ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 26 شهريور 1405 - شماره 5512
 


امروز : جمعه ، 27 شهريور 1405

Today : Fri, September 18, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  119445 تاریخ انتشار:  1400-06-09 - 08:58 تعداد بازدید:  436
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مروری بر عملکرد 5 ماهه هلال‌احمر به مناسبت هفته دولت
بیش از 174 خانه‌هلال در همدان فعالیت می‌کنند

اجتماعی

 جمعیت هلال‌احمر استان همدان در قالب سازمانی مردم‌نهاد در مقاطع مختلف به‌صورت داوطلبانه به ایفای نقش می‌پردازد. این جمعیت علاوه بر ورود به مخاطرات طبیعی نظیر سیل و زلزله و امثال آن در حوزه حوادث انسان‌ساخت نظیر حوادث و سوانح جاده‌ای ورود پیدا می‌کند تا از بروز خسارت و آسیب جلوگیری و یا میزان حوادث را کنترل کند.
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان گفت: معاونت‌های پنجگانه؛ امدادونجات، امور جوانان، امورداوطلبان، آموزش‌وپژوهش و معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی تمام توان خود را به کار بسته‌اند تا مخاطرات طبیعی و انسانی کمترین آسیب را برای هموطنان ایجاد کنند.
به گزارش روابط‌عمومی جمعیت هلال‌احمر استان، علی سنجربگی با تبریک هفته دولت با اعلام آمار حوادث و خدمات امدادی شعب به تفکیک نوع حادثه، بیان کرد: بیشترین اعزام نیروهای عملیاتی در حوزه جاده‌ای بوده است که پیرو آن 118عملیات جاده‌ای انجام شده است. از میان حوادث رخ داده در 5ماهه نخست سال که جمعاً 118مورد بوده؛ 50درصد مربوط به حوادث جاده‌ای بوده است، خوشبختانه در مدت مذکور هیچ حادثه‌ای در زمینه برف و کولاک و اعزام نیروها به چنین حوادثی نداشته‌ایم.
وی گفت: در مجموع 225حادثه در مدت مذکور رخ داد که منجر به اعزام 261 تیم عملیاتی شد. در این میان 36 حادثه در کوهستان‌های استان رخ داده است که در پی آن 45 تیم عملیاتی به محل اعزام شدند و 19مصدوم توسط تیم امداد به مراکزدرمانی منتقل شدند.
سنجربگی با یادآوری اینکه 225حادثه درکل استان رخ داد که منجر به اعزام 261تیم عملیاتی شد، افزود: در این حوادث 353 نفر دچار مصدومیت شدند و 124مصدوم به مراکزدرمانی منتقل شدند. همدان و ملایر به ترتیب با 27 و 26درصد از حوادث بیشترین میزان اعلام حوادث و اعزام تیم عملیاتی را داشتند، همچنین ملایر با 110مصدوم بیشترین آمار مصدومان را به خود اختصاص داده است.
این مقام مسئول بیان کرد: علاوه بر موارد یاد شده معاونت امداد و نجات فعالیت‌های شاخص دیگری داشته است. تیم واکنش سریع جمعیت هلال‌احمر استان همدان با دانش کلی درباره حوادث مختلف به صورت شبانه‌روزی آماده خدمات‌رسانی به هم‌استانی‌ها هستند و اقدامات شاخصی را در این مدت انجام داده‌اند. یکی از این اقدامات شاخص عملیات امدادرسانی تیم واکنش سریع به مصدوم حمله‌قلبی و انتقال با بالگرد از دره‌مرادبیگ به بیمارستان فرشچیان بود که خوشبختانه با موفقیت انجام شد.
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر گفت: همچنین از جمله مأموریت‌های دیگر می‌توان به عملیات جست‌وجوی فرد مفقودی توسط تیم دانست و تیم واکنش سریع در منطقه اطراف سداکباتان، انجام عملیات امدادرسانی توسط تیم واکنش سریع و انتقال فرد مصدوم از پناهگاه یخچال به بیمارستان بعثت، همکاری با سایر ادارات و ارگان‌ها جهت جست‌وجوی فرد غریق در سدکلان ملایر، انجام عملیات کوهستان توسط تیم واکنش سریع پیست اسکی و سایر عملیات مشابه اشاره کرد.

 عملکرد مطلوب معاونت جوانان در عرصه بشردوستی
سنجربگی افزود: معاونت جوانان با تأکید بر فعالیت‌های بشردوستانه اقدامات مطلوبی انجام داده است. از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به اجرای ویژه‌برنامه‌های مناسبتی و بشردوستانه نظیر هفته منابع‌طبیعی و روز درختکاری، هفته جوان، اهدای خون، ماه‌رمضان، هفته هلال، رحلت امام خمینی (ره)، هفته مبارزه با مواد مخدر، ویژه‌برنامه عید غدیرخم، هفته ازدواج، هفته حجاب و عفاف با شرکت 2هزار و805 نفر عضو مشارکت‌کننده و 15هزار و145 نفر بهره‌ور، همچنین برنامه‌های پیشگیری از کرونا شامل نذرسلامت همراه با خادمان حسینی(ع)هلال با شرکت 961 نفرروز عضو و ارائه خدمات بهداشتی به 46هزار و640 نفر از عزاداران حسینی(ع)، اجرای طرح ناظران سلامت با شرکت 418 نفرروز عضو و 6 هزار و628 نفرروز بهره‌ور و همچنین طرح ایران یاران جوان با شرکت 162نفرروز و مشارکت جوانان در مراکز واکسیناسیون و ارائه خدمات به 81 هزار و535  نفر اشاره کرد.
وی گفت: این معاونت در برگزاری جشنواره‌ها، پویش‌ها، مسابقات مشارکت فعال داشته و خوشبختانه توانسته است رتبه‌های برتر کشوری را کسب کند. راه‌اندازی پویش عید نو عهد نو (برای لبخندش)، پویش مجازی انسانیت بیشتر، جشنواره صلح‌ودوستی، مسابقه نهال‌کاری، مسابقه شکوه حقیقت، (کسب رتبه در جشنواره گام دوم انقلاب- جشنواره حضرت علی‌اکبر(ع)- جشنواره دانشجوی هلالی) از جمله این موارد است که این جشنواره‌ها با مشارکت  هزار و581 نفر عضو برگزار شده است.

 آموزش 75 هزار نفر از طریق جمعیت هلال‌احمر
سنجربگی افزود: درحوزه معاونت آموزش‌وپژوهش هزار و 128دوره تعریف شد شامل كمك‌هاي اوليه 22ساعته حضوري تا آموزش‌هایی نظیر: كمك‌هاي اوليه15ساعته نيمه‌حضوري، حمایت حیاتی‌ پایه(3ساعته)، یک روزه کمک‌های اولیه(6ساعته)، 2روزه کمک‌های اولیه(12ساعته)، پایه داوطلبی، دادرس، مخاطرات حضوری، مخاطرات غیرحضوری، تولید و انتشار محتوا در فضای مجازی، ارسال پیامک، برگزاری مسابقات، آموزش همگانی مبتنی بر نیازمحلی، آموزش‌ خانه‌های هلال، عمومی‌امداد، عمومی‌نجات، تخصصی، بازآموزی، ضمن‌خدمت ارائه شود. در طی این مدت  هزار و128 دوره، نزدیک به 75 هزار نفر آموزش دیدند.
 بهره‌مندی ۲۵ هزار نفر از خدمات معاونت داوطلبان جمعیت هلال‌احمر استان
در عرصه فعالیت‌های معاونت امور داوطلبان جمعیت هلال‌احمر که با مشارکت هزار و500 نفر داوطلب، بالغ بر ۴۲ میلیارد ریال صرف و ۲۵هزار نفر از خدمات این معاونت بهره‌مند شدند در این راستا برنامه‌هایی نظیر تهیه بسته‌های معیشتی در قالب طرح‌های همای رحمت، فرشتگان رحمت و کمک‌های مؤمنانه، طرح حامیان سلامت و کرامت، مدافعان سلامت،  اجرای پروژه‌های داوطلبی محرومیت‌زدایی مختلف، طرح نیابت، اجرای کاروان‌های سلامت، اهدای خون، برنامه‌های مذهبی در مناسبت‌های مختلف و  برگزاری برنامه نذر آب 4 می‌باشد.
وی از دیگر برنامه‌های اجرایی این معاونت را ارائه خدمات حمایتی دارو و درمان به بیماران نیازمند و کرونایی و همچنین تحویل تجهیزات‌پزشکی بانک امانات به صورت امانی بخصوص  کپسول اکسیژن و اکسیژن‌ساز در این روزهای کرونایی به صورت رایگان عنوان کرد.

 معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی
سنجربگی افزود: معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی نیز فعالانه در عرصه جامعه حضور داشته است و در حوزه‌های ارتوپدی فنی، فیزیوتراپی، داروخانه، گفتاردرمانی، کاردرمانی، پزشک‌عمومی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، متخصص‌ چشم‌پزشک، دندانپزشک، پاراکلینیک، مامایی، مشاوره انجام خدمت کرده است. علاوه بر خدمات فوق‌الذکر در عرصه کرونا، تحت عنوان درمان اضطراری نیز به ارائه خدمت پرداخته است. مکاتبه و هماهنگی جهت واکسیناسیون کارکنان و نجات‌گران، گندزدایی مرتب واحدهای اداری و درمانی ساختمان ستاد، تشکیل جلسه اضطراری دبیرخانه کرونا، نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در تمامی برنامه‌ها؛ حضور در آزمون ایثار به عنوان تیم‌ پزشکی و دبیرخانه کرونا؛  معرفی یک تیم 10نفره جهت نظارت بر پروتکل‌های بهداشتی در صندوق‌های اخذ رأی و یک تیم جهت صندوق سیار در انتخابات- مکاتبه با معاونت بهداشتی و جمعیت مرکز جهت انجام واکسیناسیون کارکنان و داوطلبان فعال جمعیت و هماهنگی انجام واکسیناسیون اولویت اول و دوم به تعداد۸۰۰ دز، اضافه شدن  شیفت کاری داروخانه تا 10 شب و فعالیت در روزهای تعطیلی، همکاری در واکسیناسیون عمومی با استفاده از نیروی داوطلب، توزیع ماسک بین کارکنان استان 260 بسته، برپایی بیمارستان صحرایی از تاریخ ۲۵مردادماه در محوطه بیمارستان بعثت با تجهیزات بیمارستانی از جمله  ۱۷تخت؛ وسایل معاینه؛ دستگاه اکسیژن‌ساز و تجهیزات احیا به درخواست معاونت درمان دانشگاه علوم‌پزشکی؛ با حضور روزانه ۸ نفر از نجات‌گران و پرستاران در ۲شیفت ۱۲ساعته جهت کمک به امر درمان بیماران کرونایی در بیمارستان صحرایی بیماران سرپایی کرونایی خدمات اولیه گرفته و ترخيص می‌شوند که فعالیت آن در حال‌حاضر ادامه دارد.

 فعالیت 174 خانه هلال در استان
براساس مصوبه شورای‌عالی مدیریت بحران کشور در قانون 5‌ساله ششم با موضوع افزایش تاب‌آوری جوامع محلی، جمعیت هلال‌احمر نسبت ‌به راه‌اندازی خانه‌های هلال در راستای تقویت و ایجاد زمینه حضور و مشارکت واقعی آحاد مختلف جامعه در فعالیت‌های امدادی و بشردوستانه و ارائه خدمات اجتماعی و عام‌المنفعه با رویکرد تقویت ساختارهای داوطلب‌محور با ترویج فرهنگ وقف صلح و نوع‌دوستی می‌باشد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com