ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 15 مرداد 1405 - شماره 5479-D
 


امروز : جمعه ، 16 مرداد 1405

Today : Fri, August 7, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  122781 تاریخ انتشار:  1400-12-24 - 10:07 تعداد بازدید:  277
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شهردار در مراسم آیین جهانی نوروز
همدان دروازه مسیر گردشگری تاریخ و تمدن ایران است

گردشگری

 در راستای معرفی هرچه بیشتر ظرفیت‌های فرهنگی و گردشگری غرب کشور در عرصه ملی و بین‌المللی امسال با برنامه‌ریزی صورت گرفته آیین نوروز در مسیر گردشگری تاریخ و تمدن ایران (تهران - همدان - کرمانشاه - سنندج) برگزار خواهد شد.
شهردار همدان با اعلام این خبر گفت: امسال نوروز با چند مسأله مهم پیوند خورده است، یادآور شد: یکی اینکه محور گردشگری تاریخ و تمدن غرب کشور، که سال گذشته افتتاح شد و برنامه‌های متعددی در 3 شهر همدان، کرمانشاه و سنندج که در این مسیر قرار دارد، پیش‌بینی شد‌.
سید مسعود حسینی عنوان کرد: دومین مسأله اینکه نوروز با جهان‌ شهرهای ایرانی پیوند خورده چراکه 3 شهر یاد شده در مسیر گردشگری تاریخ و تمدن ایرانی در غرب کشور به عنوان مسیری ویژه، دیدنی، مهم، تاریخی و کهن قرار دارد و سوم اینکه همدان در انتظار دریافت عنوان شهر خلاق است؛ اهمیت موضوع را دوچندان می‌کند.
حسینی بیان کرد: برگزاری آیین نوروز با برگزاری جلسات رسمی از دوشنبه ۲۳ اسفندماه به‌طور رسمی در تهران آغاز شده است و ۲۴ اسفندماه(امروز) با حضور برنامه‌ریزان آیین نوروز در یونسکو و میهمانانی از کشورهای همسایه از همدان با محوریت معرفی آداب و رسوم منطقه غرب کشور کلید می‌خورد.
حسینی یادآور شد: با توجه به اینکه در 2سال اخیر به واسطه شیوع ویروس کرونا جشن‌های نوروزی و برخی دیگر آیین‌های ملی و مذهبی برگزار نشد، امسال شرایط با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برای کنار یکدیگر بودن مطلوب‌تر شده است.
وی تصریح کرد: در راستای امیدآفرینی و ایجاد روحیه نشاط برای جامعه محلی و با توجه به اینکه همدان دارای ظرفیت‌‌های غنی فرهنگی است با برنامه‌ریزی لازم درباره برگزاری جشن باشکوه نوروز، امید آن داریم بتوانیم توانمندی‌های غنی همدان را در عرصه ملی و بین‌المللی بیش از پیش معرفی کنیم.
شهردار همدان افزود: برگزاری آیین نوروزی از ۲۳ اسفند ماه در تهران به‌طور رسمی آغاز و سپس میهمانانی از کشورهای همسایه و با همراهی نمایندگان یونسکو در ایران وارد همدان می‌شوند و پس از حضور در برخی برنامه‌های فرهنگی همدان راهی کرمانشاه و سنندج خواهند شد.
وی عنوان کرد: روز ۲۴ اسفندماه(امروز) آیین چهارشنبه‌سوری در همدان برگزار و برنامه‌هایی با محوریت معرفی آداب و رسوم این مناسبت در پایتخت تاریخ و تمدن در پیاده‌راه بوعلی و میدان مرکزی شهر همدان برگزار خواهد شد.
 همدان دروازه مسیر گردشگری تاریخ و تمدن ایران  
رویداد آیین جهانی نوروز روز گذشته در پایتخت آغاز شد . این مراسم در باغ هنر تهران با حضور نماینده یونسکو در ایران و وزیر میراث فرهنگی و برخی مسئولان گردشگری کشور و غرب کشور ، شهردار همدان و با اجرای برنامه توسط گروه های مختلف هنری و موسیقی توسط اقوام مختلف کشور با هدف  معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان های غرب کشور برگزار شد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران در این رویداد  عنوان کرد : مسیر گردشگری غرب کشور که بین استانهای همدان ، کرمانشاه و سنندج برگزار خواهد شد ظرفیت‌های غنی استانهای غربی را به جهان و ایران معرفی خواهد کرد.
حجت الله ایوبی با بیان اینکه این  مسیر یکی از زیباترین نقاط کشور است افزود: علاوه بر اینکه تمام هم‌وطنان از مواهب طبیعی و تاریخی این مسیر بهره می گیرند با هویت و تاریخ گذشته خودشان آشنا می شوند.
 وی اظهار داشت: از سال قبل برنامه‌های احیای مسیر گردشگری غرب کشور مورد توجه بود که امسال نوروز بهترین بهانه ای بود تا مردم با فرهنگ و هویت و ظرفیت های این مناطق آشنا شوند. این مسیر از همدان آغاز و سپس به کرمانشاه و سنندج می رسد که امیدواریم با اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری حوزه گردشگری غرب کشور در داخل و خارج از ایران مورد توجه قرار گیرد.
در آیین گشایش این رویداد در پایتخت روز گذشته شهردار همدان با دعوت از هم میهنان برای سفر  نوروزی1401 به همدان گفت : دیار باشکوه الوند، با جاذبه های شاخصی همچون سایت تاریخی هگمتانه، کتیبه های  گنجنامه، ظرفیت های فرهنگی همچون مشاهیر علمی و تاریخی و جاذبه های طبیعی میزبان میهمانان نور‌وزی است.
سید مسعود حسینی با اشاره به ظرفیت های غنی شهر همدان در حوزه های مختلف گردشگری افزود: کهن شهر همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران دیار نامداران شهیر و حکیمانی است که افتخار داریم به دعوت شهروندان همدان در نوروزگاه فرخنده میزبان شما هموطنان در شهر همدان هستیم.  
وی در مراسم آیین جهانی نوروز به بیان قابلیتهای شهر همدان پرداخت و افزود:  ویژگی های طبیعی و باشکوه همدان به همراه تاریخ، فرهنگ و هنر غنی با قدمتی ۳۰۰۰ ساله که اولین نشانه های ساختار مدنیت را در دل خود دارد با  آب و هوایی مطبوع و  و چهار فصل که  در دوره‌های تاریخی پایتخت ایران بوده است خاطرات ماندگاری را از سفر به همدان برجا می گذارد.
وی همدان را مهد عالمان، شاعران و اندیشمندان و بزرگان بنام از جمله باباطاهر، عین القضات همدانی، بوعلی سینا،  آخوند ملاعلی همدانی و سردار شهید حسین همدانی و صدها شخصیت بزرگ دانست  که نامشان در تاریخ و اذهان جاوید خواهد بود.
حسینی اظهار داشت: هر مسافری که از هر جای ایران و دنیا قصد به سفر به همدان را داشته باشند از مسیری خواهند گذشت که  هزاران سال راه باستانی غرب و شرق بوده است و  قرن ها مشهور به جاده ابریشم بوده است.
شهردار با بیان اینکه همدان در گذرگاه زمان جهانشهر پررونق بازرگانان و انبار کالاهای تجارتخانه های کلان بوده که اکنون در همسایگی استان‌های غربی کشور با  فاصله کم از پایتخت قرار دارد، افزود: شهر همدان با موهبتی از تنوع  اقوام فارس، ترک، کرد و لر در پیمانی صمیمانه با استان های زیبای کرمانشاه و کردستان مسیر گردشگری زاگرس باشکوه را برای حضور گردشگران گشوده است.
سید مسعود حسینی به ظرفیت‌های بالای استان همدان در حوزه مراکز دانشگاهی، پزشکی و درمانی و گیاهان دارویی اشاره کرد و افزود: روستای نمونه گردشگری و شهرک‌های صنعتی پویا و صدها اثر ثبت شده تاریخی و فرهنگی و هفتاد نوع صنایع دستی تنها برگی از این کهن شهر است. وی با بیان اینکه همدان در سند آمایش سرزمین به نام نمونه گردشگری نشان شده افزود: بسترهای لازم برای سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری پیش روی سرمایه‌گذاران است.
این برنامه با اجرای برنامه های فرهنگی و گروه دف نوازی ۳۰۰ نفره روز گذشته به پایان رسید و امروز میهمانان ادامه آئین نوروز را با سفر به همدان و سپس کرمانشاه و سنندج در غرب کشور تجربه خواهند کرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com