ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 21 مرداد 1405

کد خبر : 107612
 
دلیل گرانی حبوبات
تاریخ خبر : 1399-01-31
     
 
 
     
متن خبر :


 چندی پیش اخباری منتشر شد که افزایش قیمت حبوبات به‌ویژه لوبیا را در سال جدید خبر می‌داد. موضوعی که دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی دلیل آن را نه کمبود بار بلکه سودجویی برخی افراد در فروش بارشان دانست.
قاسمعلی حسنی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه در یکی‌دو ماه اخیر در برخی غلات و حبوبات شاهد افزایش قیمت غیرمنطقی و غیرقانونی بودیم، اظهار کرد: این افزایش قیمت به‌دلیل کمبود یا کسری بار نبود بلکه به‌دلیل سودجویی برخی افراد در فروش بارشان بود.
وی با اشاره به این که ایران هم تولید کننده غلات و حبوبات است هم واردکننده، گفت: با بسته شدن مرزهای وارداتی و صادراتی، برخی کشورها، صادرات برخی محصولاتشان را محدود و ممنوع کردند و همین امر سبب شد افرادی که بار غلات و حبوبات دارند نیز محصولاتشان را با قیمت بیشتری بفروشند.
 حسنی در ادامه به کشورهایی که به ایران حبوبات صادر می‌کنند اشاره کرد و گفت: عدس از کانادا، نخود از اتیوپی و استرالیا، لوبیا از چین، قزاقستان و قرقیزستان وارد کشور می‌شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در ماه رمضان مصرف حبوبات و غلات بیشتر می‌شود، اظهار کرد: باتوجه به گرم شدن هوا و شرایط سختی که برای نگهداری این اقلام ایجاد می‌شود، به‌نظر می‌رسد قیمت آنها کاهش یابد.
حسنی با بیان اینکه ارزهای نیمایی و یارانه‌ای آفت اقتصاد کشور است، افزود: این ارزهای دولتی رقابت را غیرمنصفانه کرده است. عده‌ای به این ارزها دسترسی دارند و عده‌ای ندارند. این افرادی که ارز دولتی دریافت می‌کنند با ارز دولتی خرید می‌کنند ولی با قیمت آزاد محصولاتشان را می‌فروشند.
 دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی به افزایش قیمت برنج خارجی نیز اشاره کرد و گفت: در برنج خارجی نیز با افزایش قیمت مواجه شدیم. برنجی که باید ۷ هزار و ۴۰۰ فروخته شود ۹ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته می‌شود و حدود 2 ماه است که این افزایش قیمت 2 هزار تومانی بیش‌از مصوبه دولت اتفاق افتاده است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.