ttttt1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false)  پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
يكشنبه - 11 مرداد 1405 - شماره 5476
 


امروز : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

Today : Sun, August 2, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  106499 تاریخ انتشار:  1398-12-11 - 09:35 تعداد بازدید:  432
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

لغو سفر خارجی جریمه دارد
اعتراض آژانس‌ها به بخش‌نامه‌«لغو سفر»

گزارش


 بنابر ابلاغ کشوری، آژانس‌های مسافرتی ملزم به بازگرداندن بهای بلیت مسافران برای لغو تورهای خود بدون کسر خسارت هستند.
رئیس هیأت‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی همدان از استرداد کامل هزینه بلیت و تورهای مسافران خبر داد و گفت: با توجه به شرایط پیش آمده در کشور و بحث بیماری کرونا بسیاری از مردم برای لغو سفرهای خود اقدام کردند که این مسأله ضربه بزرگی به آژانس‌های مسافرتی و بخش گردشگری استان وارد کرده است.
علی مرادی‌پور اظهار کرد: براساس بخش‌نامه وزارت‌خانه تمامی دفاتر خدمات مسافرتی موظف هستند مبالغ مسافران را به طور کامل پرداخت کرده و خسارتی از آنان دریافت نکنند این در حالیست که آژانس‌های مسافرتی برای رزرو بلیت و هتل هزینه کرده‌اند.
مرادی‌پور با بیان این‌که شیوع کروناویروس صدمات جبران‌ناپذیری به صنعت گردشگری نیمه‌جان استان وارد کرده است، خاطرنشان کرد: متأسفانه این رخداد موجب لغو پروازهای خارجی و بین‌المللی و هجوم مردم برای ابطال تورهای داخلی شده که مشکلات قابل توجهی برای دفاتر خدمات مسافرتی ایجاد کرده است.
مدیر روابط عمومی فرودگاه همدان نیز از تعلیق پروازهای این فرودگاه تا ۲۷ اسفند خبر داد و گفت: به‌منظور جلوگیری از شیوع کروناویروس پروازهای فرودگاه همدان تا ۲۷ اسفندماه تعلیق شد.
سید حمیدرضا صائمین در این زمینه توضیح داد: فرودگاه همدان 2 پرواز همدان-کیش و همدان-مشهد را در برنامه هفتگی خود داشت که با توجه به شرایط پیش‌آمده در کشور و به‌منظور پیشگیری از شیوع کروناویروس به لغو پروازها اقدام کرده است.
وی تصریح کرد: پروازهای فرودگاه همدان درحال‌حاضر تا ۲۷ اسفندماه لغو شده است و باید دید شرایط کشور از نظر کنترل بیماری کرونا چطور خواهد شد. 

انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی ایران در نامه‌ای به وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اعلام کرد: لغو سفرهای خارجی بدون کسر جریمه ممکن نیست.
ترکیه، عراق، کویت، گرجستان، تاجیکستان، امارات، قطر، ترکمنستان، هندوستان، عمان و بحرین، کشورهایی هستند که پس از سرایت ویروس کرونا، مرزهای زمینی و هوایی‌شان را بستند و پروازها را متوقف کردند. این وضعیت سرگردانی مسافران ایرانی و خارجی در آن سوی مرزها را به همراه داشته است. هنوز معلوم نیست این روند تا تعطیلات نوروز تداوم داشته باشد، با این حال آژانس‌داران می‌گویند: تعداد کنسلی‌ تورهای خارجی برای تعطیلات نوروز ۹۹ رو به افزایش رفته است، درحالی‌که وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با صدور بخش‌نامه‌ای کلی درباره ساز و کار لغو سفر، پیش‌بینی برای این وضعیت نداشته و بدون این‌که تأسیسات گردشگری را حمایت کند، صرفا با اعلام وضعیت فوق‌العاده از مسئولیت شانه خالی کرده است.
معاون گردشگری، ششم اسفندماه بخش‌نامه‌ای صادر کرد و با اعلام وضعیت «فوق‌العاده» از تأسیسات گردشگری خواست: چنانچه مسافری از تاریخ یک اسفندماه امسال تا اطلاع ثانوی، درخواست انصراف داشت، بدون دریافت جریمه، نسبت به استرداد وجوه دریافتی اقدام کنند. همچنین تأکید شد: با توجه به نداشتن امکان پیش‌بینی دامنه تبعات و آثار شرایط موجود از ایجاد هرگونه تعهد الزام‌آور برای سفرهای نوروزی خودداری شود.
حالا برخی آژانس‌ها و هتل‌ها با این بخش‌نامه به مخالفت برخاسته‌اند. مدیر یکی از دفاتر خدمات مسافرتی، در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داده نوشته است: عمل به بخش‌نامه معاونت محترم گردشگری مبنی بر عودت همه مبالغ پرداختی تورهای خروجی بدون کسر جریمه کنسلی، برای دفاتر خدمات مسافرتی به سبب وسعت ضرر و زیان وارده امکان‌پذیر نبوده و این دستور به درگیری وسیع هزاران مسافران تورهای خروجی با دفاتر خدمات مسافرتی منجر شده و درنهایت امکان ادامه فعالیت را از دفاتر سلب خواهد کرد.
سهند عقدایی، هزینه پرداخت‌شده به کارگزاران خارجی را از جمله هزینه‌های غیرقابل برگشت در تورهای خروجی نوروزی برشمرده و درباره آن توضیح داده است: در ایام نوروز تورهای گروهی متعددی به کشورهای اروپایی، برزیل، آفریقای‌جنوبی، ویتنام، ژاپن و... اعزام می‌شود. در این مقاصد هرگز به صورت مجزا خدمات خریداری نشده و مجموع اجزای سفر شامل هتل، پروازهای داخلی در مقصد، خدمات گشت، غذا و... در قالب یک بسته از سوی کارگزاران مقصد ارائه شده و تورگردانان ایرانی پس از توافق بر سر قیمت، آن بسته را خریداری می‌کنند و از چند ماه پیش از نوروز به تدریج مبالغی را به کارگزاران پرداخت می‌کنند. بسته کارگزاران دارای شرایط لغو است و مطابق عرف جهانی توریسم تقریبا از یک ماه پیش از سفر تمام مبالغ پرداخت شده غیرقابل برگشت خواهد بود. به‌طور مثال در همین ماه گذشته که همزمان با تعطیلات سال نوی چینی، به‌دلیل شیوع بیماری کرونا تورهای بالغ بر ۳۵ میلیون مسافر چینی در سراسر جهان لغو شد، عموما هزینه‌ای از سوی کارگزاران مقاصد به چینی‌ها عودت نشد و البته در برخی موارد توافق شد جریمه لغوی کمی به چینی‌ها مترتب شده اما پولی به آنها عودت نشد و مبالغ پرداختی به صورت بیعانه نزد کارگزارن مقاصد ماند و مسافران چینی تا یک سال فرصت دارند از آن سفرها استفاده کنند.
درحال‌حاضر برخی ایرلاین‌های خارجی به صورت موقت پروازهای خود را لغو کرده و پرواز برخی دیگر دایر است. ایرلاین‌ها درباره نوروز هنوز اطلاعیه‌ای نداده‌اند و بعید به نظر می‌آید تا ۱۰ روز پیش از حرکت خبری دهند. این در حالی است که از هم‌اکنون مسافران درخواست لغو دارند و این امر به کسر جریمه لغو در پروازهای عادی و سوخت کامل پروازهای چارتر و سیت (صندلی) چارتر منجر می‌شود.
واضح است که هزینه ویزا، پس از ورود مدارک مسافر به سفارت‌خانه غیرقابل برگشت است.
وی همچنین پیشنهاد کرده که به دفاتر خدمات مسافرتی اجازه داده شود با کارگزاران مقاصد مذاکره کرده تا بتوانند جریمه‌های کنسلی‌ را به حداقل برسانند و همچنین همانند تجربه گذشته تورگردانان چینی، زمان تورهای خود را با هماهنگی با مسافران به تاریخی در آینده موکول کنند.
حرمت‌ا... رفیعی، رئیس هیأت‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات هوایی و مسافرتی ایران، نیز در نامه‌ای خطاب به علی‌اصغر مونسان، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، با تأیید غیرقابل برگشت بودن برخی هزینه‌های تورهای خارجی نوشته است: بخشی از هزینه‌های پرداختی سفر، از جمله ویزا، اقامت در هتل‌های خارج از کشور با هزینه بلیت پروازها، قطارها و اتوبوس‌های خریداری شده برای سفرهایی که مبدأ و مقصد آن در خارج از ایران است، قابل استرداد به مسافران نیست که در نامه معاون گردشگری به تاریخ 6اسفندماه 98 مغفول مانده و عملا دفاتر خدمات مسافرتی امکان استرداد این وجوه به مسافران را ندارند و بنابراین با توجه به مشکلات فوق و ارائه نشدن راهکار مناسب که هتل‌ها و شرکت‌های هواپیمایی را ملزم به همکاری بیشتر برای استرداد وجوه دریافتی از آژانس‌ها و مسافران کند، دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی سراسر کشور به تنهایی امکان استرداد وجوه مسافران را با توجه به ابعاد ملی این پیش‌آمد ناگوار که از نمونه‌های بارز اضطراری است، ندارند.
وی همچین به خودداری برخی شرکت‌های هواپیمایی و هتل‌ها از بازگرداندن وجوه، بدون کسر جریمه اشاره کرده و نوشته که پس از شیوع ویروس کرونا دفاتر خدمات مسافرتی هوایی و جهانگردی کشور به‌‌رغم تعطیلی فعالیت‌ها و زیان‌های هنگفت، همکاری خود را برای رضایت گردشگرن و شهروندان که به‌دلیل حفظ سلامت با توقف پروازهای بین‌المللی برنامه سفر خود را ابطال کرده‌اند، انجام داده‌اند.
اما متأسفانه با وجود تأکید وزیر محترم راه و شهرسازی مبنی بر ابطال بدون جریمه هزینه سفرهای هوایی، زمینی و ریلی کماکان شرکت‌های هواپیمایی از اجرای دستورالعمل فوق خودداری می‌کنند، بنابراین همکاران دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی توان و امکان استرداد وجوه دریافتی از مسافران را بدون همکاری شرکت‌های هواپیمایی و هتل‌های داخلی و خارجی ندارند.
رفیعی هم بیان کرد: باید تلاش کنیم در این شرایط به مردم فشار بیشتری وارد نشود، نباید راحت‌ترین گزینه که کسر جریمه از مردم است، انتخاب کنیم.
وی همچنین درباره غیرقابل بازگشت بودن برخی هزینه‌های تور، توضیح داد: اگر آژانس‌ها مدارک و اسناد مثبت دال بر هزینه‌های غیرقابل برگشت ارائه دهند، در انجمن صنفی با حضور نماینده تعزیرات، بررسی و درصورت تأیید، مسافر نسبت به شرایط موجود توجیه می‌شود.
رئیس هیأت‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات هوایی و مسافرتی ایران، که در نامه‌ای درباره کارشکنی برخی شرکت‌های هواپیمایی از بازگرداندن هزینه کامل بلیت به وزیر راه نامه نوشته بود، گفت: وقتی بیشتر کشورها مسافر ایرانی را نمی‌پذیرند و مردم حتی اگر بخواهند نمی‌توانند سفر بروند، چرا ایرلاین‌ها هزینه‌ها را کامل برنمی‌گردانند، این کسر از جریمه بابت چیست؟! ایرلاین‌های خارجی هم که خودشان تصمیم گرفته‌اند مسافر خارجی را جابه‌جا نکنند، باید هزینه بلیت را کامل برگردانند، چطور وقتی قضیه هواپیمای اوکراینی پیش آمد و اروپایی‌ها سفرشان را لغو کردند، تمام پولشان را گرفتند، چرا ما نتوانیم. باید با طرف‌های خارجی از جمله ایرلاین‌ها و هتل‌ها صحبت کنیم پول لغوی‌ها را سریع‌تر برگردانند. شرایط کشور ما اضطراری است، این وضعیت را طرف‌های خارجی با لغو پروازهایشان و بستن مرزهایشان به روی ایران حتما متوجه شده‌اند.
وی خودداری برخی هتل‌ها برای برگرداندن وجه کامل مسافر، اظهار کرد: آژانس‌ها خیلی خوب شرایط هتل‌ها را درک می‌کنند، همه ما در یک سال گذشته متضرر شده‌ایم و تا به حال هم هیچ یک از آن خسارت‌ها جبران نشده است، آژانس‌ها هم مثل هتل‌ها به نوروز چشم دوخته بودند، ولی حالا وضعیت فرق کرده است، در این شرایط همه باید بهم کمک کنیم، نباید عامل سفر مردم شویم. از یک طرف از مردم می‌خواهیم سفر نروند از طرف دیگر به آن‌ها اعلام می‌کنیم خسارت لغو را دریافت می‌کنیم.
رئیس هیأت‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات هوایی و مسافرتی ایران درباره تأخیر در پرداخت وجوه مربوط به لغو بلیت قطار در آژانس‌ها، گفت: تاکنون ۶۰ درصد بلیت قطارها برای تعطیلات نوروز لغو شده است، بازپرداخت هزینه‌های آن با توجه به سیستم مالی شرکت‌های ریلی، بسیار دشوار بود اما وزیر راه پیگیر شده تا تأخیر در بازپرداخت‌ها حل شود.
رفیعی گفت: از وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درخواست کرده بودم برای تعیین راه‌کار در وضعیت موجود جلسه‌ای با حضور هتلداران و آژانس‌ها برگزار شود ولی تا‌کنون چنین جلسه‌ای تشکیل نشده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com