ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
شنبه - 10 مرداد 1405 - شماره 5475
 


امروز : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

Today : Sat, August 1, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  105950 تاریخ انتشار:  1398-11-26 - 14:51 تعداد بازدید:  199
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بهترین روش درمان اعتیاد چیست؟

اجتماعی


 انتخاب روش درمان، نوع دارو و میزان آن باید تنها ازطریق مشورت با پزشک درمانگر دوره‌دیده، روانپزشک و... انجام شود و اعتماد به سایر افراد ممکن است دردسرهای غیرقابل جبرانی به‌همراه داشته باشد.
رئیس کمیته پژوهش انجمن صنفی مراکز درمان اعتیاد کشور، درمان اعتیاد با استفاده از داروهای جایگزین به‌همراه مداخلات غیردارویی را بهترین، مؤثرترین و مقرون به‌صرفه‌ترین روش درمانی می‌داند و می‌گوید: برای درمان این بیماری چندوجهی باید بر تمامی جنبه‌های پدیدآورنده آن مداخله کرد، به‌طوری که باید درمان شامل پکیج کاملی از مداخلات دارویی و غیردارویی باشد تا بتواند پاسخگوی نیازهای فردی، روانی، طبی، خانوادگی، شغلی، قضایی، اقتصادی،... بیمار باشد و هر نوع درمانی که حتی یکی‌از این نیازها را فراموش کند محکوم به شکست درمان و عود بیماری در فرد معتاد خواهد بود.
محمدهادی فرح‌زادی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: طبق پژوهش‌های انجام شده در حوزه درمان اعتیاد، مشخص شده است که کماکان درمان جایگزین با دارو متادون، بوپرنورفین، اپیوم، تینکچر،... به‌همراه مداخلات غیردارویی مشاوره فردی، آموزش بیمار و خانواده، مشاوره خانواده، خدمات مددکاری) بهترین، مؤثرترین و مقرون به‌صرفه‌ترین روش درمانی است. اثرات این مدل درمان در کاهش آسیب اعتیاد، کاهش رفتارهای پرخطر، کاهش بیماری‌های طبی، کاهش جرم و بزهکاری و افزایش بهره‌وری فردی، شغلی، خانوادگی و اجتماعی است، اما شرط موفقیت این مدل درمانی، اعتماد سیاست‌گذاران، مسئولان و خانواده‌ها به آن است و جامعه‌ای که این مدل درمانی در آن نهادینه شده باشد افراد آن جامعه آسیب کمتری از اعتیاد خواهند برد.
فرح‌زادی ادامه داد: اما نگاه بیشتر مردم و حتی مسئولان و سیاست‌گذاران بر رویکرد پرهیزمدار است و اغلب قائل به قطع مصرف دارو هستند، حتی در برخی مواقع بر طولانی بودن درمان بیماران خرده می‌گیرند، این در حالی‌است که فقط در بیماران با وابستگی پایین که هنوز دچار عوارض مصرف مواد نشده‌اند (هرچند تعداد کمی از مصرف‌کنندگان را شامل می‌شوند) باید انتظار درمان پرهیزمدار داشت و بالعکس در گروه کثیری از بیماران که با عوارض شدید جسمی و روانی و رفتارهای پرخطر همراه است و هرچه طول دوره درمان طولانی‌تر باشد احتمال موفقیت در درمان بالاتر خواهد رفت.
رئیس کمیته پژوهش انجمن صنفی مراکز درمان اعتیاد کشور با بیان اینکه با تغییر شیوه و نوع مصرف مواد از مواد مخدر سنتی و نیمه‌صنعتی به مواد محرک و توهم‌زای صنعتی رویکردهای درمانی نیز در حال تغییر هستند، تأکید کرد: درمان‌های غیردارویی و مشاوره‌ای منسجم‌تر و قوی‌تر مانند درمان گروهی ماتریکس، درمان‌های شناختی رفتاری و درمان‌های افزایش‌دهنده تعهد بیمار در پاکی مورد نیاز است. تحریک مغناطیسی مغز و همچنین تحریک الکتریکی مغز نیز از روش‌های نوین در درمان اختلال مصرف مواد محسوب می‌شود. استفاده از برنامه‌های منظم فعالیت فیزیکی و شبکه‌های اجتماعی در درمان وابستگی به مواد موردتوجه پژوهشگران قرار دارد.
بنابر اظهارات وی، داروهای مختلفی از گروه‌های مختلف و با عملکرد متفاوت در درمان اعتیاد در حال آزمایش است، اما هیچ‌یک نتوانسته‌اند به اندازه داروی متادون و بوپرنورفین ایمنی بالا، عوارض پایین و اثربخشی قابل قبولی داشته باشند. انتخاب روش درمان، نوع دارو و میزان آن نیز باید تنها از طریق مشورت با پزشک درمانگر دوره‌دیده، روانپزشک و پی اچ دی اعتیاد انجام شود و اعتماد به سایر افراد ممکن است دردسرهای غیرقابل جبرانی را به همراه داشته باشد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com