ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
شنبه - 10 مرداد 1405 - شماره 5475
 


امروز : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

Today : Sun, August 2, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  102157 تاریخ انتشار:  1398-09-10 - 12:48 تعداد بازدید:  116
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

جلوی آسیب های اجتماعی را از دبستان باید گرفت

اجتماعی

 احتمال کاهش بودجه آموزش و پرورش برای سال ۹۹ قوت گرفته است و این روزها از گوشه و کنار مطرح می شود. به نظر می رسد بیش از هر معاونت دیگری دو معاونت پرورشی و سلامت و تربیت بدنی در آموزش و پرورش گرفتاری های بیشتری برای بودجه سال بعد داشته باشند و با کاهش جدی در لایحه بودجه مواجه شوند. این در حالی است که این دو حوزه همین سال ها نیز نسبت به کمبود بودجه خود نسبت به وظایفی که آموزش و پرورش به دوششان گذاشته و با رفتن به سمت بحث های مهارتی، تغییر روحیه در مدارس، تامین سلامتی بچه ها به خاطر تامین سلامت آینده شهروندان، رسیدگی به آسیب های اجتماعی در مدارس که دارد قوت می گیرد، نیاز آموزش و پرورش به تامین بودجه در حوزه های فرهنگی، تربیتی و تربیت بدنی را بیش از گذشته که در این وزارتخانه تاکیدی بر آن نبود، احساس می شود. از جمله گلایه های همیشگی در حوزه فرهنگی و پرورشی، کمبود نیروی مشاوره در مدارس است. مشاورانی که هم هدایت تحصیلی دانش آموزان را قرار است به عهده داشته باشند که یکی از چالش های جدی آموزش و پرورش محسوب می شود و هم می توانند با رصد دانش آموزان، برگزاری دوره های توانمندی برای دانش اموزان و اولیا و بسیاری فعالیت های دیگر از آسیب های دانش آموزی جلوگیری کنند.
در واقع مدرسه ای که این روزها مشاور نداشته باشد یکی از ارکان مهم در حوزه پیشگیری از چالش های بزرگ تر را ندارد و امروزه بسیاری از مدارس ما این نیروها را در اختیار ندارند.
یکی از مشاوران با سابقه در مدارس و کارشناس حوزه مشاوره تحصیلی و آسیب های اجتماعی با بیان اینکه پیش از این نیز بیان کرده ام که متاسفانه آسیب های اجتماعی در قشر نوجوانان به مرز هشدار رسیده است، گفت: ما در چند حوزه در میان دانش آموزان امروز چالش را می بینیم که واقعا این چالش ها جز از مسیر مشاوران به راحتی قابل حل نیست. یکی از آنها که عموم مردم به آن اشراف دارند بحث هدایت تحصیلی است. این در حالی است که بحث هدایت تحصیلی این روزها در متوسطه اول مطرح است و مشاوران را برای این دوره عموما استخدام می کنند اما واقعیت این است که در ابتدایی و متوسطه دوم نیز این بحث ها مطرح است.
فرزاد سالک نیا در گفت‌و‌گو با مهر، ادامه داد: در دوره ابتدایی شاید بحث هدایت تحصیلی به معنایی که در متوسطه اول مطرح است، مورد نظر نباشد ولی اگر ما به استعدادیابی نیاز داریم، اگر به شناخت هوش افراد در حوزه های مختلف نیاز داریم، اگر نیاز داریم که بچه پیشرفت خود را بسنجد و یا در این زمینه به او کمک شود، ما به مشاورانی نیاز داریم.
وی گفت: در سن کودکی اتفاقا بحث آسیب ها در حال شکل گیری است که شاید نمودش را در نوجوانی ببینیم. خصوصا در میان دانش آموزان پسر. در واقع سن آسیب عموما در مقطع متوسطه است اما در دبستان ها هم شاهدش هستیم. خصوصا اینکه پایه ششم به دبستان منتقل شده است. ببینید باید در مقطع دبستان دفاع های کودکان در مقابل آسیب های اجتماعی را آموزش دهیم تا مطمئن باشیم یک بچه تحت تاثیر همسالان و یا خانواده نابسامان دچار مشکل نمی شود. اگر مثلا بچه مهارت نه گفتن را در دبستان یاد بگیرد، همین مهارت ساده می تواند جلوی بسیاری از اسیب های زندگی در فردایش را بگیرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com