ttttt1405-05-021405-05-12bool(false) 1405-05-021405-05-12bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 12 مرداد 1405 - شماره 5477
 


امروز : دوشنبه ، 12 مرداد 1405

Today : Mon, August 3, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  136002 تاریخ انتشار:  1402-10-04 - 10:47 تعداد بازدید:  231
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

"قاتل خاموش" در کمین انسان‌ها

نویسنده : فاطمه ترکمان دهنوی

اجتماعی


 همه آن را با لقب قاتل خاموش می‌شناسند قاتلی که نه رنگی دارد و نه بویی. قاتلی که کم‌کم با آمدن فصل سرما به جان افراد می‌افتد. به طوریکه خانه‌هایی که سیستم گرمایشی مدرنی ندارند و باید با بخاری‌های گازی گرم شوند ممکن است بر اثر یک بی احتیاطی کوچک در دام این قاتل نامرئی بیفتند، از همین رو هم‌زمان صفحه حوادث روزنامه‌ها از حوادث تلخ مرگ افراد براثر گازگرفتگی پر می‌شود اما اگر بخواهیم به طور کلی به این مسأله نگاه کنیم متوجه این موضوع می‌شویم که اصلا مسأله پیچیده‌ای نیست زیرا تنها با رعایت چند نکته اساسی می‌توان از وقوع مرگ‌های خاموش به دست قاتل نامرئی که هیچ نشانه‌ای از خود ندارد جلوگیری کرد و تنها با یک سهل‌انگاری کوچک به همین نکات ساده تا امروز بسیاری از انسان‌ها جان خودرا از دست داده‌اند وآن طور که معلوم است داستان مرگ‌های خاموش هرساله با آغاز فصل سرما ادامه دارد و به این زودی‌ها پایان نمی‌یابد.

براساس آمار منتشر شده، مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در 10 ‌سال گذشته جان 7‌ هزار و ۶۵۷ نفر را در کشور گرفته است؛ مرگ‌های خاموشی که حاصل بی‌احتیاطی و بی‌توجهی به هشدارها است. همچنین بر اساس آمارهای جهانی میزان تلفات ناشی از گازگرفتگی در کشورهای اروپایی به عدد ۱۰ هم نمی‌رسد و این به آن معنا است که مرگ‌ومیر حاصل از مونوکسید کربن در ایران نسبت به کشوری مشابه به آن از لحاظ جمعیت، در اروپا، صد به یک است. با وجود اطلاع‌رسانی‌های پیاپی و هشدارهای همیشگی بررسی افرادی که سالانه بر اثر گازگرفتگی فوت می‌کنند، نشان می‌دهد که قریب به اتفاق آنها بر اثر استفاده نادرست از وسایل گرمایشی جان خود را از دست می‌دهند.

از ابتدای سال تاکنون 25 نفر در استان همدان گرفتار قاتل نامرئی شده‌اند وبه تازگی شاهد مرگ چند نفر از همشهری‌های خود شده‌ایم که با یک سهل‌انگاری کوچک به دلیل مسمومیت مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن جان خودرا از دست دادندکه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.

این درحالی است که آمارهای مرگ در 9 ماهه سال گذشته نیز در مقایسه به سال 1400 دو نیم برابر شده است که متاسفانه این آمار نشان می‌دهد که هرساله این مرگ‌ومیر روند افزایشی نسبت به سال گذشته داده است.

سرپرست اداره کل پزشکی قانونی استان همدان با تأکید بر اینکه هم استانی ها باید هشدارها را جدی بگیرند بیان کرد: رعایت اصول اولیه ایمنی برای حفظ جان و پیشگیری از بروز اتفاق ضروری است به ویژه با ورود به فصل سرد سال باید هنگام استفاده از وسایل گرمایشی نکاتی را مد نظر قرار داد.

پیش از نصب و روشن کردن وسایل گرمایشی باید از باز بودن مسیر دودکش اطمینان حاصل کرد همچنین دودکش باید دست کم ۷۵ سانتیمتر از پشت بام فاصله داشته باشد.

وی یادآور شد: خارج کردن دودکش از شیشه نیز بسیار خطرآفرین است چرا که گرمای دودکش موجب شکستن شیشه، سقوط دودکش، حریق ناقص وسایل گرمایشی، نشت و نشر گاز و مسمومیت می‌شود.

سرپرست اداره کل پزشکی قانونی استان همدان تأکید کرد: سردرد و سرگیجه، تهوع، خستگی، ضعف، بی‌حالی، تنگی نفس از عوارض مسمومیت با گاز مونوکسید کربن است و در صورت مواجهه با این قبیل افراد باید ابتدا وسایل گرمایشی را خاموش و مصدوم را از محل و وسایل گرمازا دور کرد.

وی اضافه کرد: سپس در و پنجره را برای خروج دود و گاز مونوکسید کربن باید باز گذاشت و با سازمان آتش نشانی و مرکز فوریت‌های پزشکی برای ارائه خدمات مورد نیاز و انتقال بیمار تماس برقرار کرد.

منوکسیدکربن در بسیاری از منازل با استفاده از ابزارهای ارزان قیمت تشخیص‌دهنده مشاهده می‌شود. این گاز در یک سیستم بیولوژیک مانند بدن انسان به صورت طبیعی به عنوان یک فراورده جانبی حاصل از شکسته شدن مولکول‌های هموگلوبین تولید می‌شود. این مولکول‌ها مسئولیت حمل اکسیژن به داخل گلبول‌های قرمز را برعهده دارند. حدود یک درصد از هموگلوبین بدن انسان به منوکسیدکربن وابسته است هرچند این میزان در خون افراد سیگاری افزایش می‌یابد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com