ttttt1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
يكشنبه - 11 مرداد 1405 - شماره 5476
 


امروز : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

Today : Sun, August 2, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  102598 تاریخ انتشار:  1398-09-19 - 10:56 تعداد بازدید:  217
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تلفات آنفلوانزا ادامه دارد

اجتماعی

با شیوع ویروس آنفلوانزا در فصل سرد، بیش از هزاران نفر در کشور مبتلا و ده‌ها نفر به کام مرگ کشیده شدند در این میان استان همدان نیز بی‌نصیب از این ماجرا نبوده به‌طوری‌که تا کنون بیش از 5000 نفر به دلایل مختلف از جمله شک به مبتلا شدن به مراکز درمانی استان مراجعه کردند که تنها 2درصد از 100درصد آن‌ها مبتلا به ویروس فوق بودند و 98 درصد مابقی حتی نیاز به هیچ‌گونه مراقبت و بستری شدن نداشتند.
با اینکه مسئولان علوم‌پزشکی استان سعی دارند از دادن هرگونه آمار و ارقامی مبنی بر مرگ‌و‌میر‌های آنفلوانزایی شانه خالی کنند اما خبر‌ها حاکی از مرگ بیش از 12 نفر در همدان می‌باشد.
این در حالی است که مدیر‌کل علوم‌پزشکی استان از کاهش شیوع آنفلوانزا خبر می‌دهد و از کمتر شدن حجم مراجعه‌کنندگان به بیمارستان‌ها می‌گوید.
رشید حیدری‌مقدم در گفت‌و‌گو با همدان‌پیام از ارائه آمار فوتی‌ها بر اثر آنفلوانزا خودداری می‌کند و می‌افزاید: تعداد مرگ‌و‌میر‌ها در همدان سهم ناچیزی از کشور را دارد با این حال نمی‌توانیم اطلاعاتی از تعداد این افراد را در اختیار رسانه‌ها قرار دهیم.
موج ابتلا به این بیماری در همدان سبب شده تا مردم نسبت به آن دچار وحشت از خطر تهدید سلامتی خود شوند اما واقعیت این است که این ویروس با تمام ناخوشایندی‌هایی که با خود دارد در افرادی که بیماری زمینه‌ای دیگری ندارند و سالم هستند نمی‌تواند منجر به مرگ شود.
در همین رابطه معاون بهداشت علوم‌پزشکی همدان معتقد است که مهم‌ترین عامل به وجود‌آمدن مرگ در اثر ابتلا به این ویروس تحریک بیماری‌های زمینه‌ای دیگر است و به‌طور تقریبی ارتباط چندان بین آنفلوانزا و مرگ این افراد وجود ندارد.
منوچهر کرمی با بیان اینکه در مکان‌هایی که تراکم جمعیتی آنها زیاد است امکان ابتلا به این ویروس بیشتر از اماکن دیگر است، گفت: تعداد موارد مثبت آنفلوآنزا در استان همدان چندان فاحش نیست با این حال تمام ظرفیت‌های درمانی استان در آمادگی کامل پذیرش بیماران هستند به‌طوری‌که دو بیمارستان بعثت و سینا بخش‌های ویژه برای رسیدگی به ویزیت و درمان این بیماران را اختصاص داده‌اند.
وی افزود: براساس ابلاغ معاون وزیر بهداشت به خاطر اعلام آمار عجیب و غریب ابتلا به این بیماری و یا فوتی ناشی از آن در برخی رسانه‌ها بدون توجه به بازه زمانی آن، آمارها از این پس توسط وزارت بهداشت اعلام خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: موارد فوتی در استان همدان بعد از بررسی‌ها و انجام آزمایش‌ها به وزارت بهداشت ابلاغ خواهد شد همان‌طور که دیگر استان‌ها نیز باید این کار را انجام دهند تا وزارت بهداشت در مجموع آمار را ارائه دهد.
چندی پیش اخباری که محتوی آن از انتقال بیماران سینا به بعثت خبر می‌داد با واکنش‌های محتلفی همراه شد حتی در این بین شنیده‌ها حکایت از آن داشت که برخی بیماران بعد از مراجعه به منازل خود راهنمایی می‌شوند تا بعد از خالی شدن فضا برای بستری با آن‌ها تماس گرفته شود.
حالا معاون درمان علوم‌پزشکی نسبت به این خبر واکنش نشان داده و گفته است: بیمارستان‌ها ظرفیت پذیرش تمام بیماران را دارند و با توجه به وضعیت همه‌گیری آنفلوآنزا در این فصل، بیمارانی که اورژانسی نیستند به صورت مدیریت‌شده پذیرش می‌شوند تا ظرفیت برای بیماران نیازمند بستری، فراهم شود.
ابراهیم جلیلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته می‌شود در حال حاضر تنها یک پزشک در بخش تریاژ بیمارستان بعثت، بیماران را پذیرش می‌کند و تعداد پزشکان پاسخگوی میزان مراجعات نیست افزود: در حال حاضر چهار پزشک شامل دو متخصص طب اورژانس، یک پزشک عمومی و دو متخصص اطفال کار پذیرش کودکان را مجزا انجام می‌دهد.
وی با بیان اینکه بیماران بدحال در نوبت نمی‌مانند و به محض ورود به بیمارستان به اتاق احیا منتقل می‌شوند، گفت: بیمارانی که نیاز به ویزیت سرپایی اما فوری دارند توسط متخصصان طب اورژانس و بیماران سرپایی توسط پزشک عمومی ویزیت می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه بیمارستان‌ها به ویژه بعثت و شهیدبهشتی بنا به ظرفیت، بیمارانی را بستری می‌کنند گفت: مواقعی که ظرفیت پر شود می‌توان بین بیمارستانی بیماران را پوشش داد و خدمات ارائه داد.
جلیلی تاکید کرد: در این روزها به خاطر سرماخوردگی و آنفلوآنزا مراجعات به بیمارستان‌هاافزایش یافته که 80 درصد این بیماران با مراجعه به درمانگاه‌های عمومی هم می‌توانند خدمات دریافت کنند.
یک پزشک عمومی نیز در گفت‌و‌گو با همدان پیام گفت: بيماري که مبتلا به ويروس آنفلوآنزاست دچار عفونت تنفس فوقاني و تب بسيار بالاست و با کوفتگي و درد شديد عضلات ساق پا و يا تمام بدن روبه‌روست.
ف. ب با بیان اینکه اين علائم ممکن است در ساير ويروس‌ها هم مشاهده شود، عنوان کرد: البته اين علائم اختصاصي آنفلوآنزا نيست ولي در فصول سرد سال يک احتمال جدي را به سمت آنفلوآنزا مي‌برد. نکته مهم بحث اپيدميولوژي و خطر چرخش ويروس آنفلوآنزا و ويروس‌هاي مشابه در پاييز و زمستان است.
وی با اشاره به‌اینکه پيشگيري همواره مقدم بر درمان است، تاکید کرد: براي اينکه در فصل‌هاي شايع دچار عفونت‌هاي تنفسي نشويم يا ميزان انتقال بيماري را کم کنيم همه افراد جامعه چه در محيط‌هاي بهداشتي درماني و چه در ساير مراکز جمعي (خانه، مهدکودک، مدارس، دانشگاه‌ها، ادارات و...)، مصرف مايعات فراوان (به شرط اينکه منعي نداشته باشد)، استراحت کافي، رعايت بهداشت دست و آداب سرفه، حفظ فاصله يک‌متري با افردي که علائم تنفسي بيماري آنفلوآنزا يا ويروس‌هاي مشابه را دارند، جلوگيري از دست دادن و روبوسي از راهکارهاي موثري است که بايد به‌طور جدي مورد توجه همگان قرار گيرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com