ttttt1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
يكشنبه - 11 مرداد 1405 - شماره 5476
 


امروز : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

Today : Sun, August 2, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  142119 تاریخ انتشار:  1403-12-16 - 13:48 تعداد بازدید:  219
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در خانه‌تکانی مراقب آب باشید

اجتماعی

 

بر اساس آمارهای منتشر شده، میزان بارندگی در سال آبی جاری نسبت به سال‌ گذشته کاهش محسوسی داشته و این موضوع می‌تواند تأمین آب برای مصارف شرب، کشاورزی و صنعتی را با چالش مواجه کند. در چنین شرایطی، افزایش مصرف آب به‌ویژه در روزهای خانه‌تکانی، فشار بیشتری به منابع آبی وارد می‌کند.

شست‌وشوی فرش، دیوارها، حیاط‌ها و حتی استفاده غیرضروری از آب هنگام نظافت، می‌تواند هزاران لیتر آب را هدر دهد؛ آبی که در آینده ممکن است برای تأمین نیازهای ضروری با کمبود آن مواجه شویم.

روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای همدان اعلام کرده که از ابتدای سال آبی جاری تا پایان بهمن‌ماه به‌طور متوسط در استان همدان ۱۳۴میلی‌متر بارش داشتیم در صورتی‌که متوسط بارندگی در مدت زمان مشابه سال آبی گذشته ۱۸۲میلی‌متر و در بلند مدت ۱۷۹میلی‌متر بوده است.

بیشترین میزان بارش در حوضه آبریز کرخه  در بین ایستگاه‌های مبنای استان همدان؛ محدود مطالعاتی نهاوند و ایستگاه وارینه به میزان ۱۵۵میلی‌متر بوده است، که به نسبت بلند مدت ۴۸درصد و به نسبت سال گذشته ۳۸درصد کاهش داشته است.

در حوضه آبریز قره‌چای و ایستگاه سد اکباتان از ابتدای سال آبی جاری تا پایان بهمن‌ماه ۱۲۶ میلی‌متر بارش داشتیم که به نسبت سال گذشته ۲۴درصد و به نسبت بلند مدت ۳۱درصد کاهش را نشان می‌دهد.

 افزایش ۲۲درصدی آب در روزهای آغازین اسفندماه

معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان اظهار کرد: بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد که مصرف آب در بخش خانگی از ابتدای اسفندماه، به‌ویژه در روزهای قبل از ماه مبارک، افزایش چشمگیری داشته و با توجه به سنت خانه‌تکانی و آماده‌سازی منازل برای استقبال از سال نو، میزان مصرف آب در این بازه زمانی و پیش از آغاز ماه مبارک رمضان ۲۲درصد بیشتر از بهمن‌ماه گزارش شده است.

محمد صادقی‌مهر با بیان اینکه این روند با آغاز ماه مبارک رمضان تغییر کرده است، تصریح کرد: داده‌ها نشان می‌دهد که با آغاز روزه‌داری، مصارف به شرایط نزدیک به سال گذشته رسیده و انتظار می‌رود با نزدیک شدن به روزهای پایانی خانه تکانی، میزان مصرف آب افزایش داشته باشد.

صادقی‌مهر ضمن قدردانی از مردم فهیم استان، یادآوری کرد:  افزایش مصارف نوروزی تاکنون از سال گذشته کمتر بوده و این امر می‌تواند به دلیل افزایش اطلاع‌رسانی و کمپین‌های کاهش مصرف آب در روزهای خانه‌تکانی، تغییر الگوی مصرف خانوارها، کاهش شست‌وشوهای سنگین و همچنین افزایش توجه به صرفه‌جویی باشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به‌طور کلی، بررسی آمار مصرف آب از ابتدای اسفندماه تاکنون نشان می‌دهد که میزان مصرف نسبت به مدت مشابه سال گذشته 5درصد افزایش داشته است.

 چگونه در خانه‌تکانی، مصرف آب را کاهش دهیم؟

مدیر دفتر روابط عمومی و آموزش‌های همگانی شرکت آب و فاضلاب استان همدان اظهار کرد: تمیز کردن خانه و آماده شدن برای استقبال از سال نو اهمیت زیادی در فرهنگ ایرانی دارد، اما می‌توان با تغییر در روش‌های شست‌وشو، مصرف آب را به حداقل رساند.

مسعود دلاوری اظهار کرد: همزمان با فرارسیدن اسفندماه و آغاز خانه‌تکانی در آستانه نوروز، پویش ملی «خانه‌تکانی و مدیریت مصرف آب» در استان همدان آغاز شده و از هم استانی‌های عزیز تقاضا داریم که با رعایت الگوهای مصرف بهینه، در حفظ منابع آبی سهیم باشند و از اسراف آب در ایام خانه‌تکانی خودداری کنند.

دلاوری دررابطه با روش‌هایی که با استفاده از آنها می‌توان مصرف آب را مدیریت کرد، توضیح داد: بسیاری از افراد هنگام شستن حیاط، بالکن و حتی پنجره‌ها از شیلنگ استفاده می‌کنند که سبب هدررفت بی‌رویه آب می‌شود. در حالی‌که می‌توان با استفاده از یک سطل آب و تی یا دستمال، همان نتیجه را با مصرف کمتر آب به دست آورد.

وی ادامه داد: شست‌وشوی فرش در خانه نیاز به حجم زیادی آب دارد و برای شستن یک فرش ۱۲ متری حدود هزار لیتر معادل ۶۶۶بطری یک و نیم لیتری، آب هدر می‌رود در حالی‌که قالیشویی‌ها با استفاده از تجهیزات پیشرفته و روش‌های بهینه، مصرف آب را کاهش داده و درعین‌حال، نتیجه بهتری ارائه می‌دهند.

دلاوری با اشاره به مدیریت شست‌وشوی لباس‌ها و ظروف، بیان کرد: ماشین لباس‌شویی و ظرف‌شویی را فقط در صورت پر شدن کامل روشن کنید تا از هدررفت آب جلوگیری شود.

مدیر دفتر روابط عمومی و آموزش‌های همگانی شرکت آب و فاضلاب استان همدان در پایان با تأکید بر اینکه شهروندان نباید از آب تصفیه‌شده برای شست‌وشوی غیرضروری استفاده کنند، گفت: در برخی موارد، افراد برای تمیزکاری‌های جزئی، آب تصفیه‌شده و شرب را هدر می‌دهند. این در حالی است که برای برخی کارها می‌توان از آب‌های بازیافتی یا حتی یک‌بار مصرف‌شده مانند آبی که برای شست‌وشوی سبزیجات استفاده شده است، بهره برد.

مدیریت مصرف آب در روزهای خانه‌تکانی نه‌تنها به حل بحران کم‌آبی در کوتاه‌مدت کمک می‌کند، بلکه فرهنگ صحیح استفاده از این منبع ارزشمند را در جامعه نهادینه می‌سازد و مسئولان آب و فاضلاب استان همدان بارها تأکید کرده‌اند که بدون مشارکت مردم، عبور از بحران کم‌آبی ممکن نخواهد بود.

هر شهروند می‌تواند با تغییر عادت‌های روزمره خود، سهمی در حفظ منابع آبی داشته باشد. پس باید امسال با یک خانه‌تکانی مسئولانه و کم‌مصرف، نه‌تنها خانه‌های خود، بلکه آینده همدان را نیز تمیز و پایدار نگه داریم.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com