ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 15 مرداد 1405 - شماره 5479-D
 


امروز : شنبه ، 17 مرداد 1405

Today : Fri, August 7, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  116480 تاریخ انتشار:  1399-12-23 - 10:41 تعداد بازدید:  396
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رئیس نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه‌ها:
شخصیت «سیدجمال اسدآبادی» محور پژوهش دانشگاه‌های کشور قرار گیرد

فرهنگی

 شخصیت بیدارگر مشرق زمین از چندین زاویه قابل مطالعه و بررسی است و می‌تواند یک محور پژوهشی برای دانشگاه‌های کشور باشد.
رئیس نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه‌های کشور با اشاره به شخصیت ممتاز و متفاوت سیدجمال‌الدین اسدآبادی با مجموعه اندیشه‌ورزان و سیاستمداران جهان اسلام، گفت: این موضوع محور پژوهش و تحقیق در دانشگاه‌های کشور قرار گیرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی در نخستین همایش «پژوهش‌های کاربردی در تاریخ، فرهنگ و بیداری اسلامی» که در دانشگاه سیدجمال‌الدین اسدآبادی برگزار شد، اظهار کرد: امتیاز و تفاوت سیدجمال‌الدین اسدآبادی با سیاست‌ورزان، دانشمندان و فعالان اجتماعی و دینی جهان اسلام در این بود که به گذشته، حال و آینده ملت‌های مسلمان آگاه بود و این شناخت و اشرافیت موجب شد او یک قرن از زمان جلوتر باشد.
وی گفت: او به‌خوبی دردی که ملت مسلمان به آن مبتلا بود را شناخته بود و به آینده و چشم‌انداز جهان اسلام احاطه داشت و همین ویژگی‌ها موجب شد در بین هم‌عصران خود شخصیتی ممتاز داشته باشد.
دبیر علمی این همایش نیز خردورزی را خواسته و مطالبه سیدجمال ذکر کرد و گفت: بیدارگر مشرق‌زمین خواهان انجام کارهای خردمندانه بود و در این راه تلاش بسیار کرد.
علی میرزایی تصریح کرد: تفکر و اندیشه‌های آزادی‌خواهانه میراث این فیلسوف بزرگ است که در دست‌اندازهای بدی افتاده و این مشکلی است که جامعه علمی کشور باید به آن توجه کند.
وی با بیان اینکه دانشگاه سیدجمال‌الدین حرکت نوینی را در زادگاه این مرد بزرگ آغاز کرده، ابراز امیدواری کرد این حرکت در ادامه راه نیز همچنان پرقدرت حرکت کند و سیدجمال شناسان را از سراسر جهان در همایش‌های علمی گرد هم جمع کند.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش به تشریح اهداف سیدجمال در سفرهای متعدد و طولانی‌اش به کشورهای اروپایی و مسلمان پرداخت و گفت: او در تمام این سفرها به‌دنبال برقراری پیوند بین جهان اسلام بود.
کیومرث سرمدی یادآور شد: سیدجمال برای نشر افکار و عقاید خود به روزنامه‌نگاری روی آورد و نشریات مختلفی را منتشر و نشست‌های علمی بسیاری برگزار کرد.
وی افزود: روح و روان جامعه ایرانی در ۲ قرن پیش آمیخته با واژه‌های سکوت، گوشه‌نشینی، فقر، خودباختگی و بیسوادی و همچنین خودکامگی حاکمان و وابستگی کشور به دول غربی و بیگانگان بود و در چنین اوضاعی یک آزاده‌اندیش ظهور و بروز کرد.
سرمدی تصریح کرد: از اندیشه او جنبش اصلاحات درونی و عصیان مقابل استعمار جهانی پدید آمد و بی‌تردید بیداری اسلامی در اقصی نقاط جهان نشأت گرفته از تفکرات سیدجمال است.
فرماندار اسدآباد نیز در ادامه این همایش علمی به هوش و زکاوت بی‌نظیر سیدجمال اشاره کرد و گفت: نفوذ کلام و قدرت انتقال مفاهیم و تسلط بر چند زبان زنده دنیا از او یک نابغه ساخته بود که در عصر خود مانند نداشت.
سعید کتابی، مهم‌ترین مأموریت سیدجمال را بیداری مسلمانان دانست و افزود: نشریه «عروه الوثقی» یادگاری از این مأموریت بزرگ است که حاوی مطالبی بسیار ارزشمند است.
رئیس دانشگاه سیدجمال‌الدین اسدآبادی نیز بیدارگر مشرق زمین را یک الگوی بی‌بدیل فرهنگی معرفی کرد و گفت: برای برون‌رفت از آسیب‌های اجتماعی باید به اندیشه‌های سید متوسل شویم.
حسین مرادی‌مخلص خاطرنشان کرد: نشر و ترویج اندیشه ناب بیداری اسلامی مأموریت دانشگاه سیدجمال در راستای تحقق گام دوم انقلاب اسلامی است و در این راه کارهای علمی متنوعی را برنامه‌ریزی کرده است.
وی از سیدجمال به‌عنوان پرچم‌دار بیداری اسلامی یاد کرد و افزود: شناساندن ابعاد این شخصیت برجسته به دانشجویان سرفصلی مهم در دروس این مرکز آموزش عالی است.
به گزارش ایرنا؛ در پایان این همایش نرم‌افزار چندرسانه‌ای با عنوان «سیدجمال‌شناسی» رونمایی شد و همچنین کتابخانه تخصصی سیدجمال نیز گشایش یافت.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com