ttttt1405-05-231405-06-02bool(false) 1405-05-231405-06-02bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 2 شهريور 1405 - شماره 5493
 


امروز : دوشنبه ، 2 شهريور 1405

Today : Mon, August 24, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  111118 تاریخ انتشار:  1399-05-28 - 07:00 تعداد بازدید:  371
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تحریم‌های ایران ارزش «حق وتو» را ندارد!

بین الملل

 مشاور سابق امنیت ملی آمریکا در مقاله‌ای هشدار داد که تلاش دولت آمریکا برای استفاده از سازوکار بازگرداندن تحریم‌های ایران در شورای امنیت سازمان ملل ارزش خطر کردن نداشته و موجب تضعیف حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل می‌شود.
به گزارش فارس، ‌جان بولتون در مقاله‌ای در روزنامه آمریکایی «وال‌استریت ژورنال» به دولت آمریکا درباره به خطر انداختن حق وتو برای بازگرداندن تحریم‌های تسلیحاتی ایران هشدار داد.
وی در این مقاله نوشت که سازوکار بازگشت تحریم‌های ایران ارزش خطر نداشته و می‌تواند حق وتوی شورای امنیت سازمان ملل را که در راستای منافع آمریکا در سازمان ملل است، تضعیف کند.
بولتون در این مقاله مدعی شد که توافق شماره 2 با ایران ممکن است در دولت بایدن یا حتی در دوره دوم ترامپ حاصل شود و ترامپ قاطعانه پیش‌بینی کرده که در 4 هفته می‌تواند به یک توافق با ایران برسد.
نماینده آمریکا در سازمان ملل در دوره بوش در ادامه این مقاله نوشت: توافق هسته‌ای با ایران که در سال 2015 حاصل شد اشتباهات سنگین زیادی داشته که پایان تحریم تسلیحاتی ایران در سال 2020 یکی از این اشتباهات بوده است.
بولتون نوشت: «هیچ دلیلی جز اشتیاق اوباما برای دستیابی به یک توافق نمی‌تواند چنین امتیازدهی را توجیه کند. روز جمعه‌ گذشته نیز دولت ترامپ تلاش کرد تا تحریم شورای امنیت را تمدید کند اما به‌طور ویرانگری شکست خورد. رأی‌ها 2-2 با 11 رأی ممتنع بود. روسیه و چین رأی منفی دادند. تأیید این قطعنامه نیازمند 9 رأی مثبت بدون هیچ‌گونه رأی وتو بوده است.»
مشاور سابق امنیت ملی آمریکا نوشت: «دولت تهدید کرد درصورتی‌که تمدید شکست بخورد، مکانیزم بازگشت تحریم‌ها برای بازگرداندن تمامی تحریم‌های تعلیق شده را رقم خواهد زد.»
بولتون در ادامه به پاراگراف یازدهم قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل اشاره کرد که دولت ترامپ قصد دارد با استناد به این پاراگراف تحریم‌ها علیه ایران را بازگرداند.
وی در ادامه نوشت: «حامیان توافق استدلال کرده‌اند که واشنگتن از توافق خارج شده و نمی‌تواند از این بندر برای بازگرداندن تحریم‌ها استفاده کند. آنها حق دارند. این خیلی زرنگ بازی است که ما بگوییم برای هدفی که ما می‌خواهیم به‌عنوان عضوی از توافق به‌شمار می‌آییم اما برای چیزهای دیگر،‌ ما عضو آن نیستیم. این به‌تنهایی دلیل کافی است که نتوان روند بازگشت تحریم‌ها را کلید زد.»
بولتون در ادامه هشدار داد که تلاش دولت ترامپ برای بازگرداندن تحریم‌ها به کمک سازوکار مذکور موجب تضعیف حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل می‌شود و این آسیب دائمی خواهد بود.
«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بامداد یکشنبه مدعی شد که هفته آینده برای فعال کردن مکانیسم احیای تحریم‌های سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران، تلاش می‌کنند.
ترامپ در سخنرانی در باشگاه گلف خود در شهر «بدمینستر» با اذعان به اینکه واشنگتن از پیش می‌دانست قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت رأی نمی‌آورد، گفت: «ما می‌دانستیم که نتیجه رأی‌گیری چه می‌شود، ولی بازگشت تحریم‌ها را امتحان می‌کنیم. هفته آینده آن را خواهید دید».


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com