ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
سه شنبه - 20 مرداد 1405 - شماره 5483
 


امروز : جمعه ، 23 مرداد 1405

Today : Fri, August 14, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  118040 تاریخ انتشار:  1400-03-19 - 07:00 تعداد بازدید:  201
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مناظره دوم به سبک دور اول با چاشنی انتقادی

یادداشت


 دومین مناظره زنده تلویزیونی نامزدهای ریاست‌جمهوری برخلاف انتظارات و نقدهایی که به مناظره نخست مطرح شد، با همان سبک و سیاق برگزار شد؛ به طوری که کاندیداها نیز عمدتاً ساختار مناظره را نقد کردند.
با این حال در مناظره دوم اندکی از برنامه‌ها توسط برخی از نامزدها ارائه شد اما وقت به قدری ناکافی بود که اجازه نداد این برنامه‌ها به خوبی تبیین شود.
این مناظره به نوعی متأثر از مباحث مطرح شده در مناظره نخست و البته بازتاب‌های آن در سطح جامعه بود؛ به طوری که در بیان مطالب از قبل آماده شده توسط برخی از کاندیداها مشاهده شد.
پرداختن به دستگاه تعلیم‌وتربیت از جمله سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش و رتبه‌بندی معلمان از نکات قابل توجه در مناظره دوم بود که البته برنامه دقیقی توسط کاندیداها برای این حوزه که زیربنای توسعه است، ارائه نشد.
توجه به موضوعات مهمی چون برجام، تحریم‌ها و کرونا نیز از جمله نکات حایز اهمیت در دور دوم مناظره بود که عمدتا با نقد دولت مطرح شد.
در این مناظره رضایی به نوعی پوششی بودن برخی از کاندیداها را مورد نقد قرار داد و قاطعانه گفت که تا پایان رقابت‌ها خواهد ماند. او که سعی داشت به افکار عمومی نشان دهد که با همه  قومیت‌ها ارتباط دارد و در دولت احتمالی او همه حضور خواهند داشت، از همان آغاز به دولت تاخت و  حتی در نقد دیدگاه‌های کاندیداهای دیگر هم حمله به دولت چاشنی بحث‌های او بود.
 جلیلی، دیگر کاندیدای ریاست‌جمهوری که تأکیدبر جهش کشور دارد، با انتقاد از نوع سؤالات و اشاره به خالی بودن جای موضوعات مهم در سؤالات طرح شده، تلاش کرد اینگونه القا کند که ساختار مناظره ظرفیت کافی برای تبیین و تشریح برنامه‌های موردنظر برای جهش را ندارد.
مهرعلیزاده هم از صداوسیما به خاطر نبودن فرصت کافی برای  ارائه برنامه‌ها با جزئیات گلایه کرد و از این جهت هم‌عقیده با بعضی دیگر از نامزدها بود.
نکته قابل تأمل در اظهارات او اما انتقاد از عملکرد دولت در مدیریت و کنترل کرونا بود. مهرعلیزاده در این زمینه وزارت بهداشت را به خاطر آمار بالای مرگ‌ومیرها و تأخیر در واکسیناسیون مورد نقد جدی قرار داد.
رئیسی کاندیدای دیگر که با تأکیدبر استفاده نکردن از ۵ دقیقه وقت اختصاص یافته به او در صداوسیما سعی کرد نظر افکار عمومی را به خود جلب کند، بحث ترک‌زبان‌ها را مطرح کرد که البته واکنش مهرعلیزاده را در پی داشت؛ موضوعی که رضایی هم به نوعی به آن اشاره داشت.
رئیسی تلاش کرد به هیچ وجه وارد حاشیه نشود، اما نتوانست به مواردی چون بحث مدرک تحصیلی که مهرعلیزاده دوباره آن را پیش کشید، پاسخ ندهد.
همتی دیگر کاندیدای این دوره از انتخابات ریاست‌جمهوری نیز از شیوه مناظره انتقاد کرد و تلاش کرد با طرح مباحثی که کمتر به آنها پرداخته شده است، این‌گونه نشان دهد که نمی‌خواهد مباحث مهم جامعه از قلم بیفتد.
کرونا، FATF  و تحریم‌ها از جمله این مباحث بود که او به آنها پرداخت.
همتی البته در دور دوم مناظره کاندیداها تاحدودی توانست به برنامه‌های خود بپردازد، اما محدودیت زمان باعث شد نتواند ابعاد مختلف برنامه‌هایش را تشریح کند.
قاضی‌زاده هاشمی اما تقریباً به سبک و سیاق مناظره اول پیش رفت و تلاش کرد بیشتر پاسخگوی سؤالات به دور از حاشیه باشد. با این حال او گاهی هم به نکات مطرح شده توسط دیگر کاندیداها اشاره می‌کرد و نگاه انتقادی به این نکات داشت.
زاکانی کاندیدای دیگر انتخابات ریاست‌جمهوری همچنان انتقادی ظاهر شد و  با حمله به دولت و البته همتی دولت را مسبب اصلی مشکلات و گرفتاری‌ها دانست. او نقدهایش را با آهنگ تندی دنبال کرد که گاه واکنش برخی از کاندیداها را به دنبال داشت.
در مجموع مناظره دوم که با موضوعات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی برگزار شد، به لحاظ ساختاری و روال کار مثل دور اول بود. با این‌حال کاندیداها تلاش کردند از فرصتی که در اختیار داشتند تا حدودی برنامه‌های خود را ارائه کنند، اما ضعف‌های ساختاری مناظره بیش از این به آنها اجازه تبیین و البته نقد و بررسی برنامه‌ها را نداد. به طوری که خود کاندیداها نیز به ساختار مناظره انتقاد داشتند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com