ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
يكشنبه - 11 مرداد 1405 - شماره 5476
 


امروز : دوشنبه ، 12 مرداد 1405

Today : Mon, August 3, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  141102 تاریخ انتشار:  1403-10-03 - 10:43 تعداد بازدید:  246
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیرکل ثبت احوال استان:
روزانه 56 نوزاد در استان متولد می‌‌‌‌شود

اجتماعی


 به طور متوسط ماهانه یک هزار و ۷۱۵ نوزاد، در هر شبانه‌روز ۵۶ نوزاد و هر ساعت ۲نوزاد در استان همدان به دنیا آمدند.

مدیرکل ثبت احوال همدان با اعلام نرخ8ماهه ولادت دراستان گفت: ۱۳هزار و ۷۱۷نوزاد 8ماه سال‌جاری در این استان متولد شدند که آمار تولد 6/6درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.

بابک بختیاری بیان کرد: ۹هزار و ۴۴۳ ولادت در مناطق شهری و 4 هزار و ۲۷۴ولادت در مناطق روستایی ثبت شده که در مناطق شهری ۶درصد و روستاها 8درصد کاهش داشته است.

وی اضافه کرد: 68/8درصد موالید در مناطق شهری و 31/2درصد در مناطق روستایی رخ داده است، همچنین نرخ خام موالید در استان همدان 11/6در هزار ثبت شده است.

 کاهش 3درصدی طلاق

مدیرکل ثبت احوال استان همدان بیان کرد: آمار طلاق در 8 ماهه امسال در این استان نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته 3/3درصد کاهش داشته است.

به گزارش همدان‌پیام، وی اظهار کرد: ۲هزار و ۵۵۶ واقعه طلاق 8ماهه سال گذشته در این استان ثبت شده که این آمار در مدت زمان مشابه امسال به ۲هزار و ۴۷۱واقعه کاهش یافته است.

بختیاری با بیان اینکه 7هزار و ۳۴۰زوج در این مدت زمان راهی خانه بخت شدند، اظهارکرد: این آمار نسبت به زمان مشابه سال گذشته که 8هزار و ۵۰۶ واقعه ازدواج ثبت شده 2/2درصد کاهش را نشان می‌‌‌دهد.

بختیاری با بیان اینکه 7هزار و ۳۴۰زوج در این مدت زمان راهی خانه بخت شدند اظهارکرد: این آمار نسبت به زمان مشابه سال گذشته که هشت هزار و ۵۰۶ واقعه ازدواج ثبت شده ۲.۲ درصد کاهش را نشان می‌‌‌دهد.

 روزانه در استان 10طلاق ثبت می‌‌‌‌شود

به گفته مدیرکل ثبت احوال استان همدان، 8ماهه ۱۴۰۳ در هر شبانه‌روز ۳۰ واقعه ازدواج و ۱۰واقعه طلاق، در این استان ثبت شده است.

وی اظهار کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت ولادت در 8ماهه امسال برابر با ۱۱۱ است یعنی به ازای تولد هر ۱۰۰دختر ۱۱۱پسر به دنیا آمده است.

مدیرکل ثبت احوال همدان ادامه داد: 52/5درصد معادل 7هزار و ۲۰۳نفر از نوزادان متولد شده از ابتدای سال‌جاری تا پایان آبان پسر و 47/5درصد معادل ۶هزار و ۵۱۴نفر دختر هستند.

بختیاری خاطرنشان کرد: ۳۰۶ مورد ۲قلوزایی، ۱۵مورد 3قلوزایی و یک مورد 4قلوزایی ثبت شده که 2/2درصد موالید مربوط به 2قلوزایی است.

 مرگ مردان بیشتر از زنان

بختیاری اظهار کرد: آمار وفات در استان همدان در 8 ماه سال‌جاری 7هزار و ۶۶۹مورد معادل ۳۱ نفر در هر شبانه‌روز ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 2/4درصد افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: در این مدت 5هزار و ۶۲ نفر در مناطق شهری و ۲هزار و ۶۰۷نفر در مناطق روستایی فوت کردند که میزان متوفیان در مناطق شهری 4/9درصد افزایش و در مناطق روستایی ۲درصد کاهش داشته است.

مدیرکل ثبت احوال استان همدان افزود: 58/3درصد واقعه فوت ثبت شده مربوط به مناطق شهری و 41/7درصد مربوط به مناطق روستایی است.

بختیاری ادامه داد: نسبت جنسی فوت ثبت شده به ازای هر ۱۰۰ زن ۱۴۰مرد است یعنی در 8ماهه امسال در مقابل هر ۱۰۰ فوت ثبت شده برای زنان ۱۴۰مورد فوت مردان به ثبت رسیده است که همین نسبت در مدت مشابه سال قبل ۱۳۸ بود.

 اسامی‌‌‌ ایرانی- اسلامی محبوب هستند

بختیاری بیان کرد: "فاطمه" و "زهرا" محبوبترین نام‌های ایرانی در بین دختران متولد شده این استان از ابتدای تأسیس ثبت احوال تاکنون است.

وی افزود: فاطمه با ۱۴۵هزار و ۷۱۸، زهرا با ۱۰۶هزار و ۳۴۵، مریم با ۶۴هزار و91، معصومه با ۵۴هزار و ۵۰۰ و لیلا با ۲۹هزار و ۲۵۴فراوانترین نام‌های انتخاب شده برای نوزادان در همدان است.

بختیاری ادامه داد: همچنین محمد با ۹۱هزار ۶۶۳، علی با ۸۷هزار و ۷۴۱، حسین با ۵۹هزار و ۸۱۷، مهدی با ۵۲هزار و ۲۷۲ و رضا با ۳۲ هزار و ۵۸۵ پرطرفدارترین نام‌های انتخابی برای پسران است.

مدیرکل ثبت احوال استان همدان بیان کرد: براساس آمارهای موجود همچنین از ابتدای سال تا پایان آذر امسال ۱۰ نام پرطرفدار برای نوزادان دختر در همدان شامل ماهلین، پناه، رستا، فاطمه، نورا، آمین، آیلین، زهرا، دهلین و هانا و برای نوزادان پسر آیهان، شاهان، امیرعلی، علی، محمدحسین، حسین، آریا، امیرحسین، آراد و محمد است.

بختیاری اظهار کرد: زندگی در جامعه اسلامی‌‌‌ ایران، وطن دوستی در کنار مباحث فرهنگی در انتخاب نام برای نوزادان مؤثر است.

وی با بیان اینکه همچنین فراوانی نام متأثر از چند مؤلفه به ویژه رسانه، فیلم و سریال‌های صدا وسیما است اضافه کرد: به دنبال پخش سریال "ستایش" فراوانی این نام قبل از آن سال در رتبه ۱۵ قرار داشت که به 3 رسید، همچنین در زمانی نام "امیرحافظ" استفاده نمی‌‌‌ شد که به یکباره اقبال به این نام افزایش یافت.

وی گفت: سامانه تعاملی نام از زیرمجموعه‌های سامانه سهیم است و والدین می‌‌‌‌توانند با مراجعه به نشانی sahim.sabteahval.ir و بخش سامانه تعاملی نام از خدمات آن بهره‌مند شوند.

مدیرکل ثبت احوال استان اضافه کرد: در این سامانه اسامی‌‌‌ بر اساس "جنسیت، ریشه اسم، قومیت، حروف الف با" دسته‌بندی شده است تا به دغدغه والدین برای انتخاب نام نوزاد پایان دهد.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com