ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 2 مهر 1405 - شماره 5518 D
 


امروز : جمعه ، 3 مهر 1405

Today : Fri, September 25, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  145712 تاریخ انتشار:  1404-09-19 - 12:21 تعداد بازدید:  114
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

گفت‌وگو با رودریگو آندراده، بازیگر نمایش «ماجراجوی سرسخت»
هنرمند برزیلی: اسطوره‌ها زبان مشترک کودکان جهان‌اند

نویسنده : مریم مقدم

فرهنگی


در حالی که روایت‌های اسطوره‌محور دوباره جایگاه خود را در تئاتر کودک و نوجوان یافته‌اند، حضور گروه برزیلی با نمایش «ماجراجوی سرسخت» یکی از لحظات برجسته سی‌امین جشنواره در همدان بود. این نمایش، نوشته و کارگردانی فابیو سوپربی، بر پایه اسطوره‌ای کهن از آمریکای لاتین اجرا شد؛ اسطوره‌ای که به گفته بازیگر آن، رودریگو آندراده، برای هر کودک در هر نقطه جهان قابل فهم است.

آندراده درباره ماهیت این داستان توضیح می‌دهد: این نمایش فقط یک افسانه محلی نیست. ما با بخشی از میراث جهانی داستان‌سرایی روبه‌رو هستیم؛ میراثی که قرن‌هاست در تربیت کودکان نقش داشته است. در همه جای دنیا، اسطوره‌ها به بچه‌ها کمک می‌کنند جهان را بفهمند، با زمین ارتباط بگیرند و رفتارهای خود را معنا کنند. ما همین ارتباط را روی صحنه زنده می‌کنیم.

وی در توضیح جذابیت داستان می‌گوید: ماجرای پسری که از پیوند ماه و یک زن زمینی متولد می‌شود، چیزی فراتر از یک روایت تخیلی است. این شخصیت نیمه‌اسطوره‌ای به زمین می‌آید تا به انسان‌ها و حیوانات یاد بدهد چطور زندگی کنند و چگونه با طبیعت هماهنگ شوند. این دیالوگ میان آسمان و زمین است.


آندراده در بخش دیگری از گفت‌وگو به تجربه حضور در جشنواره سال گذشته اشاره می‌کند و می‌گوید: بیست‌ونهمین دوره جشنواره، با حضور گسترده‌تر گروه‌های ایرانی و خارجی، برای ما تجربه‌ای پربار بود. هیئت داوران جداگانه و تنوع گروه‌ها این جشنواره را به رویدادی جدی و حرفه‌ای تبدیل کرده بود. برخورد با فرهنگ و تاریخ ایران برای ما همیشه حیرت‌انگیز است.

وی درباره وضعیت جشنواره امسال نیز نظر روشنی دارد: این‌که امسال تمرکز بیشتری بر گروه‌های داخلی وجود دارد، کاملاً قابل مشاهده است. اما چیزی که من را شگفت‌زده می‌کند، گستره و کیفیت تئاتر کودک در ایران است.

حتی با حمایت‌های محدود، این حوزه همچنان پویا است و این نشان می‌دهد که ریشه عمیقی در سنت‌های قصه‌گویی ایرانی دارد. برای ما که از آمریکای جنوبی می‌آییم، این عمق فرهنگی واقعاً الهام‌بخش است. آندراده بخش مهمی از آینده جشنواره را نیز در «گسترش تبادل فرهنگی» می‌بیند.

 او می‌گوید: حضور گروه‌های خارجی در سال‌های آینده نه تنها سطح جشنواره را ارتقا می‌دهد، بلکه فرصتی است برای اینکه مخاطبان خارجی، مخصوصاً کودکان، با تاریخ و فرهنگ ایران آشنا شوند. همدان، با میراث هگمتانه، نقطه‌ای منحصر‌به‌فرد برای چنین مواجهه‌ای است. ترکیب جشنواره با شهری که هزاران سال تاریخ دارد، برای هر هنرمند تجربه‌ای فراموش‌نشدنی است.

او در پایان به دلیل اثرگذاری نمایش اشاره می‌کند:«کودک امروز شاید زبان ما را نفهمد، اما اسطوره را می‌فهمد. اسطوره زبان مشترک همه کودکان است. آنها می‌دانند زمین زنده است و باید از آن مراقبت کنند.


رودریگو آندراده در بخش بین‌الملل جشنواره سی‌ام بار دیگر تأکید کرد که اگر روایت‌های باستانی درست اجرا شوند، همچنان از تأثیرگذارترین ابزارهای آموزش و گفت‌وگو میان فرهنگ‌ها خواهند بود. نمایشی که از دل جنگل‌های آمریکای جنوبی آمده و در همدان تاریخی شنیده شد، بار دیگر نشان داد که اسطوره‌ها مرز نمی‌شناسند.
 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
رژه اقتدار نیروهای مسلح در همدان
رژه اقتدار نیروهای مسلح در همدان
پاکی آوردی ای امید سپید
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com