ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
شنبه - 10 مرداد 1405 - شماره 5475
 


امروز : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

Today : Sun, August 2, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  116095 تاریخ انتشار:  1399-12-06 - 09:37 تعداد بازدید:  415
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

دستگاه ها مراکز تجمع را کنترل کنند
همدان درآستانه انفجار

اجتماعی

 میانه بهمن‌ماه مردم شهر متوجه شدند که از امروز قرار است عده‌ای از آنها از دنیا بروند و گروه زیادی در بیمارستان‌ها با حال زار بستری شوند اما باورشان نبود که این روند پس از یکسال گذر از قرنطینه، اعمال محدودیت‌ها و سخت‌گیری‌ در رفت‌و‌آمد‌ها باز هم روزانه حدودا 16 نفر را در همدان مبتلا ‌کند.
چهره کرونازده همدان باعث واکنش‌های عجیب و غریبی در بین مردم شد؛ عده‌ای آنچه را مسئولان بهداشتی گوشزد می‌کردند با سختی هرچه تمام رعایت می‌کردند و گروهی دیگر بی‌تفاوت از آنچه در زیر پوست شهر در جریان است زندگی عادی خود را سر می‌کردند.
حالا اما در گذری از زمان قرار گرفته است که نه محافظه‌کاری مسئولان و نه آمارسازی‌ها می‌تواند نقاب بر چهره کرونایی استان باشد، برای همین نیاز به یک اتحاد و همدلی در تمامی دستگاه‌های اجرایی و شفافیت عملکردی در بین آنان بیش از همیشه احساس می‌شود.
مستند بر آمار علوم پزشکی ده‌هزار و 405 نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند و هزار و 513 نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.از همین رو بارها و بارها به‌‌رغم تمام تذکرات علوم پزشکی همدان رعایت نشدن دستورالعمل‌های بهداشتی، پزشکان و پرستاران را در این مدت به‌ستوه آورده است.
تا جایی که رشید حیدری‌مقدم رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان، بیشترین عامل ابتلا را تجمعات دانست و گفت: بررسی وضعیت طغیان‌های صورت گرفته مؤید این است که 4/65 درصد مبتلایان به این ویروس به‌دلیل شرکت در اجتماعات، ۳۱ درصد تماس درون خانگی و 4 درصد رعایت نکردن فاصله‌گذاری اجتماعی در محیط کاری است.
از طرفی به‌قدری کرونا روزبه‌روز گسترده می‌شود که بیمارستان‌ها را در ارائه خدمات دچار چالش کرده است و سبب شده تا ده تیم 3 نفره نظارتی برای بررسی مراکز مختلف درمانی و بیمارستان‌های استان تشکیل شود که فعالیت این تیم‌های بازرسی متناسب با شرایط استان درخصوص شیوع ویروس کرونا و تعداد مبتلایان برای بررسی میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی، متغییر است.
در همین راستا روز گذشته در گفت‌وگو با ایرنا، مدیر نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان گفته است در یک ماه گذشته 4 واحد از جمله یک واحد دندان‌سازی متخلف و بدون مجوز، یک واحد ماساژدرمانی و ۲ واحد درمانی متخلف دیگر به‌دلیل رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی پلمب شد.
محمود کریمی همچنین از صدور ۲۷ مورد اخطاریه کتبی برای مطب‌هایی که اصول بهداشتی را رعایت نکرده بودند خبر داد و افزود: در بازدید‌های صورت گرفته به ۱۵ واحد درمانی به‌علت کمبود تجهیزات مورد نیاز، رعایت نکردن فاصله‌گذاری فیزیکی و نقص ساختمانی تذکر داده شد.
در این شرایط فرماندار همدان نیز از خیزش دوباره کرونا در همدان ابراز نگرانی کرده و گفته است افزایش آمار مراجعات سرپایی مشکوک به کرونا زنگ خطر افزایش موارد بستری و مرگ‌ومیر است، و وضعیت زرد کرونایی شهرستان همدان بسیار شکننده و نیازمند توجه بیشتر است.
محمدعلی محمدی در ستاد مدیریت کروناویروس شهرستان همدان، با اشاره به خطر عادی انگاری شیوع ویروس کرونا یادآور شد: وضعیت شیوع و افزایش موارد ابتلا با میزان رعایت دستورالعمل‌ها از سوی مردم ارتباط مستقیم دارد.
وی خواستار جلوگیری اصناف از فروش‌های فوق‌العاده در واحدهای صنفی شد و افزود: متأسفانه شاهد جمعیت قابل توجهی در بازارها و مراکز خرید، فروش‌های فوق‌العاده و رفت‌وآمدهای خانوادگی هستیم که این وضعیت بسیار نگران‌کننده است.
وی با تأکید بر لزوم تشدید نظارت سازمان پایانه‌ها بر فعالیت اتوبوس‌های برون‌شهری اظهار کرد: تراکم جمعیت در برخی از خطوط اتوبوس‌های درون‌شهری نیز بالاست که شرکت اتوبوسرانی باید نسبت به افزایش سرویس در این مناطق اقدام کند.
سرپرست فرمانداری همدان با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت ساماندهی بازار پرنده فرشان، بازار خودرو و جمعه بازار اجناس دست دوم، گفت: استمرار نظارت شهرداری در این مراکز و مدیریت بساط‌گستران و روزبازارها مورد تأکید است.
وی با بیان اینکه میراث فرهنگی بر مراکز اقامتی نظارت بیشتری داشته باشد، تصریح کرد: برابر گزارش‌های دریافت‌شده شاهد وضعیت اسف‌باری از نظر تجمع، عرضه قلیان و دیگر موارد در باغ رستوران‌ها به‌ویژه در جاده حیدره هستیم که نیازمند برخورد جدی اماکن نیروی انتظامی و مرکز بهداشت است.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان نیز مراسم ماه‌های رجب و شعبان، کنترل اجتماعات در بازارهای نوروزی، سفرها و رفت‌وآمدهای خانوادگی در تعطیلات نوروز و وضعیت آرامستان باغ بهشت در پنجشنبه و جمعه آخرسال را از مهم‌ترین نگرانی‌های پیش روی کادر درمان عنوان کرده است که می‌تواند طغیان بیماری را رقم زند.
محمد خیراندیش با اشاره به تأثیر اجرای طرح شهید سلیمانی و افزایش تست‌های رپید بر شناسایی و کنترل موارد ابتلا خاطرنشان کرد: ۴ هزار و ۸۴۶ مورد تست رپید تاکنون انجام دادیم که از این تعداد ۲۹۰ مورد مثبت بوده است.
در این شرایط وزیر بهداشت با فریادهایش به موج‌شکنی کرونا و سهل‌انگاری مردم و مسئولان اعتراض می‌کند و معتقد است که این‌گونه نمی‌توان کرونا را شکست داد و بیش از این صبوری میسر نیست. سعید نمکی در ادامه افزود: ما داریم فریاد می‌زنیم که اپیدمی گرفتارمان می‌کند، چرا گوش نمی‌کنید؟ این‌طور که نمی‌شود مملکت اداره کرد، چقدر باید فریاد بزنم و بگویم. وزیر بهداشت افزود: وقتی آقای المنظری به ایران می‌آید و اعلام می‌کند که مدیریت ایران یکی از ناب‌ترین، شایسته‌ترین و مدرن‌ترین شیوه‌های مدیریتی بود که می‌تواند برای جهان الگو باشد، یک آدم در داخل با کمال کج‌سلیقگی چگونه صحت این ساختار را در ذهن مردم زیر سؤال می‌برد؛ آن هم برای درماندگی در شرایط سیاسی و کسب برخی سلایق در حوزه سیاسی. این را بدانید که من اگر مُردم، مُردم، با دم مسیحا هم زنده نمی‌شوم. مردم این سرزمین فقط به کسی بها می‌دهند که با آنها صادق باشد. دیگر به سیاسی‌کاری بها نمی‌دهند. تمام شد. دوران عوام‌فریبی خاتمه یافت. آن‌طرف دنیا کسی عطسه کند، این‌طرف دنیا به او می‌گویند که عافیت باشد. دوران عوام‌فریبی با این شبکه‌های اجتماعی تمام شد. مگر می‌توان مردم را با برخی شعارهای تند فریب داد؟

 مجوزی برای تردد به سمت عتبات نداده‌ایم
وزیر بهداشت افزود: ما کی برای تردد از مرزها به سمت عتبات و برگشتش مجوز و اجازه داده‌ایم؟ چه کسی از من نامه دارد در این زمینه؟ کدام یک از همکارانم با برخی از این ترددها موافقت کرده‌اند؟ اتوبوسی می‌آید و آن را در مرز تست می‌کنیم که فرد مثبت از آن بیرون می‌آید. این فرد مثبت پیاده می‌شود و اتوبوس تا فلان شهرستان می‌رود. ردیابی می‌کنیم و تازه موارد مثبت در آنجا پیدا می‌شوند. تا کجا باید همکاران من تاوان ندانم‌کاری برخی را بدهند. ما چه گناهی کرده‌ایم که در ۱۳ ماه مدام باید موج ایجاد شود، موج را بشکنیم و شهید دهیم!

 چرا گوش نمی‌کنید؟
 نمکی گفت: خدا شاهد است که داغ این شهدای سلامت دارد مرا نابود می‌کند. ناب‌ترین بچه‌های نظام سلامت را از دست دادم. داغی برای هیچ فرماندهی بالاتر از این نیست که افسران ارشد و سربازانش را از دست بدهد آن هم به‌دلیل ندانم‌کاری و سهل‌انگاری دیگران. منِ وزیر خبر ندارم چه کسی می‌آید و بیرون می‌رود. فقط شدم ته رودخانه، زخمی و جنازه جمع‌کن. به‌جای وزیر بهداشت بگذارید مدیرکل مرده‌شورخانه. این درد بزرگی است. ویروس، ویروس مهاجمی است. فکر نکنید، انگلیس یکی از ساختارهای ضعیف سلامت جهان را دارد. انگلیس یکی از نظام‌های سلامت مقتدر جهان را دارد. آلمان کشور کمی نیست در مقابل مسائل بهداشتی درمانی، اما به زانو درآمد. نه گستردگی اقلیم ما را دارند و نه کم‌بضاعتی اقتصادی ما را دارند. ما داریم فریاد می‌زنیم که اپیدمی گرفتارمان می‌کند، چرا گوش نمی‌کنید؟ این‌طور که نمی‌شود مملکت اداره کرد. چقدر باید فریاد بزنم و بگویم. چقدر باید خجالت بکشم از پزشک و پرستار و علوم آزمایشگاهی و بقیه. وزیر بهداشت تأکید کرد: نمی‌شود که من ناگهان باخبر شوم که بدون اطلاع ما یک گروه آمد و گروهی رفت. آن‌هم در کشوری که رهبر انقلاب وقتی می‌خواهد نشست مجازی بگذارد، می‌گوید باید از وزارت بهداشت اجازه بگیریم. رئیس جمهور می‌خواهد برود مرقد امام(ره) می‌گوید از وزارت بهداشت بپرسید به چه صورت باشد. این نمی‌شود که بقیه رعایت نکنند. بزرگان نظام رعایت می‌کنند، اما عده‌ای اصلا حواس‌شان به این چیزها نیست. وقتی هم اپیدمی آمد و کشتار کرد، می‌گویند در فلان‌جا غلظت اکسیژن کم بود. طبق گزارشات واصله در فلان‌جا بیمار را دیر رسیدگی کردند و همه این سؤالات آغاز می‌شود، اما یک نفر نمی‌گوید که در پیک قبلی خوزستان که پروتکل‌شکنی ما را گرفتار کرد، چه کسی این را جمع کرد، چه کسی شب تا صبح نخوابید، چگونه اکسیژن رسید، چرا یک نفر نیامد در خیابان فریاد بزند که ما امکانات نداریم.

 آخرین وضعیت بیماری در همدان
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره آخرین وضعیت کرونای استان اظهار داشت: با فوت یک نفر دیگر از مبتلایان قطعی کووید-۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، شمار متوفیان کرونا در این استان به یک هزار و ۵۱۳ نفر رسید.
محمد طاهری افزود: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان‌های استان همدان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته ۲۳۹ مورد بود که از این تعداد ۳۶ نفر در بخش عادی بستری شدند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: همچنین درحال حاضر ۱۴ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی این استان بستری هستند و وضعیت جسمی ۲۵ بیمار وخیم گزارش شده است.
 طاهری ادامه داد: همچنین با شناسایی ۱۶ بیمار جدید مبتلا به کووید -۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، مجموع موارد مثبت بستری از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون در استان به ده هزار و ۴۰۵ نفر افزایش یافته است.
وی درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان همدان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری(از ابتدای همه‌گیری ویروس کرونا تاکنون) در بیمارستان‌های اسدآباد ۳۷۴، بهار ۶۰۷، تویسرکان ۶۶۳، رزن ۴۵۰، درگزین ۱۹۷، فامنین ۱۸۲ و کبودراهنگ ۶۶۴ نفر بوده است.
طاهری افزود: همچنین هزار و ۹۱۷ نفر در ملایر، یک هزار و ۱۴۶ نفر در نهاوند و 3 هزار و ۹۲۸ نفر نیز در شهرستان همدان به این ویروس مبتلا و بستری شده‌اند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com