ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
شنبه - 10 مرداد 1405 - شماره 5475
 


امروز : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

Today : Sat, August 1, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  101983 تاریخ انتشار:  1398-09-07 - 09:37 تعداد بازدید:  238
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شمار مبتلایان به آنفلوآنزا در همدان به ۸۰ نفر رسید
پرسه‌زدن ویروس قاتل در شهر

اجتماعی

 آخرین گزارش‌ها، حکایت از  ابتلای 80 نفر در همدان و مرگ 37 نفر در سطح کشور دارد، افرادی که گفته ‏می‌شود بیشترشان یا بیماری‌های زمینه‌ای داشتند یا سن‌شان بالای ٦٥‌سال بوده و یا کودکان کمتر از 5 سال هستند.
خبر مرگ 37 نفر به دلیل آنفلوآنزا را رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر ‏وزارت بهداشت اعلام و به توضیح‌هایش این را اضافه کرد که بیشتر کشته‌های این بیماری، ‏مربوط به استان‌های تهران، مازندران و آذربایجان شرقی‌اند و تمام آنها هم در بیمارستان بستری و تحت درمان ‏بودند.
این در حالی است که امروز در خبرها نام استان‌هایی چون کرمانشاه، همدان و یزد نیز جا باز کرده است اگرچه به گفته این مسئول در وزارت بهداشت، بیشتر این افراد یا واکسن آنفلوآنزا نزده بودند یا پس از تشدید ‏بیماری به مراکز درمانی مراجعه کرده‌ بودند.
براساس اعلام ‏وزارت بهداشت، این ویروس همچنان در کشور فعال است و تا اواخر هفته گذشته گزارش‌ها درباره افزایش ‏تعداد مبتلایان، بالا بود، به طوری‌که با شروع فصل سرما، بیش از 4000 نفر به بیماری‌های تنفسی مبتلا ‏شده‌اند که از این تعداد ٣٤٢ نفر، مربوط به مبتلایان به آنفلوآنزاست. ‏
با شیوع حاد آنفولانزا در همدان نیز شمار مبتلایان به بیماری آنفلوآنزا در استان به ۸۰ نفر رسیده است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا در گفت‌وگو با ایسنا روز گذشته گفته است: به هیچ عنوان خبری مبنی بر تعداد فوت شدگان از طریق آنفلوآنزا از دانشگاه علوم پزشکی همدان خارج نشده و با منتشرکنندگان اخبار و شایعات برخورد می شود.
منوچهر کرمی با بیان اینکه ۹۸ درصد بیمارانی که به این بیماری مبتلا شده اند، درمان و بستری نشده اند، تأکید کرد: چندین نفر که مرگ آنها مشکوک و مرتبط با این بیماری است، توسط دانشگاه آزمایشات لازم از آنها گرفته شده و پس از اعلام نتایج اخبار در اختیار عموم قرار خواهد گرفت‌.
وی با انتقاد از پخش شایعات مربوط به این بیماری تصریح کرد: روزانه تعداد زیادی از افراد بر اثر بیماری در استان فوت می کنند، آیا خبرنگاران درباره تک تک این افراد تحقیق کرده و علت فوت آنها را جویا می شوند؟
کرمی در پایان خاطرنشان کرد: در صورتی که افراد با تنگی نفس، علائم حاد سرماخوردگی و خلط خونی مواجه شدند، هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنند.
از طرفی معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این خصوص گفت: افرادی که بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا امسال در کشور جان خود را از دست دادند، دارای بیماری های قلبی و تنفسی بودند.
وی با بیان اینکه تزریق واکسن آنفلوآنزا برای همه گروه ها ضروری نیست، ادامه داد: افرادی مانند مادران باردار، مبتلایان به سرطان ها، بیماران مزمن قلبی، تنفسی، کلیوی و افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی بدن هستند، باید این واکسن را تزریق می کردند و برای کودکان و دانش آموزان ضروری نبوده است.
علی، پسری هشت‌ساله است که دو هفته پیش به‌طور ناگهانی تب ‏کرد و درجه حرارتش به بالای ٤٠ درجه رسید، تا جایی که درد حتی استخوان‌های پایش را درگیر کرد. شدت این بیماری ‏آنقدر زیاد بود که او را با حال وخیم به بیمارستان منتقل کردند.
به گفته پدر ‏این کودک، بخش بستری کودکان بیمارستان‌های شهر، پر از کودکان مبتلا به این بیماری است که خانواده‌ها مجبور هستند در انتظار خالی شدن تخت برای بستری اورژانسی کودکانشان باشند.
اما قصه مریضی علی حاکی از آن است که پزشکان با گرفتن آزمایش اعلام کردند او مبتلا به آنفلوآنزاست و ویروس به استخوان‌های پای او ‏زده است، به همین دلیل نمی‌توانست راه برود.
مریم هم مادری است که پنج‌ماه از بارداری او می‌گذرد و دو هفته سختی را پشت سر گذاشته است.
آن‌طور که می‌گوید: شروع بیماری‌اش با عفونت گوش و ‏تب بالا بوده و دمای بدنش به بالای 40 درجه رسید و به شدت بی‌‌حال شده است.
پزشک معالج به او گفته است که ویروسی که بدنشرا درگیر کرده از خانواده آنفلوآنزاست، به همین دلیل هم ‏تحت مراقبت شدید قرار گرفته است.
قصه مریم و علی نمونه ده‌ها بیماری هستند که به دام آنفولانزا افتاده‌اند به نظر می‌رسد هر‌سال نوع جدیدی از ویروس آنفلوآنزا شایع می‌شود، یک‌سال اچ‌وان‌ان‌وان (‏H‏١‏N‏١)‏‎ ‎‏ است و‌سال دیگر، ‏اچ‌تری‌ان‌تو (‏H‏٣‏N‏٢) است و شاید هم هر دو ویروس با هم شایع شود. اچ‌وان‌ان‌وان، همان ویروسی است ‏که قبلا به‌عنوان آنفلوآنزای خوکی شناخته می‌شد، اما سازمان جهانی بهداشت، پس از مشاهده موارد زیاد ابتلا ‏در انسان، دیگر آن را مختص خوک نمی‌داند و به‌عنوان آنفلوآنزای خوکی نمی‌شناسد.
عضو کمیته کشوری این روزها در مصاحبه‌هایش از این آنفلوآنزا می‌گوید که هر‌سال ممکن است شماره ‏یا نوعH‏ یا N‏ آنفلوآنزا تغییر کند و تبدیل به گونه جدیدی از این بیماری شود و درنهایت همان ویروس ‏جدید، شایع می‌شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com