ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 15 مرداد 1405 - شماره 5479-D
 


امروز : شنبه ، 17 مرداد 1405

Today : Sat, August 8, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  140637 تاریخ انتشار:  1403-08-30 - 10:27 تعداد بازدید:  181
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اهالی ادب و هنر در باباطاهر ساز می‌نوارند و شعر می‌خوانند
صدای ساز در آرامگاه باباطاهر، تهدید یا فرصت

گردشگری


صدای ساز و همخوانی‌ها در بناهای تاریخی دوستداران میراث فرهنگی را گاهی به ارائه واکنش وا می‌دارد، مبنی بر اینکه ممکن است این ارتعاشات صوتی در صورت تکرار سلامت ابنیه را به چالش بکشد.

به گزارش همدان‌پیام، وارد آرامگاه باباطاهر که می‌شوید به ویژه روزهای جمعه صبح صدای ساز و موسیقی سنتی را لابه‌لای دیوارهای بنا می‌شنوید. نواخته شدن موسیقی و همخوانی‌ها و گاهی حتی صدای همخوانی گروه‌ها زیر سقف آرامگاه باباطاهر به خوبی شنیده می‌شود. این اتفاق از 2جنبه قابل بررسی است، نخست ایجاد انگیزه‌ای که این برنامه‌های جانبی می‌کنند برای دورهم جمع شدن اهل شعر و ادب از سوی دیگر اما صدای ساز مورد نقد کارشناسان میراث فرهنگی است.

بارها پیام‌هایی از سوی کارشناسان برای ما ارسال می‌شود که نواخته شدن ساز و خواندن‌های دسته‌جمعی هنرمندان می‌تواند سبب آسیب رسیدن به سلامت معماری بنا باشد .

اماکن تاریخی فرهنگسرا نیستند

در این زمینه بیراه نیست به اظهار نظر قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بپردازیم. علی دارابی، معاون میراثفرهنگی کشور در افتتاحیه کارگاه آموزشی ویژه مدیران که در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: پایگاهها و اماکن تاریخی، فرهنگسرا نیستند که هر رخداد و رویدادی را در آن محل برگزار کنیم. همه ما در جریان فعالیتها و از خودگذشتگیهای مدیران پایگاههای ملی و جهانی هستیم و از این رو باید قدردان آنها باشیم.

فعالیت مدیران پایگاههای ملی و جهانی در حقیقت یک نوع مجاهدت به حساب میآید؛ زیرا که با تمام کمبودها و ضعفها و مشکلات با جان و دل از نفایس فرهنگی و تاریخی کشور صیانت میکنند.

دارابی افزود: پایگاههای ملی و جهانی اماکن مهمی هستند و هر پایگاه در حقیقت محلی برای آموزش، پژوهش، کادرسازی، تربیت نیرو و درکنار آن مرمت، حفاظت و روایتگری است.

معاون میراث فرهنگی در ادامه به موضوعات مهم مرتبط با پایگاهها اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعات مهم، مسأله هیأتامنایی اداره کردن پایگاهها است که همکاران عزیز به ما مشورت دهند تا این موضوع بررسی شود.

در این زمینه برخی مخالف حضور گروههای موسیقی در ابنیه تاریخی هستند و برخی دیگر موافق با آن. دلیل مخالفت تأثیری است که ارتعاشات موسیقی روی بناهای تاریخی میگذارد؛ همان‌طور که در علم مرمت، بال زدن پرندگان نشسته روی بناهای فرسوده هم خطری برای آنها محسوب می‌شود.

مرمتگران بناهای تاریخی چنین ارتعاشاتی را تهدیدی برای حیات یک بنا میدانند. موافقان اما در مقابل اعلام میکنند که بناهای تاریخی باید از حالت رخوت در بیایند و رفت و آمد به آنها بیشتر شده و برنامههای فرهنگی در آن اجرا شود.

در زمینه آرامگاه باباطاهر برخی می‌گویند چون بالا بودن حجم حضور و اجرای موسیقی در ساعاتی از روزهای هفته ثابت و مداوم است می‌تواند سلامت بنا را به مخاطره بیندازد و کارشناسان بر این باورند که در این زمینه باید تمهیدات لازم اندیشیده شود .

لازم به ذکر است، آرامگاه باباطاهر شاعر و عارف همدانی روزهای تعطیل و ایام نوروز میزبان دوستداران شعر و ادب از سراسر کشور و استان است .

باباطاهر یکی از مشهورترین دوبیتی‌سرایان ایرانی است که گذشت زمان نتوانسته دوبیتی‌های شورانگیزش را که با لهجه لری سروده شده است از یادها بزداید. بابا لقبی بوده که به پیروان وارسته می‌داده‌اند و لقب عریان به دلیل بریدن وی از تعلقات دنیوی بوده است.از باباطاهر علاوه بر دوبیتی‌ها، آثار ادبی دیگری نیز به جا مانده است که از آن جمله می‌توان به 2 قطعه، چند غزل، مجموعه کلمات قصار عربی اشاره کرد.

در آرامگاه این شاعر نامی در همدان  24 دوبیتی بر روی 24 قطعه سنگ زیبا حک شده است که این اشعار مورد توجه اهل ادب است، به گونه‌ای که بازدیدکنندگان زیر لب این اشعار را زمزمه می‌کنند.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com