و به همین دلیل برخی امور اجرایی انتخابات با دوره‌های پیشین تفاوت‌هایی خواهد داشت.

ثبت‌نام نهایی از داوطلبان انتخابات از روز ۲۷ مهر تا سوم آبان به صورت الکترونیکی انجام می‌شود. در حال حاضر، مراجع شش‌گانه در حال بررسی اعتراض داوطلبانی هستند که مدارک آنها به تأیید نرسیده است.

محسن اسلامی در خصوص بررسی مدارک داوطلبان انتخابات خاطرنشان کرد: «اصلی‌ترین موضوع در این زمینه به مغایرت مدارک تحصیلی بازمی‌گردد که در حال رفع این مشکل هستیم. ثبت‌نام نهایی از روز ۲۷ مهر آغاز می‌شود و مراجع شش‌گانه تا ۲۶ مهر فرصت دارند پاسخ اعتراضات داوطلبان را بدهند. پس از پایان این مرحله، اعلام خواهیم کرد چه تعداد از داوطلبان در مرحله اول تأیید شده‌اند.»

وی با اشاره به اینکه برگزاری الکترونیکی ثبت‌نام نهایی انتخابات، گفت: البته قانون این اجازه را داده است تا حسب مورد، مراجعه حضوری هم داشته باشیم اما رویکرد ما برگزاری ثبت‌نام الکترونیکی است. در این مرحله داوطلبانی که مدارک آنها در پیش ثبت‌نام تأیید شده و کد پیگیری دریافت کرده‌اند، باید پرسشنامه‌ای را تکمیل کنند. امکان ویرایش این پرسشنامه وجود ندارد بنابراین داوطلبان حتماً باید با دقت آن را تکمیل کنند.»

پیش‌ثبت نام انتخابات در روزهای ۱۶ تا ۲۲ مرداد برگزار و حدود ۴۹ هزار نفر در این انتخابات نام‌نویسی کردند. احمد وحیدی وزیر کشور اعلام کرده است که همه طیف‌های فکری در پیش ثبت‌نام انتخابات مجلس شرکت کردند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این پرسش که در زمان پیش‌ثبت نام، از جریان سیاسی داوطلب هم سوال شده است، تصریح کرد: «ما اطلاعات ۱۸ گانه از داوطلبان خواستیم که بیشتر اطلاعات هویتی، تحصیلی یا مدرک برای استعفا بود و در واقع اطلاعات عام گرفتیم و بیشتر از این از داوطلبان سوالی نپرسیدیم. با این حال حدود ۱۲۰۰ نماینده ادوار مجلس در این دوره ثبت‌نام کرده‌اند که همه طیف‌های سیاسی در بین آنها وجود دارند.»

در واکنش به برخی انتقادات از شیوه اجرای پیش‌ثبت نام انتخابات، اظهار کرد: «پیش‌ثبت نام بر اساس قانون اجرا شد یعنی پس از اینکه قانون جدید انتخابات تصویب و برای اجرا ابلاغ شد، ما بر اساس همان قانون پیش ثبت نام را انجام دادیم.

ممکن است برخی به پیش ثبت نام انتخابات انتقاد داشته باشند ولی ما به عنوان مجری انتخابات، وظیفه قانونی خود را انجام دادیم. پس از ابلاغ قانون، ما شبانه روز وقت گذاشتیم تا پیش‌ثبت‌نام را اجرا کنیم و این جدیت مجری انتخابات را نشان می‌دهد.»

بر اساس ماده ۹۳ قانون اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، وزارت کشور موظف به برگزرای انتخابات تمام الکترونیکی در یک هشتم حوزه‌های انتخابیه است. این ماده قانونی تصریح دارد که «وزارت کشور موظف است در صورت موافقت شورای نگهبان در اولین انتخابات پس از تصویب این قانون با در نظر گرفتن سهولت رأی دادن، تسریع در شمارش آرا و حضور و مشارکت رأی‌دهندگان، فرایند رأی دادن و شمارش آرا را در حداقل یک هشتم حوزه‌های دارای تعدد کرسی مجلس، به‌صورت کاملاً الکترونیکی برگزار نماید.»

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.