ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
شنبه - 10 مرداد 1405 - شماره 5475
 


امروز : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

Today : Sun, August 2, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  147798 تاریخ انتشار:  1405-04-15 - 23:04 تعداد بازدید:  22
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

دعوت همدانی‌ها به شرکت در آئین‌های بدرقه رهبر شهید
اعلام برنامه‌های کتابخانه‌ها، پرورش فکری و شهرداری برای آئین‌های تشییع

اجتماعی

 از آماده‌سازی مساجد و موکب‌ها و فضاسازی شهری گرفته تا برگزاری برنامه‌های فرهنگی، نمایشگاه‌ها و مسابقات، همدان در روزهای پیش‌رو صحنه همراهی و مشارکت نهادهای مختلف و اقشار گوناگون مردم در برگزاری این مراسم خواهد بود.
 حضور در تشییع رهبر شهید 
پاسخی روشن به بدخواهان خواهد بود

نماینده ولی‌فقیه در استان و استاندار همدان با صدور پیام مشترکی آورده اند: حضور گسترده و پرشور مردم در مراسم تشییع رهبر شهید، نمایش اقتدار ملی و پاسخی روشن به بدخواهان ایران اسلامی خواهد بود که همواره در پی تضعیف وحدت و عزت این ملت هستند.
در متن پیام مشترک حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله شعبانی و حمید ملانوری، آمده است: مردم شریف، مؤمن، انقلابی و ولایت‌مدار استان همدان روزهای وداع و تشییع پیکر مطهر رهبر شهید، روزهایی سرشار از اندوه، عزت و حماسه است؛ روزهایی که ملت بزرگ ایران اسلامی با قلبی آکنده از غم، اما با قامتی استوار، یاد و راه یکی از برجسته‌ترین فرزندان این سرزمین را گرامی می‌دارند و بار دیگر وفاداری خود را به آرمان‌های بلند اسلام، انقلاب اسلامی، امام راحل (ره)، مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) و شهدای والامقام به نمایش می‌گذارند.
امام جمعه و استاندار همدان تاکید کردند: مراسم وداع و تشییع پیکر مطهر این شهید والامقام، تنها یک آیین سوگواری نیست؛ بلکه جلوه‌ای از وحدت ملی، بصیرت دینی، همبستگی اجتماعی و تجدید میثاق با آرمان‌های والای انقلاب اسلامی، فرهنگ ایثار و شهادت و ارزش‌های متعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی است. حجت الاسلام والمسلمین شعبانی و ملانوری در این پیام از مردم مؤمن، انقلابی و ولایت‌مدار استان دعوت کردند تا با حضوری گسترده و باشکوه در مراسم وداع و تشییع پیکر مطهر رهبر شهید، بار دیگر وفاداری خود را به آرمان‌های انقلاب اسلامی، فرهنگ ایثار و شهادت و ولایت‌مداری به نمایش بگذارند.
 تدارک گسترده همدان 
برای بدرقه تاریخی رهبر شهید

مسئول امور مساجد شهرستان همدان نیز از تدارک گسترده همدان برای بدرقه تاریخی رهبر سخت گفت و افزود:  ۱۷۸ مسجد و ۷۰ موکب در همدان برای بدرقه تاریخی سیدالشهدای انقلاب تدارک دیده شده است. حجت‌الاسلام یونسی اظهارکرد: با گذشت چهار ماه از عروج ملکوتی رهبر شهید انقلاب اسلامی،  ملت عزادار یکپارچه آماده خلق حماسه‌ای بی‌بدیل و وداعی تاریخی با سیدالشهدای انقلاب شدند.
مسئول امور مساجد شهرستان همدان گفت: بر اساس اعلام ستاد برگزاری مراسم، آیین ملی وداع و تشییع پیکر مطهر رهبر شهید از ۱۳ تا ۱۸ تیرماه در شهرهای تهران، قم، نجف، کربلا و مشهد مقدس برگزار می‌شود. یونسی اضافه کرد: ۲ اجتماع بزرگ در هفته پیش رو برگزار می شود نخستین تجمع روز دوشنبه همزمان با تشییع پیکر مطهر در تهران، در جوار آستان امامزاده عبدالله(ع) و دومین اجتماع روز پنجشنبه مقارن با آیین خاکسپاری در مشهد مقدس، در میدان امام(ره) همدان رقم خواهد خورد.
 فعالیت ۲۰ موکب مردمی 
در همدان

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان هم از اجرای طرح‌های گسترده فضاسازی شهری وهماهنگی برای استقرار موکبهای عزاداری هم‌زمان با ایام سوگواری رهبر شهید خبر داد.
محمود رجبی با اشاره به اقدامات این سازمان اظهار کرد: در ایام سوگواری رهبر شهید، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری با بهره‌گیری از تمامی ظرفیتهای سازمانی و با هماهنگی سایر بخش‌های شهرداری، برنامه‌ریزی جامعی را برای آماده‌سازی فضای شهر و خدمت‌رسانی به عزاداران در دستور کار قرار داده است.
وی با اشاره به اقدامات این سازمان در حوزه فضاسازی شهری گفت: سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری با طراحی‌های بصری متنوع و بهره‌گیری از تمام ظرفیتهای تبلیغات محیطی شامل بیلبوردها، تیربوردها، بک‌لایت‌ها و تابلوهای شهری، حال و هوای سوگواری را در شهر گسترانده است؛ همچنین با سیاه‌پوشی معابر و نصب یادمانهای مناسبتی، تلاش شده تا جلوه‌ای منسجم و معنوی به سیمای شهری بخشیده شود.
رجبی به برنامه‌ریزی برای پشتیبانی از عزاداران اشاره کرد و افزود: یکی از اقدامات محوری این سازمان، حمایت، هماهنگی و ایجاد زیرساخت برای فعالیت ۲۰ موکب مردمی در نقاط مختلف شهر، به ویژه در محدوده آرامگاه بوعلی‌سینا است تا خدمات‌رسانی به شهروندان با نظم و کیفیت مطلوب انجام شود.
وی با تأکید بر هم‌افزایی درون‌سازمانی تصریح کرد: اجرای این برنامه‌ها با همکاری نزدیک مناطق چهارگانه شهرداری و سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری صورت گرفته که نشان از عزم جدی مدیریت شهری برای تکریم این ایام دارد.
 برپایی نمایشگاه کتاب‌های تقریظی رهبر شهید در همدان
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی همدان هم گفت: نمایشگاه کتاب‌های تقریظی رهبر شهید با عنوان «رجعت واژه‌ها» در ایام تشییع قائد شهید امت در همدان برپا می شود.
مهدی کریمی افزود: غرفه‌ای با عنوان «رجعت واژه‌ها» در میدان امام(ره) برپا و در این غرفه کتاب‌های تقریظ شده توسط رهبر شهید امت به نمایش گذاشته می شود.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با اشاره به اینکه این غرفه نمایشگاهی از ساعت ۱۷ مورخه ۱۳ تیرماه کار خود را آغاز کرده و تا ۱۸ تیر ادامه دارد. و در این غرفه علاوه بر عرضه کتاب، برنامه‌هایی نیز پیش‌بینی شده است.
کریمی افزود. در ایام وداع با پیکر رهبر شهید هر روز یک معرفی کتاب را در این غرفه خواهیم داشت.
 انتشار فراخوان مسابقه عکاسی کودکان و نوجوانان 
کانون پرورش فکری با انتشار فراخوانی، نیز از کودکان، نوجوانان و بزرگ‌سالان برای شرکت در مسابقه عکاسی با محوریت «کودکان و نوجوانان در تشییع پیکر رهبر شهید» دعوت کرد.
بر اساس این فراخوان، آثار در دو بخش «مراسم از نگاه کودکان و نوجوانان» و «کودکان و نوجوانان در مراسم از نگاه بزرگسالان» دریافت خواهد شد و شرکت‌کنندگان می‌توانند با رویکرد مستند، هنری یا روایی، جلوه‌هایی از حضور، احساس، همراهی، نشانه‌ها، فضاها و بازتاب‌های مرتبط با کودکان و نوجوانان در این آیین را به تصویر بکشند.
این مسابقه در سه گروه سنی کودکان ۷ تا ۱۲ سال، نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ سال و بزرگسالان برگزار می‌شود و علاقه‌مندان فرصت دارند آثار خود را از ۲۰ تا ۲۷ تیر ۱۴۰۵ از طریق پایگاه اینترنتی www.kpf.ir/leader ارسال کنند.
 برگزاری ۱۵۰ برنامه 
در کبودراهنگ 

همچنین برای برگزاری مراسم وداع و تشییع پیکر رهبر معظم انقلاب در شهرستان کبودراهنگ  ۱۵۰ رویداد فرهنگی، مذهبی و تبیینی در روزهای ۱۳ تا ۱۸ تیرماه برنامه‌ریزی جامع انجام شده است . فرماندار شهرستان کبودراهنگ در ستاد برگزاری مراسم وداع و تشییع پیکر رهبر معظم انقلاب در شهرستان کبودراهنگ و ارزیابی آمادگی‌های انجام‌شده برای بزرگداشت ایام وداع و تشییع پیکر رهبر معظم انقلاب داشت: این شهرستان در  هفته پیش رو، میزبان طیف گسترده‌ای از برنامه‌های یادبود خواهد بود.
موسوی  با اشاره به حجم بالای برنامه‌های طراحی‌شده گفت: از ۱۳ تا ۱۸ تیرماه در مجموع ۱۵۰ برنامه در قالب نشست‌های تبیینی، مراسم‌های عزاداری و رویدادهای فرهنگی در سطح شهرستان و با مشارکت فعال تمامی اقشار مردم برگزار خواهد شد که از بین این برنامه‌ها، پنج رویداد به عنوان برنامه‌های شاخص و کلیدی شهرستان تعریف شده‌اند.
فرماندار شهرستان کبودراهنگ با تأکید بر نقش محوری بانوان در این مراسم‌ها، از برگزاری یک برنامه ویژه در تاریخ ۱۸ تیرماه خبر داد و افزود: به منظور تشییع نمادین، مراسم ویژه‌ای برای بانوان شهرستان در نظر گرفته شده است که طی آن، تشییع نمادین در مسیر میدان اصلی شهر به سمت میدان گلزار شهدا، همراه با مراسم سینه‌زنی و عزاداری برگزار خواهد شد.
وی در بخش خدمات‌رسانی به عزاداران و ترددکنندگان در مسیرهای استانی، با بیان اینکه مسیر همدان به تهران یکی از مسیرهای پرترددی در این ایام خواهد بود، گفت: به منظور ارائه خدمات مطلوب به مردم در حال تردد، پنج موکب خدماتی در شهرستان مستقر شده‌اند؛ همچنین، یک موکب اختصاصی کبودراهنگ برای ارائه خدمات و توزیع غذای گرم به زائران در حرم مطهر امام رضا (ع) در مشهد مقدس، از ۱۳ تا ۱۸ تیرماه فعالیت خواهد داشت.
موسوی‌منور با ارائه آماری از حضور مردم در این مراسم‌ها بیان داشت: علاوه بر سهمیه ۳۵۰ نفره اعزامی شهرستان، پیش‌بینی می‌شود بین ۳ هزار و ۵۰۰ تا ۴ هزار نفر از اهالی کبودراهنگ نیز به صورت شخصی و خانوادگی در مراسم‌های برگزار شده در استان‌های تهران، قم و خراسان رضوی شرکت کنند.
 فرماندار ملایر: آمادگی میزبانی روزانه از ۷ هزار زائر برای مراسم بدرقه امام شهید 
در شهرستان ملایر نیز برنامه‌ریزی‌های گسترده برای برگزاری مراسم وداع، تشییع و تدفین رهبر شهید چ انجام شده و این شهرستان با تشکیل ۱۳ کمیته تخصصی، راه‌اندازی ۸ موکب در ملایر، تهران و مشهد، فراهم‌سازی ظرفیت اسکان یک‌هزار و ۵۰۰ نفر و آمادگی برای پذیرایی روزانه از هفت هزار زائر، مهیای میزبانی و خدمت‌رسانی به شرکت‌کنندگان در این مراسم ملی است.
فرماندار ملایر در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: پس از ابلاغ سیاست‌های ستاد کشوری، ستاد استانی به ریاست استاندار همدان تشکیل شد و در شهرستان ملایر نیز ۱۳ کمیته تخصصی فعالیت خود را آغاز کردند. رؤسای کمیته‌ها مشخص و احکام آنان صادر شده و تاکنون چندین جلسه هماهنگی با حضور مسئولان کمیته‌ها برگزار شده است.
سعید کتابی با بیان اینکه برنامه‌های شهرستان در سه محور اصلی تدوین شده است، افزود: نخستین محور، اعزام زائران به مراسم‌های اصلی است. سهمیه استان همدان چهار هزار و ۵۰۰ نفر تعیین شده که سهم اولیه ملایر ۸۰۰ نفر بود، اما با توجه به استقبال گسترده مردم، این ظرفیت به ۱۰۰۰ نفر افزایش یافت.
وی افزود : برای جابه‌جایی زائران، ۲۵ دستگاه اتوبوس از سوی راهداری و ۱۰ دستگاه اتوبوس توسط شهرداری ملایر تأمین شده و هماهنگی‌های لازم نیز با راه‌آهن برای استفاده از ظرفیت قطار در ۱۴ تیرماه انجام شده است.
کتابی گفت: از ۱۵ تا ۱۸ تیرماه، برنامه‌های متنوع فرهنگی و مذهبی در سراسر شهرستان برگزار می‌شود که شامل حرکت دسته‌های عزاداری، تجمع‌های مردمی، ۱۷ ویژه‌ برنامه فرهنگی، مراسم عزاداری بانوان و اجرای برنامه‌ها در تمامی بخش‌ها و روستاهای شهرستان است.
وی با اشاره به نقش ملایر در میزبانی از زائران عبوری افزود: ۸ موکب از سوی این شهرستان برای خدمت‌رسانی به زائران برپا می‌شود که ۶ موکب در مسیرهای منتهی به تهران و در نقاط مختلف شهرستان، یک موکب در نزدیکی مصلای تهران و یک موکب دیگر در چهارراه نادری مشهد مستقر خواهند شد. این موکب‌ها خدمات پذیرایی، اسکان و پشتیبانی را به زائران ارائه خواهند کرد.
وی گفت: ظرفیت اسکان یک‌هزار و ۵۰۰ نفر در خوابگاه‌های آموزش و پرورش، مساجد، حسینیه‌ها، حوزه‌های علمیه و سایر مراکز پیش‌بینی شده و در صورت افزایش شمار زائران، امکان توسعه این ظرفیت وجود دارد. همچنین ملایر آمادگی دارد روزانه از هفت هزار زائر پذیرایی کند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com