ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
شنبه - 10 مرداد 1405 - شماره 5475
 


امروز : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

Today : Sat, August 1, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  129644 تاریخ انتشار:  1401-10-28 - 16:29 تعداد بازدید:  838
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

برف 3 روزه فقط 4 درصد برای سد مفید بود
اکباتان همچنان بی‌آب

گزارش


 با بارش برف اخیر، 4 درصد از ظرفیت سد اکباتان پر شد. هرچند که بارش‌های فعلی هنوز به رواناب تبدیل و وارد سد نشده اما حتی ادامه این روند نیز به ترسالی همدان کمک نمی‌کند.

براساس آخرین اطلاعات شرکت آب منطقه‌ای استان، ایستگاه سد اکباتان، محدوده همدان‌بهار و حوزه آبریز قره‌چای در سال آبی جاری 62‌میلیمتر بارش داشته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با 67 میلیمتر (52 درصد) کاهش بارندگی مواجه شده است.

میانگین بارش در استان همدان در سال آبی جاری نیز 77 میلیمتر بوده در حالی که در سال گذشته 116 میلیمتر بوده است که کاهش 33‌درصدی را نشان می‌دهد.

مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: با توجه به بارش برف در یک ماه زمستان، می‌توانیم بگوییم زمستان امسال برعکس سال گذشته خوب آغاز شده است. درصورتی که سال گذشته در پاییز بارندگی‌های بهتری نسبت به سالجاری وجودداشت.

به گفته پرندافشار، برداشت آب از سداکباتان، در حاضر 231 لیتر در ثانیه است. اما سد آبشینه هنوز ذخیره آب ندارد. سد شیرین‌سو هم با 700 هزار لیتر 16 درصد دارای ذخیره آب است، سد کلان دارای 34 میلیون و 600 هزار لیتر است که 77 درصد آن پر است. سد سرابی نیز با یک میلیون و 360 هزار لیتر 15 درصد ذخیره دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان هم با بیان اینکه امسال سومین سال خشکسالی را سپری می‌کنیم، گفت: کاهش میزان بارندگی اثر تشدیدکننده‌ای در کاهش رواناب‎ها و سطح آب‌های زیرزمینی دارد.

محمد ضروری با اشاره به اینکه پاییز خشکی را پشت سرگذاشتیم، بیان کرد: طبق پیش‌بینی‌ها برای تابستان سخت باید آماده باشیم البته با توجه به انتقال بین حوضه‌ای آب از تالوار چالش جدی برای تأمین آب شرب همدان نخواهیم داشت اما می‌طلبد شهروندان مدیریت مصرف آب را مدنظر قرار دهند.

ضروری با تأکید بر کاهش سطح کشت محصولات پرآب‌بر، افزود: با توجه به کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و سطحی کشاورزان نیز باید نسبت به کاهش سطح کشت محصولات پرآب‌بر اقدام کرده و از کشت دوم پرهیز کنند. وی با بیان اینکه نصب کنتورهای هوشمند برروی چاه‌های کشاورزی همچنان در حال پیگیری است، بر استفاده بهینه از آب در صنعت و استفاده از تصفیه پساب فاضلاب در صنایع تأکید کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان با اشاره به اینکه با تمهیدات دیده شده سال آینده را بدون مشکل سپری خواهیم کرد، یادآور شد: با وجود اینکه سد اکباتان ذخیره مناسبی ندارد اما با انتقال آب از تالوار مشکلی در تأمین آب شهر همدان نداریم.

ضروری خاطرنشان کرد: در حال حاضر ظرفیت ایجاد شده برای انتقال آب از تالوار به همدان ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه است در حالیکه نیاز فعلی شهر همدان ۱۶۵۰ تا ۱۷۰۰ لیتر در ثانیه است و در تابستان به ۲۰۰۰ تا ۲۲۰۰ لیتر در ثانیه می‌رسد که با تکمیل خط انتقال آب از تالوار به طور کامل به بهره‌برداری خواهد رسید.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com