ttttt1405-05-021405-05-12bool(false) 1405-05-021405-05-12bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
دوشنبه - 12 مرداد 1405 - شماره 5477
 


امروز : دوشنبه ، 12 مرداد 1405

Today : Mon, August 3, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  104210 تاریخ انتشار:  1398-10-22 - 11:25 تعداد بازدید:  321
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پادشاه میانجی درگذشت

بین الملل


 سلطان قابوس بن سعید پادشاه عمان پس از یک دوره بیماری در سن ۷۹سالگی درگذشت.
 سلطان قابوس که مبتلا به سرطان روده بزرگ بود هفته پیش از بلژیک به کشور بازگشته بود. او در سال‌های گذشته ماه‌های متوالی را در خارج از کشور به‌سر برد تا روند درمانش کامل شود.
دیوان پادشاهی عمان در پی درگذشت وی 3 روز عزای عمومی و تعطیلی رسمی اعلام کرد. پرچم عمان نیز به‌مدت 40 روز برای ادای احترام به پادشاه فقید این کشور نیمه‌افراشته خواهد بود. به گزارش تسنیم، تلویزیون عمان گزارش داد که شورای‌عالی دفاع خواستار تشکیل جلسه شورای پادشاهی برای انتخاب جانشین سلطان عمان شده است. بر اساس قانون اساسی عمان، پس از مرگ پادشاه، شورای سلطنتی باید فرد جدیدی را به‌مدت 3 روز انتخاب کند. در صورت عدم توافق در این باره، شورای نظامی عمان رئیس دادگاه عالی و سران 2 اتاق شورای سلطنتی، شخص انتخاب‌شده توسط سلطان قابوس را معرفی خواهند کرد و این اقدام در حضور 40 تن از امیران و 3 روز پس از وفات سلطان قابوس انجام خواهد شد.
بر اساس گزارش‌ها در حال حاضر 3 یا 4 نفر به‌عنوان گزینه‌ای برای جانشینی سلطان قابوس مطرح شده‌اند: «اسعد بن طارق» پسرعموی سلطان قابوس، که معاون نخست‌وزیر در امور بین‌الملل است. «هیثم و شهاب» برادران ناتنی نخست‌وزیر، «تیمور» پسر اسعد بن طارق، که دراین‌صورت پادشاه عمان همچون قطر جوان خواهد بود.
نام سلطان قابوس، نامی آشنا برای حدود 4 دهه در سیاست خارجی ایران است. او در زمان جنگ قصد داشت با واسطه‌گری و میانجیگری میان ایران و عراق زمینه برای برقراری آتش‌بس میان 2 طرف را فراهم کند اما تلاش‌هایش در این زمینه چندان نتیجه‌ای در بر نداشت. پس از دوران جنگ تحمیلی نیز در زمینه هموار کردن مسیر نزدیکی ایران و آمریکا تلاش‌های فراوانی کرد اما اوج کوشش‌های وی در این زمینه به ماجرای آزادی شهروندان آمریکایی متهم به جاسوسی در ایران و دستیابی به توافق هسته‌ای برمی‌گردد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com