ttttt1405-05-051405-05-15bool(false) 1405-05-051405-05-15bool(false) 1405-05-051405-05-15bool(false) 1405-05-051405-05-15bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 15 مرداد 1405 - شماره 5479-D
 


امروز : پنجشنبه ، 15 مرداد 1405

Today : Thu, August 6, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  138736 تاریخ انتشار:  1403-04-23 - 10:59 تعداد بازدید:  232
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

جشنواره تئاتر کودک و نوجوان دوری از خانه را تاب نیاورد
برگزاری جشنواره در نیمه دوم آبان‌ماه در همدان

نویسنده : فاطمه عباسیان

فرهنگی


 جشنواره تئاتر کودک و نوجوان که در ابتدای کار با نام امید شناخته می‌شد و حال یدک‌کش عنوان بین‌المللی هم است، نخستین بار آبان ماه سال 1370 در شهر همدان برگزار شد. این جشنواره با هدف هویت بخشیدن به تئاتر کودک و نوجوان و رشد و بالندگی آن کار خود را آغاز کرد.

نخستین جشنواره سراسری تئاتر کودک و نوجوان از 29 شهریور تا 4 مهرماه سال 1370 و با حضور 6 گروه نمایشی از سراسر کشور در همدان برگزار شد که در زمان خود به عنوان حرکتی فرهنگی و هنری در سراسر کشور انعکاس بسیار خوبی داشت و تا 9مین دوره برگزاری خود تا سال 78 در همدان ماند.

برگزاری این جشنواره در همدان در دهه 70 پیامدهای مثبت بسیاری داشت که از جلسات نقد و بررسی تئاترهای اجرا شده، کارگاه‌های جانبی برگزاری جشنواره، حضور هنرمندان تئاتر کودک کشور به عنوان مهمان تأثیر پذیرفته بود که مشهودترین این اثر پذیری تربیت و پرورش استعداهای هنری و بازیگران مطرح تئاتر در این دهه از حیات هنر نمایش کشور و استان همدان بود.

جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان یکی از پراهمیت‌ترین جشنواره‌هایی است که نخستین دوره آن در استان هنر دوست همدان برگزار شد و خاستگاه اصلی‌اش شهر همدان نام‌گذاری شد و هر ساله نیز با استقبال پرشور مردم در این خطه فرهنگی برگزار می‌شد.

با وجود تمامی کش‌وقوس‌ها و مشکلات ریز و درشت در نهایت این جشنواره پس از سال‌ها فعالیت در همدان به یزد منتقل شد و اهالی تئاتر همدان را در شوکی ناباورانه فرو برد، جشنواره‌ای که از اساس به جشنواره تئاتر کودک همدان معروف بود 28مین دوره خود را در شهر یزد برگزار کرد.

حال زمان برگزاری 29مین جشنواره کودک و نوجوان نزدیک است و خبرهای خوشی از بازگشت به خانه به گوش می‌رسد. قرار بر این است که به دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این جشنواره به خاستگاه اصلی خود بازگردد و بیش از این دوری را تحمل نکند و برخلاف وجود تفاهم‌نامه 2 ساله با استان یزد، 29مین دوره جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در نیمه دوم آبان ماه 1403 در استان همدان برگزار خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان در جمع اصحاب رسانه اظهار کرد: جشنواره تئاتر کودک و نوجوان 29 دوره برگزار شده است که 20 دوره آن در همدان بوده و به‌دلیل ناهماهنگی‌های ایجاد شده و مشکلاتی درسال گذشته، استان همدان با جابه‌جایی این جشنواره به استان یزد مواجه شد اما حال با پیگیری‌های انجام شده توسط مردم و مسئولان و نماینده استان همدان و هماهنگی‌های انجام شده با شهرداری و جلسات با شورای شهر استان همدان این اتفاق مبارک رخ می‌دهد که 29مین دوره این جشنواره در نیمه دوم آبان ماه امسال در خواستگاه اصلی خود یعنی استان همدان برگزار شود.

مسعود ویژه تصریح کرد: در استان همدان 8 سالن برای برگزاری و میزبانی این نمایش‎‌ها در نظر گرفته شده است و فراخوان این جشنواره منتشر می‌شود تا با ارسال دعوتنامه تعداد گروه‌های نمایشی میهمان مدعو مشخص شده و تا یک ماه آینده در دبیرخانه جمع‌بندی شوند.

وی در پاسخ به پرسش همدان‌پیام در رابطه با شرایط فسخ تفاهمنامه‌ها و انعقاد قرارداد برای برگزاری جشنواره گفت: در تلاش هستیم تا تفاهنامه موجود تبدیل به قرارداد شود تا قدرت الزام‌آوری بیشتری داشته باشد.

ویژه با اشاره به اینکه خاستگاه اصلی این جشنواره استان همدان است، افزود: اساتید فعال در حوزه تئاتر کودک و نوجوان استان همدان جزو نخستین و برترین اساتید حوزه تئاتر کشور بوده و این جشنواره رتبه 13 برترین جشنواره‎‌های مطرح دنیا را دارد و از پر افتخارترین جشنواره‌ها در سطح بین‌المللی است.

ویژه با اشاره به اینکه  فرهنگ هر منطقه آمیخته با جشنواره‌هایی است که در آن منطقه برگزار می‌شود، افزود: همان‌طور که جیفونی ایتالیا با جشنواره نمایش شناخته می‌شود و یا "جشنواره فیلم" شهر کن که سبب شناخته‌شدن این شهر در دنیا شده است، استان همدان نیز با جشنواره کودک و نوجوان شناخته شده و ما آن را میراث ناملموس استان همدان می‌دانیم و تمام تلاشمان بر این است که این میراث را حفظ کنیم.

وی تأکید کرد: برگزاری اینگونه جشنواره‌ها یک شور و نشاط خاصی برای همه اقشار مختلف به‌خصوص قشر کودک و نوجوان دارد و درسال 1401 با برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در استان همدان 150 هزار نفر از مردم و کودکان و نوجوانان از این نمایش‌ها استقبال کردند که در نوع خود بی‌نظیر است.

 مدیرکل فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی همدان با اشاره به اینکه متولی اصلی برگزاری فعالیت‌های فرهنگی و هنری، شهرداری‌ها هستند و شهرداری‌ها با توجه به اعتبارات حوزه و پشتیبانی و ظرفیت‌های موجود می‌توانند در فراهم کردن مقدمات چنین جشنواره‌هایی موفق عمل کنند، گفت: سال گذشته که این جشنواره از همدان به استان یزد منتقل شد، با مطالبات هنرمندان و مردم استان همدان مواجه شدیم و جلساتی برای هماهنگی با وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد که در نهایت با استفاده از ظرفیت نمایندگان مجلس موفق شدیم این جشنواره را به همدان بازگردانیم.

وی در ادامه سخنان خود یادآور شد: باتوجه به اینکه استان همدان با چند شهر دنیا رابطه خواهر خواندگی دارد مانند کولاب و بخارا و تاجیکستان و ازبکستان، به پیشنهاد شهرداری استان همدان قرار بر این شد که امسال گروه‌هایی از این شهرها نیز در همدان اجرا داشته باشند تا تعاملات میانی بهتر و بیشتر باشد.

وی در رابطه با تشکیل دبیرخانه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان تصریح کرد: دبیرخانه دائمی تئاتر در تهران فعال است و پیشنهاد شد تا در استان همدان نیز دبیرخانه تشکیل شود تا نمایش‌ها در طول سال نیز اجرا شوند و رفت وآمد هنرمندان مستمر باشد و محیطی فعال و پویا داشته باشیم و تشکیل کمیته اطلاع‌رسانی و دبیرخانه بعد از ایام تاسوعا و عاشورا پیگیری خواهد شد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com