ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 2 مهر 1405 - شماره 5518 D
 


امروز : جمعه ، 3 مهر 1405

Today : Fri, September 25, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  137327 تاریخ انتشار:  1403-01-20 - 10:00 تعداد بازدید:  236
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

فضای‌کانون باید مناسب تنفس، تردد و زیست نوجوان باشد

نویسنده : سیده ثریا جلالی

فرهنگی


فضای کانون باید مرکز تنفس، تردد و زیست کودک و نوجوان باشد و باید کارگاه‌های روانشناسی و خودشناسی به صورت مرتب و منظم برای نوجوانان، مربیان و والدین برگزار شود تا به نتیجه مطلوب برسیم.

جلسه شورای نخبگان با محوریت نوجوان محوری و بررسی مسائل و آسیب‌های آنها در اتاق جلسات این اداره کل تشکیل شد.

در این جلسه علامه و یاسرعزیزی‌سعید از اساتید دانشگاه در رشته روانشناسی و فعال در حوزه نوجوان، پیام زمانی فعال فرهنگی و رسانه در حوزه اجتماعی و فرهنگی، حسین بهرامی‌نوید معاون سابق آموزش ابتدایی آموزش‌وپرورش و مدرس دانشگاه، مدیران مراکز همدان، کارشناسان اداره حضور داشتند.

در ابتدای این جلسه مدیرکل کانون پروش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان اظهار کرد: کانون در تمام دوران فعالیت خود در زمینه تربیت کودک و کشف استعدادهای آنها بسیار توانمند عمل کرده و کارنامه درخشانی دارد اما در زمینه نوجوان کار کمتر صورت گرفته است.

معصومه ابراهیمی‌هژیر ادامه داد: در سال جاری محوریت کار در کنار کودک موضوع نوجوان است که باید با قدرت و جدیت با همکاری شما و سایر نهادها پیگیری شود و به نتیجه مطلوب برسیم.

در ادامه، روانشناس فعال در حوزه نوجوان با اشاره به اینکه کانون این جلسه را با محوریت نوجوان برگزار کرده بسیار جای قدردانی دارد، گفت: من سال‌هاست بر روی نوجوانان کار می‌کنم و برای آن‌ها کارگاه‌های تخصصی برگزار می‌کنم و آخریت طرح من طرح «شباب» بوده به معنی شناخت بیشتر، آرامش بیشتر و تاکنون 411 کارگاه برگزار شده و استقبال خوب بوده است.

وی به برگزاری جلسات متعدد در ادارات و نهادهای فرهنگی حتی در سطح استان اشاره و یادآور شد: متأسفانه در تمام سال‌های فعالیتم هیچ خروجی مفیدی از این جلسات برای نوجوانان ندیدم.

این مدرس و فعال فرهنگی در حوزه نوجوان بیان کرد: شناخت نوجوان، نیازها و خواسته‌های آنها اهمیت داشته و آموزش باید برای مربی و والدین هم صورت بگیرد. وقتی شناخت مربی بالا برود سن برخورد او با نوجوان پایین آمده و این شناخت بسیاری از مشکلات را حل می‌کند.

سپس بهرامی‌نوید، معاون ابتدایی سابق آموزش‌وپرورش بیان کرد: کار بر روی نوجوان بسیار مهم بوده اما متأسفانه ما می‌خواهیم با یک برنامه و شیوه‌نامه برای افرادی با ویژگی‌های بسیار متفاوت یک کار انجام بدهیم که با پیچیدگی‌های نوجوان جوابگو نیست و کار با شکست مواجه می‌شود.

وی با اشاره به هوش هیجانی و کار نکردن بر روی آن تصریح کرد: تقویت و کار بر روی هوش هیجانی نوجوانان باید مورد توجه قرار گرفته زیرا یادگیری امری احساسی است و اول باید احساس فرد به آن مطلب پیوند بخورد و شوق ایجاد شود تا یادگیری صورت بگیرد.

بهرامی‌نوید افزود: وقتی نوجوانی به کانون مراجعه می‌کند اما پایدار نیست علتش هوش هیجانی پایین او بوده که مربی باید آن را پرورش دهد.

وی با بیان اینکه 2 دسته مربی و معلم داریم ادامه داد: معلمانی که عاشق هستند و گذشت زمان را متوجه نمی‌شوند و دسته دوم معلمانی که علاقه ندارند و دائم در سر کلاس خود به ساعت نگاه می‌کنند پس از این بحث نتیجه می‌گیریم که قبل از کار بر روی نوجوان باید روی مربی و معلم کار انجام داد و برای آنها دوره آموزشی برقرار کرد.

این معلم بازنشسته با اشاره به اینکه گاهی نداشتن انگیزه معلم را به پایین بودن حقوق او نسبت می‌دهند، خاطرنشان کرد: من 10 سال در امارات مدیر یک مجتمع آموزشی بودم و معلمان آنجا حقوق بسیار بالایی می‌گرفتند اما تجربه به من ثابت کرد که حقوق در معلم شدن نقشی ندارد و معلم نمی‌سازد.

سپس عزیزی، استاد دانشگاه در رشته روانشناسی یادگیری گفت: وقتی می‌خواهیم روی نوجوان کار کنیم باید ابتدا او را و همه ویژگی‌های شخصیتی، رفتاری، احساسی و... او را بشناسیم تا بتوانیم ارتباط برقرار کنیم و بدانیم که نوجوان امروز بسیار متفاوت با دوران شما مربیان است.

وی با تکمیل و به روز کردن تجهیزات در کانون برای ارتباط‌گیری با نوجوان تأکید و تصریح کرد: نوجوان امروز بسیار می‌فهمد و باید با او با سطحی بالاتر صحبت کرد و با او رفیق شد زیرا او از تفکر عینی به تفکر انتزاعی رسیده و می‌خواهد با همه بحث کند و این ابزاری است که خدا در این سن به او داده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به نقطه اتصال افزود: برای نوجوانان نمی‌توان نسخه واحد پیچید و در جزئیات با هم فرق دارند که باید مربی آن نقاط اتصال را پیدا کند و مربی باید روانشناسی رشد و یادگیری را خوب فراگرفته باشد و در این زمینه مطالعه و در دوره‌ها شرکت کرده باشند.

وی ادامه داد: نوجوانان امروز با تمام بحث‌ها و حرف‌هایی که در مورد آنها زده می‌شود بسیار مظلوم هستند زیرا والدین آنها به عنوان والدین دهه شصتی بوده که به عنوان والد نگران شناخته می‌شوند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
رژه اقتدار نیروهای مسلح در همدان
رژه اقتدار نیروهای مسلح در همدان
پاکی آوردی ای امید سپید
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com