ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
شنبه - 10 مرداد 1405 - شماره 5475
 


امروز : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

Today : Sun, August 2, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  110306 تاریخ انتشار:  1399-04-29 - 08:44 تعداد بازدید:  305
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

توصیه بهبودیافتگان کرونا:
از حضور در اماکن پر ازدحام پرهیز کنید

نویسنده : نیلوفر بهرمندنژاد

اجتماعی


 بیش از چند ماه است که تمام مردم جهان با این ویروس میکروسکوپی دسته و پنجه نرم می‌کنند، بسیاری از پرستاران و پزشکانی که شبانه‌روز درحال خدمت‌رسانی به این بیماران هستند، در حین خدمت‌رسانی گرفتار این بیماری شده‌اند، برخی افراد هستند که هنوز هم این بیماری را جدی نگرفته‌اند و با برگزاری مراسم عروسی در تالارهای میهمانی موجب به خطر افتادن جان بسیاری از افراد می‌شوند.
در شرایط کنونی که آمار ابتلا به ویروس کرونا درحال افزایش است، پرهیز از حضور در اجتماعات و استفاده از ماسک یکی از بهترین راهکار‌های مقابله با آن ست.
یک پرستار 34 ساله که در یکی از بیمارستان‌های همدان مشغول فعالیت و خدمت‌رسانی است پس از مدت‌ها کمک و فداکاری به بیماران کرونایی از ابتلای خود به کرونا خبردار شد و گفت‌وگوی خود را با خبرنگار ما این‌گونه آغاز کرد: من از همان روزهای ابتدایی شیوع این بیماری سعی کردم تمام نکات بهداشتی را رعایت کنم و در محل کار هر 2 ساعت یک بار ماسک خود را عوض می‌کردم و چون 2 فرزند 5 و 12 ساله دارم به‌طور مداوم منزل خود را ضدعفونی می‌کردم ولی متأسفانه به‌دلیل اینکه ساعت‌های طولانی را در بیمارستان می‌گذراندم و با بیماران گوناگونی در تماس بودم این بیماری با علائم‌ خفیف در من آشکار شد، می‌خواهم به تمام افرادی که از این بیماری ترس دارند این توصیه را بکنم که کرونا هم مانند بیماری آنفلوآنزا است و از نظر من هیچ فرقی ندارد، شاید برخی نشانه‌های این بیماری نسبت به آنفلوآنزا شدیدتر است ولی به‌طور کلی می‌توان گفت به‌دلیل ذهنیت بدی که نسبت به این بیماری هست، بین همه مردم ترسی واهی ایجاد شده است اما تا جایی که امکان دارد توصیه‌های بهداشت عمومی را رعایت کنند و اگر در یکی از گروه‌های آسیب‌پذیر هستند من به‌عنوان کسی که در کادر درمان فعالیت می‌کنم، توصیه می‌کنم تا بهداشت عمومی را بیشتر رعایت کنند، دست‌های خود را مرتب با صابون بشویند و یا از مایع ضدعفونی استفاده کنند. به‌ویژه وقتی که بیرون از خانه با دیگران در تماس هستند حتما از دستکش و ماسک استفاده کنند. اگر علائم بیماری دارید، حتی علائم خفیف، تا زمانی که بهبود نیافته‌اید، در خانه بمانید و از فعالیت‌های اجتماعی دوری کنید و از دیگران نیز بخواهید تا رعایت کنند.
ش.ح درباره فضای بیمارستان گفت: از زمان شیوع این بیماری تا ابتدای خردادماه، فضای کافی برای بستری بیماران کرونایی وجود داشت اما در چند هفته اخیر به‌شدت تعداد مبتلایان افزایش یافته و تا حدودی ظرفیت تخت‌های بیمارستان تکمیل شده است، از این رو رسیدگی به سایر بیماران نیز بسیار طاقت‌فرسا شده است.
او از نشانه‌های اولیه بروز بیماری خود گفت: ابتدا احساس ضعف شدید و بی‌حالی داشتم که گمان می‌کردم به‌دلیل فشار کاری زیاد است اما به‌مرور در چند روز علائم چشایی و بویایی خود را هم از دست دادم و سردرد عجیبی گرفتم؛ با مراجعه به بیمارستان و انجام تست کرونا متوجه شدم که به این ویروس مبتلا شده‌ام، اکنون حدود یک هفته است که در قرنطینه خانگی هستم و فرزندانم را به منزل مادرم فرستاده‌ام و امیدوارم که هر چه سریعتر با تقویت سیستم ایمنی بتوانم این بیماری را سرکوب کنم. یکی دیگر از افرادی که خود را نجات‌یافته از کووید 19 معرفی می‌کند ماجرای ابتلای خود را این‌گونه توضیح می‌دهد‌:
در هفته ابتدایی تیرماه بود که خبر جشن ازدواج یکی از بستگان ما را دادند، درحالی‌که من و تمام اعضای خانواده‌ام از شرکت کردن در این جشن مردد بودیم و با آوردن هزار و یک دلیل و منطق سرانجام تصمیم گرفتیم به این عروسی برویم، به امید اینکه خدا بزرگ است و هیچ اتفاقی نمی‌افتد اما متأسفانه تمام اعضای خانواده‌ام درگیر این ویروس شدیم.
سلامی در ادامه گفت: حدود یک هفته پس از مراسم، احساس گلو درد شدیدی پیدا کردم که به دفعات سرفه‌هایی آغاز شد، به‌گونه‌ای که سرفه امانم را بریده بود و احساس تنگی نفس شدیدی داشتم با توجه به اینکه از پیش اطلاعاتی کافی در رابطه با علائم این بیماری داشتم، حدس زدم که ممکن است به کرونا مبتلا شده باشم به همین دلیل برای درمان سرفه و تنگی‌نفس به یکی از بیمارستان‌های همدان مراجعه کردم و کادر پزشکی از قفسه سینه‌ام عکس سی تی اسکن گرفت و با تشخیص کادر پزشکی و اعلام جواب آزمایشم، مشخص شد که به این بیماری مبتلا شده‌ام.
او ادامه داد: با بستری شدن در بیمارستان درمان من آغاز شد و رو به‌روز حالم بهبودی یافت و پس از گذراندن 14 روز در بیمارستان و 7 روز قرنطینه خانگی سلامتی خود را به دست آوردم. او افزود: سایر اعضای خانواده‌ام هم با علائم خفیف‌تری به این بیماری مبتلا شدند که دیگر نیازی به بستری شدن در بیمارستان نداشتند و اکنون همگی در سلامت کامل به‌سر می‌بریم و بیشتر از گذشته پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنیم.
سلامی در پایان گفت: توصیه‌ای که به‌عنوان یک فرد نجات‌یافته از کرونا دارم، این است که ویروس کرونا کاملاً جدی است و ممکن است هر کسی به آن مبتلا شود.
بهترین راهکار پیشگیری از ابتلا به کرونا در درجه نخست حضور نیافتن در اجتماعات به‌ویژه در مراسم‌های عروسی و عزا است، زیرا این کار تنها موجب طولانی‌تر شدن زنجیره انتقال ویروس خواهد شد و می‌تواند افراد دیگر را نیز به کرونا مبتلا سازد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com