ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
سه شنبه - 20 مرداد 1405 - شماره 5483
 


امروز : جمعه ، 23 مرداد 1405

Today : Fri, August 14, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  130187 تاریخ انتشار:  1401-11-19 - 07:00 تعداد بازدید:  183
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

زیر مجموعه‌های صنعت گردشگری از کنترل خارج است

نویسنده : مهدی ناصرنژاد

یادداشت


 امسال زمستان به نسبت خوبی در اغلب نقاط کشورمان حاکم بود. بدون شک اکثریت هموطنان ایرانی که چند سالی است طعم تلخ خشکسالی را تجربه می‌کنند، دوست ندارند این زمستان با بارش‌های قابل توجهی که به ارمغان آورده است به این زودی‌ها به پایان خود نزدیک شود، اما با گذر زمان کاری نمی‌شود کرد، چون امسال هم زمستان  از نیمه گذشته است و به‌قول قدیمی‌ها، نفس هوا به زمین رسیده است و کم‌کم باید گوش به‌زنگ صدای پای بهار بود.‌

مردمان اهل قدیم که حساب ماه و فصل و سال را خوب می‌دانستند، فصل زمستان را به 2 نیمه تقسیم کرده و براین باور بودند که از نخستین روزهای نیمه دوم زمستان، زمین آهسته آهسته گرم می‌شود و با نرم شدن و ذوب شدن تدریجی یخبندان برکه‌ها و تالاب‌های مناطق سرد‌سیر،  ماهی‌ها هم از اعماق بالا می‌آیند و به سطح آب بوسه می‌زنند.

در چنین هنگامه‌ای از تب و تاب فصل زمستان است که نم خاک تا بلندترین شاخه‌های به‌خواب رفته درختان نفوذ می‌کند و طبیعت خاموش را برای قیل و قال بهاری و نطفه بستن شکوفه‌ها بر دار و درخت و گیاه آماده می‌سازد .

اینک همان ایام است و زمستان از نیمه گذشته است و اگر از هوش جانت مدد بگیری، می‌توانی عطر دلچسب بهاری را تا اعماق وجودت حس کنی. می‌توانی با شنیدن زمزمه‌های گوش‌نواز بهاری، بیاندیشی اگر زمستان برایت سخت بود، دارد به پایان خود نزدیک می‌شود، می‌توانی درک کنی که آخر تمام سختی‌ها و سردی‌ها، فرصت راحتی و احساس فصل شیرین زندگی است.

 بهار که از راه برسد انسان به شوق می‌آید تا بیشتر در دامان طبیعت و گشت و گذار باشد، تا اینکه در خانه بنشیند و گوشه عزلت برگزیند.

چنین احساسی همان آغاز مسافرت و سیر و سفر است، این همان سر فصل نخست صنعت گردشگری است که انگیزه ای برای فعالیت و کار و تلاش و زندگی میلیون‌ها ایرانی است که در گرو حیات و رونق صنعت گردشگری می‌باشند.

شیوع بیماری شوم کرونا از 3 سال پیش صنعت نیمه جان گردشگری در کشورمان را از پا انداخته است و اگر هم در تمام این مدت هموطنان، مسافرت و سیر و سیاحت جسته و گریخته داشته‌اند، با مزه گزنده گرانی قیمت مسافرت‌ها، زیاد به‌دل ننشسته است. در مجموع صنعت گردشگری در کشور حال و روز خوشی ندارد و فعالان و صاحبان کسب و کارهای زیر مجموعه گردشگری امیدوارند مگر با تعطیلات نوروزی امسال بتواند روزهای رکود و بی‌رونقی کسب و کار خود را فراموش کنند.

در خبرها آمده بود در حالیکه صنعت گردشگری کشورمان دوران رکود نسبی خود را طی می‌کند ، تنها در یکسال منتهی به سال جدید میلادی، بیش از 2 میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از هموطنان ایرانی به کشور ترکیه مسافرت داشته‌اندکه رقم بسیار بالایی است، بر اساس اعلام وزیر گردشگری کشور ترکیه، در  سال میلادی ۲۰۲۲ ایران از لحاظ شمار گردشگران خود در ترکیه بین کشورهای جهان رتبه هفتم را داشته است و ترکیه برای ایرانیان یکی از مقصدهای اصلی گردشگری به‌خصوص در تعطیلات نوروزی است.

 با حساب‌های سرانگشتی سالانه میلیاردها دلار از ذخایر ارزی کشورمان تنها برای مسافرت هموطنان به یک کشور هزینه می‌شود که چنین رویکردی از جانب هموطنان بسیار قابل تأمل می‌باشد. ناگفته نماند، به اذعان اغلب هموطنانی که مسافرت‌های خارجی تنها برای گذراندن تعطیلات چند روزه داشته‌اند، زیرساخت‌های بالقوه گردشگری در ایران از لحاظ نقاط سیاحتی چهار فصل، آثار تاریخی و سایر جاذبه‌های گردشگری به مراتب بیشتر از خیلی از کشورهای خارجی است که ایرانیان برای مسافرت انتخاب می‌کنند.

البته گردشگری با اهداف آشنایی با فرهنگ و سیر تمدن ملل دیگر جهان بد نیست و هرکس امکان سفر برایش مهیا باشد دریغ نمی‌کند، اما اینکه مسافرت به صرف اقامت چند روزه در یک هتل ساحلی و چند قلم خرید معمولی باشد، جفای بزرگی است که انسان در حق کشور و سرمایه و ادعای جهان بینی خود می‌کند.

 به گفته هموطنانی که تجربه سفر به کشورهای به‌ظاهر توریستی دارند، بسیاری جاذبه‌های گردشگری در این کشورها هیچگونه ارزش تاریخی و جلوه‌های طبیعی ندارد و تنها از جنبه‌های رفاهی و تنوع غذا و خدمات اقامتی است که به نحو مؤثری سبب رضایتمندی مسافران و گردشگران خوش گذران می‌باشد.

نکته بسیار قابل تأمل در علت مسافرت ایرانیان و مردم کشورهای اروپایی و آمریکایی به کشورهای توریستی آسیایی، قیمت‌های مناسب و‌ به‌صرفه هزینه اقامت در هتل‌ها و استفاده از خدمات مراکز گردشگری در اینگونه کشور ها است که گفته می‌شود برای ایرانیان ارزانتر از مسافرت به کیش و دیگر جزایر جنوبی کشورمان تمام می‌شود.

تأمل بر چنین نکات سیاستمدارانه و هدفمند در کشورهایی که بیشتر درامد خود را از صنعت توریسم به‌دست می‌آورند، برای هر ایرانی که با قابلیت‌های گردشگری کشور خود آشنا است، بسیار قابل تأسف می‌باشد.

در واقع می‌توان چنین نتیجه گرفت که زیر مجموعه صنعت گردشگری در ایران در خدمت  این صنعت نیست و ساز جدا گانه می‌نوازد. زیرمجموعه صنعت گردشگری در ایران و همین همدان شامل مراکز رفاهی و خدماتی، هتل ها، رستوران‌ها، نقاط سیاحتی با توجه به کیفیت و قیمت‌ها، نوع برخورد و تعامل با گردشگران و میهمان‌های مسافر و ادبیات گفتاری، هرگز هدفمند نیست و بیشتر موجب نارضایتی و دفع مسافران و گردشگران است تا زمینه‌ساز جذب و رضایتمندی چنین سرمایه‌های بالقوه برای صنعت بزرگ و گسترده  گردشگری !!! .


 بنابراین یکی از علل اصلی رونق گردشگری در کشورهای مدعی صنعت گردشگری، به‌صرفه بودن مسافرت به اینگونه کشورهاست و دولت‌های آن نیز به طرق‌ گوناگون از چنین صنعت پول‌ساز و ارزآوری برای کشور خود حمایت می‌کنند .

اگر صنعت گردشگری در ایران نیز با برنامه‌ریزی اصولی ریل‌گذاری نشود و برای بلند مدت هدفمند نباشد و نیت فعالان این صنعت صرفاً درامد زایی به هر قیمت ممکن برای جبران فصل‌های رکود باشد، همان مصداق تا ثریا می‌رود دیوار کج خواهد بود. رونق گردشگری بستگی به صبر و حوصله صاحبان و فعالان این صنعت  و جلب رضایت گردشگر می‌باشد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com