ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 15 مرداد 1405 - شماره 5479-D
 


امروز : جمعه ، 16 مرداد 1405

Today : Fri, August 7, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  116891 تاریخ انتشار:  1400-01-24 - 09:24 تعداد بازدید:  1005
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سنگ قبر شاه طهماسب درموزه همدان

فرهنگی

 سنگ مزار شاه طهماسب صفوی از آرامستان موقوفه همدان کشف و به موزه وقف همدان منتقل شد.
مدیر موزه وقف استان همدان از انتقال سنگ مزار وزیر شاه طهماسب صفوی با قدمت ۴۹۰ سال به موزه وقف همدان خبر داد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مدیر موزه وقف استان همدان از انتقال سنگ مزار وزیر شاه طهماسب صفوی با قدمت ۴۹۰ سال به موزه وقف همدان خبر داد و گفت: این سنگ مزار به‌تازگی از آرامستان موقوفه کشف و به موزه وقف همدان منتقل شد.
خسرو محمدی، با اشاره به نحوه پیدایش سنگ مزار قاضی جهان قزوینی وزیر شاه طهماسب صفوی در آرامستان موقوفه باغ بهشت، گفت: بقعه امامزاده سهل‌ابن علی(ع) با توسعه شهر و ساخت خیابان شورین(شهدا) در دروان پهلوی تخریب می‌شود و سرانجام مزار این وزیر به آرامستان موقوفه باغ بهشت منتقل می‌شود.
مدیر موزه وقف استان همدان با بیان اینکه شاه اسماعیل صفوی ۵۰۰ سال پیش زمانی که به همدان می‌آید تصمیم می‌گیرد اثری از خود در این شهر باقی بگذارد و پس از مشورت با نزدیکان و اهالی اقدام به بازسازی بقعه سهل‌ابن علی(ع) می‌کند، افزود: سال‌ها بعد و پس از به قدرت رسیدن شاه طهماسب وزیر او یعنی قاضی جهان قزوینی که به دست شاه و به‌دلیل سوءظنی که به او داشت کشته می‌شود و در کنار بقعه‌ سهل‌ابن علی(ع) به خاک سپرده می‌شود.
محمدی با بیان اینکه برای او مزاری از سنگ رخام می‌سازند که کتیبه‌ای بر آن نگاشته‌اند، عنوان کرد: مزار قاضی جهان و سنگ مزار آن که بسیار ارزشمند است تا قرن‌ها آنجا باقی بوده که در دوران پهلوی مسئولان شهر تصمیم می‌گیرند تغییراتی در بافت شهر ایجاد کنند.
وی با تأکید به اینکه این اقدامات یعنی گسترش خیابان شهدا باعث تخریب بقعه سهل‌ابن علی(ع) می‌شود، گفت: براساس این طرح بقعه تخریب و مزار‌های اطراف آن به کلی از میان برداشته شدند که یکی از آن مزار‌ها گورگاه قاضی جهان قزوینی مقتول به سال ۹۵۳ هـ. ق است.
مدیر موزه وقف استان همدان گفت: از آن زمان دیگر نه اثری از آن بقعه بود و نه نشانی تا اینکه در پی بررسی خود و زمانی که اطلاعاتی در مورد امامزادگان استان به دست می‌آوردم به یک سنگ مزار جالب برخورد کردم و با بررسی‌های اولیه و با مراجعه به منابع مکتوب متوجه شدم مرحوم آیت‌ا... عندلیب‌زاده پیش‌تر این سنگ را دیده و چندخطی درباره شرح حال صاحب آن یعنی قاضی جهان نگاشته است.
محمدی بیان کرد: یک احتمال قوی در این زمینه وجود دارد و آن این است که در زمان تخریب بقعه سهل‌ابن علی(ع) و مزار‌های پیرامون آن احتمالا محتویات گور‌ها را تخلیه کرده‌اند و به‌همراه سنگ‌مزار‌های موجود به گورستان جدید همدان که همان موقوفه باغ بهشت باشد، انتقال داده‌اند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com