ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

کد خبر : 143709
 
تجارت پنهان زیر لباس فرم مدارس
تاریخ خبر : 1404-03-31
نویسنده : سمانه جهانگیری عرش
     
 
 
     
متن خبر :

تولید کنندگان خواهان عدالت در سفارش کار هستند
 
 
"فرم مدرسه" چند سالی است که به چالش تابستانه خانواده‌ها تبدیل شده است، چالشی که هر سال تکرار می‌شود؛
 
تاریخچه ورود یونیفرم‌های یکسان به مدارس را که ورق می‌زنیم به دوران قبل از انقلاب می‌رسد، اما بعد از انقلاب مدتی به فراموشی سپرده شد و مجددا اواسط دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ قرار شد به جای روپوش‌های سرتا پا سیاه و سرمه‌ای دخترانه و لباس‌های رنگارنگ پسرانه، دانش‌آموزان از یونیفرم‌های یکسان استفاده کنند. این تصمیم همان و باز شدن پای تولید‌ها و عرضه‌کننده‌های یونیفرم‌های مدرسه به بازار و ورود رنگ‌ها به مدارس همان!
 
البته هدف اصلی از یکدست شدن لباس دانش‌آموزان در مدرسه حذف فاصله طبقاتی میان بچه‌ها بود تا دیگر خبری از فخر‌فروشی و چشم و هم‌چشمی در مدارس وجود نداشته باشد. به‌خاطر همین خیلی از مدافعان این طرح در همان سال‌های نخست از آن به‌عنوان لباس برابری و عدالت یاد می‌کردند.
 
تولیدکنندگان پوشاک گلایه دارند که چرا نمی توانیم وارد لیست دوزندگان پوشاک البسه مدارس شویم
 
یکی از تولید کنندگان پوشاک که مسئولیت کمیسیون صنعت خانه صمت جوانان استان همدان را نیز عهده دار است گفت: در تعیین لیست دوزندگان پوشاک مدارس استان همدان سلیقه ای عمل می شود.
 
علی درخشان پناه از نبود عدالت در بین تولیدکنندگان پوشاک گلایه کرد و افزود: در حالی که ما از همه نظر شرایط قرار گرفتن در لیست دوزندگان البسه مدارس را دارم اما ما هنوز در این لیست قرار نگرفتیم.
 
وی خاطر نشان کرد: در این ارتباط با انجمن اولیا جلساتی برگزار کردیم که به نظر روند رو به بهبود است اما امیدواریم نتیجه لازم را بدهد.
 
وی با اشاره به اینکه لازم است در تعیین تولیدکنندگان شاخص های لازم رعایت شوئد ادامه داد: اتحادیه خیاطان کانال ارتباطی دارد که لازم است با قرار دادن اطلاعیه این موضوع حتی اگر تعداد متقاضیان بالا بود هم امکان ثبت نام باشد تا پس ازرصد شرایط هر کدام شاخص های منطقی در به کار گیری نیروهای لازم لحاظ شود.
 
این عضو تولید کنندگان پوشاک استان گفت: مشکل اصلی دوخت البسه مدارس در مرکز استان است و در شهرستانها این مشکل وجود ندارد لذا هماهنگی بین اتحادیه استان ضروری است.
 
وی از ایجاد سامانه ملی البسه  مدارس خبر داد و گفت: به نظر می رسد این سامانه فضا را برای همه دوزندگان و تولیدکنندگان باز خواهد کرد اگر به درستی اجرا شود.
 
وی با اشاره به اینکه در استان همدان حدود 200 تا 300  نفر دانش آموز داریم که میانگین اگر لباس هر دانش آموز را 800 هزار تومان در نظر بگیریم 160 میلیارد گردش مالی البسه دانش آموزان را در استان خواهیم داشت افزود: باید این مبلغ عادلانه بین دوزندگان تقسیم شود نه اینکه هر ساله به جیب عده ای معدود برود.
 
وی در ادامه صحبتهای خود از ایجاد خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان خبر داد و افزود: این نهاد ماهی یک بار صنایع استان را در بازدیدهای خود رصد و مشکلات آنها را رصد می کند و با توجه به وجود مشکل در صنعت پوشاک در این برهه از سال که فصل سفارش کار مدارس است درصدد برآمدیم تا مشکل این صنف را بررسی کنیم.
 
وی ادامه داد: این خانه دارای 15 کمیسیون و 10 معاونت است که مشکلات عمومی صنایع را بررسی و گزارش می دهد.
 
درخشان پناه خاطر نشان کرد: درجریان  بررسی مشکلات پوشاک مدارس، برای نخستین بار ایجاد سامانه البسه را پیشنهاد دادیم که مورد تایید قرار گرفت و هم اینک آن سامانه به صورت کشوری در دسترس است.
 
در همین ارتباط برای پاسخ به شبهات تولید کنندگان پوشاک با رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان استان به گفتگو نشستیم که وی نیز سوالات ما را پاسخ داد.
 
 آیا لباس فرم دانش اموزان اجباری است؟
خیر ولی اموزش و پرورش با هدف متحدالشکل کردن دانش آموزان لباس فرم را تدارک دیده و قطعا ایده خوبی است که باعث می شود خانواده نیز خرج اضافی برای خرید لباس مدرسه در ابتدای سال نداشته باشد.
 
 آیا لازم است هر ساله دانش آموزان لباس فرم داشته باشند
لباس فرم تنها برای ورودی های جدید است و دانش آموزان معمولا هر سه سال یکبار پس از اتمام پایه تحصیلی در یک مدرسه لباس فرم خریداری می کنند یعنی یک دانش آموز 3 سال یک لباس فرم را می پوشد و این واقعا به اقتصاد خانواده نیز کمک می کند.
 
 نرخ لباس فرم دانش اموزان امسال چقدر است؟
هنوز نرخ جدید مشخص نشده است
 
 برخی تولید کننده‌ها از اینکه در تهیه لباس فرم سهیم نیستند گلایه مند هستند؟
قبل از تعیین تولیدی که بتواند لباس فرم را بدوزد کارگروهی متشکل از اتحادیه خیاطان، کارشناسان انجمن اولیا و مربیان، اصناف، 2 نفر از اولیا و... تشکیل می شود این کارگروه بازرسانی را برای بازدید از واحدهای تولیدی دارد که در حین بازرسی گزارش های لازم تهیه و افرادی که دارای شرایط لازم از جمله سابقه خوب، دارند اعلام می شوند علاوه بر این 7 نفر دیگر از خیاطان هم در کارگروه هستند تا کارها با نظارت نمایندگان آنها پیش برود.
 
 آیا قرار نیست در روند انتخاب تولید کننده تغییری حاصل شود؟
امسال برای نخستین بار سامانه ملی لباس فرم دانش آموزی از طریق وزارتخانه طراحی و به زودی بخشنامه آن ارجاع می شود که کمک حال این قضیه خواهد بود و به کار لباس فرم دانش اموزی سروسامان داده و حواشی را کم خواهد کرد.
 
 دسترسی به این سامانه به چه شکلی است؟
سامانه به نحوی طراحی شده است که هم خانواده ها، هم مدارس و هم تولیدکنندگان پوشاک به آن دسترسی داشته و امکان ورود دارند هر چند جزئیات آن مشخص نیست اما این سامانه طوری است که دیگر سلیقه ای عمل کردن در استانها باعث ایجاد حاشیه نخواهد شد.
 
 آیا سهمیه هر واحد تولیدی مشخص است؟
بله - بر اساس تعداد دانش آموزان، سهمیه ها مشخص است و به گونه ای تدبیر شده که هر واحدی بیش از 2900 دست لباس در اختیار نگیرد تا کیفیت کار بالا و زمان تحویل به موقع باشد.
 
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.