ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
سه شنبه - 20 مرداد 1405 - شماره 5483
 


امروز : جمعه ، 23 مرداد 1405

Today : Fri, August 14, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  114510 تاریخ انتشار:  1399-09-30 - 07:00 تعداد بازدید:  214
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ملائکه در قلب‌ها آشیان می‌سازند

نویسنده : مهدی ناصرنژاد

یادداشت

حضرت زینب کبری(س) دخت عزیز حضرت فاطمه(س) پس از واقعه جانگداز عاشورا که ظالمان و خونخواران زمان، خانواده و بازماندگان سیدالشهدا(ع) را به اسارت می‌بردند، پروانه‌وار دور مجروحان و بیماران غافله اسیران می‌چرخید و شهربه‌شهر و کوچه‌به‌کوچه صدای مظلومیت زنان و کودکان و یاران رنجور امام حسین(ع) را به گوش مردم رسانیده و پیام واقعه عاشورا را سینه به سینه به هر دلسوخته و دوستدار خاندان اهل بیت(ع) شرح می‌داد. به همین مناسبت و به پاس قدردانی از تیماردار بیماران و مجروحان در بیمارستان‌ها، سالروز ولادت مبارک حضرت زینب(س) در کشورمان، روز پرستار نامگذاری شده است.
مقام پرستار در جامعه اسلامی ما کمتر از شأن ملائکه و فرشتگان آسمانی نیست.
آن کسی که در زندگی و حیات اجتماعی خویش برای خدمت به دیگران و آسایش و سلامت جامعه، آرام و قرار ندارد و هرگز در اندیشه امنیت خود نیست، یعنی مرغ بی‌آشیانی است که آرام و قرارش در آن ساحل امنیت است که مرغان دیگر آسوده بیارامند. او میهمان آشیان آسایش دیگران و مردمی است که مهر و نوازش بی‌مزد و منت را بی‌پاسخ نمی‌گذارند.
می‌گویند، رفیق و همراه و دلسوز واقعی را در روزگاران سختی و بلا باید شناخت، می‌گویند رفیق خوب و فداکار آن است که در مواقع نیاز و گرسنگی، قسمت بزرگ نانی را که تقسیم می‌کند به رفیقش ببخشد. امروزه در هنگامه سختی و درد و بلا که به‌واسطه ویروس مرگ‌بار و بی‌رحم کرونا که جوامع جهانی و شاید بیشتر از هر کجا جامعه اسلامی ما به آن دچار شده، این جامعه زحمت‌کش و فداکار پرستاران است که با از خودگذشتگی و در چنگال خطر قرار دادن سلامتی خود و خانواده‌هایشان، ثابت کردند همان رفیق خوب و قابل اعتماد برای مردم و جامعه هستند.
وقتی گفته می‌شود، جامعه ما بیشتر از بسیاری نقاط جهان از کرونا آسیب دیده است، به این دلیل است که با وجود برخی زیرساخت‌های قابل اعتنا در حوزه بهداشت و درمان ایران، ولیکن به علت محدودیت‌های چند دهه اخیر در استخدام و به‌کارگیری نیروهای جدید، به‌ویژه پرستار مرد و زن در این حوزه پرتلاش و پرچالش، جمعیت پرستاری مطابق با نیاز واقعی مراکز درمانی نیست. براساس آمار‌های موجود و اعلام مقامات رسمی در این حوزه، هم‌اینک به نسبت هر ده هزار نفر جمعیت کشورمان فقط 19 نیروی پرستاری اشتغال دارند که استاندارد‌های جهانی در این زمینه به نسبت هر ده هزار نفر جمعیت، 50 پرستار است و در همین حال در بسیاری کشورهای رشدیافته این نسبت بالا تر از رقم 50 است. با این‌حال در وضعیت بحران کرونایی، افزون‌بر یک‌چهارم پرستاران شاغل در مراکز درمانی درگیر بیماران کرونایی هستند و این شرایط با توجه به حادثه‌خیز بودن کشورمان در تمام زمینه‌های طبیعی و اجتماعی، فشار بار کمبود شدید نیروی پرستاری در کشور بر دوش رنجور جمعیت حال حاضر پرستاران فداکار است. حال با توجه به این آمار و ارقام گزنده به عهده مسئولان و وجدان‌های بیدار و قدرشناس در لابه‌لای جامعه است که قدر و منزلت و فداکاری پرستاران را پاس بدارند.
پرستاران شریف و بلندطبع ایرانی آن‌قدر عزت‌نفس و شخصیت دارند که کمترین توقع مادی را از مردم و مسئولان خویش ابراز می‌کنند، ولیکن قدرشناسی و توجه جدی به آینده شغلی و آسایش روزگاران پیری این قشر قابل احترام، کمترین بهایی است که باید به آنان پرداخت کرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com