ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
شنبه - 17 مرداد 1405 - شماره 5480
 


امروز : يكشنبه ، 18 مرداد 1405

Today : Sun, August 9, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  113513 تاریخ انتشار:  1399-08-28 - 07:00 تعداد بازدید:  264
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

معاون امور فرهنگی ارشاد همدان:
گویش همدانی به‌عنوان یک زبان غنی معرفی شود

فرهنگی



 گویش همدانی از حوزه گویش فراتر رفته و به زبان تبدیل شده و می‌تواند به‌عنوان یک زبان غنی معرفی شود.
معاون امور فرهنگی و رسانه‌ای فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: هفته کتاب بهانه‌ای است تا این گنج ارزشمند بیشتر مورد توجه قرار گرفته و برای ارتقای سرانه مطالعه و توجه به کتاب به‌عنوان یک کالای اساسی، فرهنگسازی شود.
به گزارش مهر، جلسه معرفی، بررسی و نقد کتاب فرهنگ «اصطلاحات عامیانه همدان» تألیف محمدعلی نوریون، پیش از ظهر دوشنبه در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان برگزار شد.
مجید فروتن برگزاری سلسله نشست‌های نقد و بررسی کتاب را یکی از راهکارهای توسعه و ترویج فرهنگ مطالعه دانست و افزود: امروز به‌مناسبت هفته کتاب جلسه معرفی، بررسی و نقد کتاب فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدان که با تألیف استاد محمدعلی نوریون و به همت حوزه هنری همدان منتشر شده است، برگزار شد.
وی با بیان اینکه حوزه هنری در زمینه تهیه و تدوین دانشنامه همدان اقدامات ارزنده‌ای انجام داده است، عنوان کرد: امسال جایزه قلم هگمتانه به‌عنوان نخستین دوره انتخاب کتاب سال استان، در همدان برگزار می‌شود که بخش قابل توجهی از آثار رسیده به دبیرخانه و همین‌طور آثار منتخب در ارتباط با دانشنامه همدان است.
فروتن با تأکید بر اینکه در این کتاب به زبان حوزه شنیداری، گفتاری و نوشتاری پرداخته شده، عنوان کرد: این کتاب در حوزه فرهنگ عامه همدان است و باید بگویم از گذشته تاکنون گویش همدانی از حوزه گویش فراتر رفته و به زبان تبدیل شده و می‌تواند به‌عنوان یک زبان غنی معرفی شود.
مؤلف فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدان هم در این جلسه با بیان اینکه این کتاب تا ۴ جلد ادامه دارد و تاکنون 2 جلد آن منتشر و بسیاری از اصطلاحات ویرایش شده است، گفت: جلد یک این کتاب سال ۹۵ و جلد دوم آن سال ۹۸ منتشر شد.
محمدعلی نوریون هدف از تألیف این کتاب را پرداختن به اصطلاحاتی دانست که به‌مرور زمان به دست فراموشی سپرده شده‌اند و اظهار کرد: همدان فرهنگ دیرینه و غنی دارد، تغییر گویش‌ها و فرهنگ‌ها به‌مرور زمان امری طبیعی است؛ بنابراین تلاش کردیم ضمن نزدیک کردن برخی اصطلاحات به‌معنای اصلی، به حفظ گویش همدانی کمک کنیم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com