ttttt1405-05-051405-05-15bool(false) 1405-05-051405-05-15bool(false) 1405-05-051405-05-15bool(false) 1405-05-051405-05-15bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 15 مرداد 1405 - شماره 5479-D
 


امروز : پنجشنبه ، 15 مرداد 1405

Today : Thu, August 6, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  101937 تاریخ انتشار:  1398-09-06 - 10:17 تعداد بازدید:  256
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

26ماه پس از نخستین کشفیات در مرکز شهر همدان
موزه میدان شهر به فراموشی رفت

گردشگری

■ تعبیر دیر هنگام رویای یک موزه در میدان شهر

بیست و شش ماه از آغاز کشفیات تاریخی در میدان امام (ره) همدان می‌گذرد، کشفیاتی که در ابتدای کار، سروصدای زیادی ایجاد و پای مسئولان مختلف را به این میدان تاریخی باز کرد، حتی در هر بار صحبت‌های مسئولان، قول و قرارهای زیادی به میان آمد تا آخرینِ آن‌ها که به قبل از آغاز رویداد «همدان ۲۰۱۸» می‌رسید؛ اما ...
در این میان قول و قرارهای داده‌شده کم نبوده‌اند، از احداث حوض و فواره وسط میدان گرفته تا ایجاد سایت موزه شیشه‌ای و طرح در دست اجرای کنونی که امروز ستون‌هایش در وسط میدان بالا آمده‌اند. اما عملی نکردن وعده‌ها باعث شده تا زمان برای اجرایی شدن زودتر پروژه بسوزد و آثار تاریخی به‌دست‌آمده در آبان ۹۶ که فقط سرستون ایلخانی و تابوت سنگی‌اش بیشتر مطرح شد، در موزه هگمتانه جا خوش کنند.
در بین همه قول و قرارهای داده‌شده برای ایجاد سایت موزه‌ای مناسب در این محوطه‌ تاریخی، قول کامران گردان - سخنگوی شورای اسلامی شهر همدان - که هشتم خرداد ۱۳۹۷ اعلام کرد «ساخت سایت‌ موزه میدان امام خمینی(ره) تا قبل از شهریورماه و پیش از آغاز رویداد «همدان ۲۰۱۸» به اتمام خواهد رسید»، از رسمی‌ترین صحبت‌ها برای به نتیجه رسیدن این پروژه بود، اما ۱۰ ماه بعد یعنی اسفند سال گذشته، صحبت‌های رسمی مسئولان شهری همدان نشان داد که این‌بار عملیات احداث سایت موزه به اردیبهشت ۹۸ حواله شده است.
عباس صوفی - شهردار همدان - نیز در این زمینه به ایسنا گفت: دو میلیارد تومان از اعتبارات بازآفرینی برای سایت موزه میدان امام همدان درنظر گرفته شده است. پیش‌بینی می‌شود عملیات احداث سایت موزه از اوایل اردیبهشت ۹۸ آغاز شود، در صورتی‌که بودجه مورد نیاز ابلاغ شود کار برگزاری مناقصه برگزار خواهد شد.
حالا میدان امام خمینی (ره) همدان که طرحِ ساختِ آن را سال ۱۳۰۷ معمار شهرساز آلمانی «کارل فریش» تهیه کرد و بین سال‌های ۱۳۰۹ تا  ۱۳۱۲ شبیه ساختمان‌های میدان حسن‌آباد تهران و به سبک «باروک» ساخته شد و امروز میدانی با دوایر متحدالمرکز است که شش خیابان به آن می‌رسد، طرح جدیدی را قرار است به جان بخرد تا سرانجامِ میدانِ تاریخی و اصلی همدان مشخص شود، هرچند در طول دو سال گذشته گودبرداری و انتقال آثار تاریخی به‌دست‌آمده در این محوطه‌ تاریخی به موزه هگمتانه  دلخوشی‌ها را برای توجه به این محوطه‌ تاریخی بیشتر کرد.
 تهیه‌ طرح میدان امام همدان  اوایل سال گذشته به سازمان وقت میراث فرهنگی فرستاده شد و تصویب آن حدود دو تا سه ماه زمان بُرد، اظهار می‌کند: براساس قول و قرارهای مطرح‌شده، طرح باید تا نوروز ۹۸ عملیاتی می‌شد، اما به دلایلی که گفته می‌شد اعتبار مورد نیاز در دسترس نیست تعلل رخ داده است.
تفاهم‌نامه‌ ای بین وزارت راه و شهرسازی، وزارت میراث فرهنگی و شهرداری همدان برای روند عملیاتی شدن این طرح امضاشده که  بر اساس این تفاهم‌نامه قرارها برای پرداخت بودجه توسط راه وشهرسازی، تهیه‌ طرح توسط میراث فرهنگی و اجرا توسط شهرداری همدان تصویب شد و از حدود چهار ماه گذشته کار آن آغاز شده است.
اما روند کار برای اجرایی شدن این پروژه کند شد با این وجود و با توجه به بتون‌ریزی کامل انجام‌شده و نصبِ ستون‌ها حالا کارها در حال انجام است، اما با توجه به کند بودن کارها، به نظر می‌رسد رونمایی از سایت موزه میدان امام خمینی (ره) با یک سال تاخیر عملیاتی می‌شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com