ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 15 مرداد 1405 - شماره 5479-D
 


امروز : جمعه ، 16 مرداد 1405

Today : Fri, August 7, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  134054 تاریخ انتشار:  1402-06-07 - 13:23 تعداد بازدید:  754
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی همدان
هنوز میزبانی یزد از جشنواره تئاتر قطعی نشده است

نویسنده : یاسر زارعی

فرهنگی


رقابت برای شهردوستدار کودک بین یزد و همدان


 در سالی که نگاه جهانیان به همدان معطوف شده و یک اتفاق فرهنگی بزرگ برای استان در حال رقم خوردن است، در اتفاقی عجیب یک رویداد فرهنگی بین المللی دیگر که با نام همدان سالهاست ثبت و ماندگار شده قرار است از این شهر رخت بر بندد.

انگار قرار نیست در این سال همه چیز باهم جور باشد تا بدون هیچ چالشی مردم از این دو رویداد فرهنگی بین المللی بهره مند گردند.

جشنواره ای که از ابتدای دهه 70 با نام همدان عجین شده است و در طی سال های اخیر رفته رفته پخته تر شده تا  28ساله شود اما حالا با بی اعتنائی مسئولان استان، طبق شنیده ها میزبانی از این رویداد به استان یزد رسیده است.

به گفته امیر مشهدی عباس، دبیربیست و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان ،همکاری نکردن نهادهای مربوطه در استان همدان و عدم تأمین هزینه جشنواره علت اصلی تغییر محل برگزاری این رویداد فرهنگی بود،البته از طرف وزارت ارشاداصرار بر ماندن این جشنواره در همدان بود حتی سال گذشه تمام هزینه ها را وزارت ارشاد پرداخت کرد اما نمی شود هر سال این چنین کرد.

صحبت های مشهدی عباس در این رابطه روشن است که به گفته وی مسئولان استانی استقبال خوبی از برگزاری این جشنواره نکرده اند و نگاه مثبتی نیز نبوده و از طرفی تاکید کرده کرده است: جشنواره بین المللی با یک جشنواره بومی خیلی تفاوت دارد و نمی شود جشنواره بین المللی تئاتر کودک را در حد یک جشنواره استانی تقلیل دهیم.

 یزد پایلوت شهر دوستدار کودک می شود؟

اما نکته حائز اهمیت در این موضوع باید به میزبانی یزد به عنوان جایگزین توجه ویژه داشت زیرا همدان و یزد سالهاست برای پایلوت شدن شهر دوستدار کودک در رقابت هستند و اینکه یزدی ها توانسته اند در موضوع جشنواره گوی را از همدانی ها بربایند یعنی به پایلوت شدن هم نزدیکترند.

یزدی ها سالهاست برای اینکه بتوانتد به عنوان شهر دوستدار کودک انتخاب شوند ردیف بودجه ی ویژه ای به این موضوع اختصاص داده اند همچنین باتوجه به جهانی بودن شهر یزد، به گفته مسئولان یزدی به دنبال برندسازی با اجرای برنامه های مختلف در این شهر هستند.

اما متاسفانه پرواز تئاتر از همدان در غفلت مسئولان استان و امتیازاتی که این جشنواره با خود به همراه دارد می تواند یک المان دیگر را به یزدی ها اختصاص دهد.

 در حال پیگیری برای میزبانی جشنواره هستیم

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاداسلامی استان در گفت و گو با همدان پیام گفت: یزد هنوز به طور قطعی برای میزبانی از جشنواره بین المللی تئاتر کودک انتخاب نشده است.

مسعود ویژه با بیان اینکه در رابطه با میزبانی اخطارهایی به یزد داده ایم گفت: از اردیبهشت ماه در حال دوندگی برای میزبانی این جشنواره ایم و پیگیری های ما با کمک حاجی بابایی نماینده همدان و استانداری در حال انجام است تا مثل سال‌های گذشته این جشنواره در شهر همدان ماندگار شود.

ویژه در رابطه با اختلافاتی که بین استان و دبیرخانه این جشنواره شکل گرفته است بیان کرد: یکسری اختلاف نظرها وجود دارد که در حال برطرف کردن ابهامات هستیم و در تلاشیم هر چه زودتر تکلیف میزبانی مشخص شود.

وی در رابطه با تامین بودجه جشنواره که مورد اختلاف دبیرخانه است توضیح داد: سال گذشته به علت مشکلات کم آبی وزارت خانه هزینه های جشنواره را متقبل شد ولی برای امسال با مرتفع شدن مشکلات طبق تفاهم نامه ۵۰درصد هزینه توسط وزارت ارشاد و ۵۰درصد نیز به عهده استان است که در تلاشیم میزبانی جشنواره را برعهده بگیریم.

مدیرکل ارشاد در رابطه با اینکه یزدی ها در تلاشند با میزبانی جشنواره و برنامه های از این قبیل به عنوان پایلوت شهر دوستدار کودک انتخاب شوند گفت: ما وظیفه داریم نگاهمان را به موضوعات فرهنگی وسیعتر کنیم تا امتیازاتی که برای استان است به راحتی از دستمان خارج نشود.  وی در پایان گفت: امیدوار هستیم با پیگیری ها مداوم امسال نیز میزبان جشنواره بین المللی کودک و نوجوان در همدان باشیم.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com