ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
شنبه - 24 مرداد 1405 - شماره 5484
 


امروز : يكشنبه ، 25 مرداد 1405

Today : Sun, August 16, 2026

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * آدرس ما درشبکه های اجتماعی hamedanpayam@
 
کد مطلب:  135903 تاریخ انتشار:  1402-09-25 - 07:00 تعداد بازدید:  197
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

متکدیانی که شکل نیازمند واقعی نیستند

یادداشت


 حضور پرتعداد و روزافزون افراد به ظاهر نیازمند و متکدی در سطح اماکن و نقاط پرجمعیت همدان، موضوع تأثرانگیزی است که این روزها صحنه های ناخوش ایندی از شرایط اجتماعی این کلان شهر را به نمایش می‌گذارد.

قبول امر نکوهیده تکدی‌گری تنها راه باقی مانده و پیش روی افراد درمانده و نیازمندی است که ناچارند برای تأمین معاش روزمره خود دست نیاز بسوی این و آن دراز کنند، اما با توجه به مشاهده افراد فراوان با چهره و ظواهرگوناگون در کسوت تکدی‌گری، به نظرمی‌آید جلب ترحم دیگران و درخواست کمک پولی به کسب و کاری عادی اما پر درآمد تبدیل شده باشد   .

تکدی‌گری موضوع و مشکل اجتماعی جدیدی در جوامع انسانی نیست و وجود افراد بی‌خانمان و نیازمند در هر کشور و جامعه امری عادی است که مردم با آن کنار می‌آیند و اشخاص زیادی نیز با وضع مالی متفاوت با رویکردی خیرخواهانه، روزانه سهم کوچکی از موجودی جیبی خود را به نیازمندان اختصاص می‌دهند، ولیکن نکته قابل تأمل این است که هیچگاه، هر نیازمندی متکدی نیست و هر کس با غیرت و با عزت هر چند محتاج  و ناتوان حاضر نمی‌شود تن به تکدی‌گری دهد و دست نیاز بسوی هر کسی دراز کند ، اما متأسفانه در جامعه امروز عنصر قباحت که یکی از زیبنده ترین خصلت های انسانی و اجتماعی است، نزد هر کسی خریدار ندارد و تظاهر به نیازمندی و تکدی‌گری از رویکرد های ناگوار اجتماعی است که متأسفانه قباحت آن نزد بسیاری از افراد که تن به کسب و کار شرافتمندانه نمی‌دهند، ریخته شده است و به شغل بی درد سر و بی سرمایه اولیه ای تبدیل شده است که از همان ریال اولش، سود محسوب می‌شود.

سماجت و پر رویی تنها دست مایه لازمه شغل ناشریف گدایی است که وجود و حضور چنین افراد سمج در نقاط پرجمعیت و پر رفت و آمد شهر نظیر محیط آرامستان باغ بهشت همدان و بازار‌های سرگذر و سبزه میدان و مکان‌های مذهبی روز بروز بیشتر می‌شود و در مواردی باعث مزاحمت برای دیگران می‌گردد .

جالب است که سر و شکل و پوشش اغلب افراد به‌ظاهر نیازمندی که هر کجا و در هر فرصتی از دیگران درخواست کمک پولی می‌کنند، اصلا با متکدیان واقعی و‌مستحق مطابقت ندارد و گویی بسیاری از چنین افراد ، عامدانه با ظاهری آراسته و بیانی مودبانه از مردم در خواست کمک می‌کنند تا وانمود کنند راه دیگری برای ادامه زندگی برای آنان باقی نمانده است.‌

خیلی از چنین افراد نیز که شامل زنان و مردان و کودکان می‌شوند در مکان‌هایی نظیر باغ بهشت، بدون رعایت حال و شرایط صاحبان مراسم عزاداری، در چشم بهم زدنی چیدمان خوراکی و‌ نذورات روی قبور را به کیسه‌های همراه خود سرازیر می‌‌کنند و به هیچ تذکر و اعتراضی هم توجه ندارند.

شیوه طلب کمک برخی از متکدیان هم این است که معمولا در بازارهای میوه و تره بار با سماجت و اصرار از مشتریانی که در حال خرید هستند، تقاضا می‌کنند تا سهمی از میوه هم برای آنان بخرند، یا به‌قول دوست ما که تعریف می‌کند، هنگام خرید از یک سوپر مارکتی با خانم میانسال و بظاهر آراسته‌ای مواجه شدم که اصرار داشت برایش یک بطری نوشابه بخرم، چون قرار است برای او میهمان بیاید ! .

یک مرد جوان و خوش پوشی هم از آقایی هنگام خرید از مغازه خوار و بار و لبنیاتی در خواست یک بستنی‌کیم دارد، درحالی که هیچ شباهتی با افراد بی خانمان و متکدی ندارد  متأسفانه از جمع بندی و تامل بر پدیده نه چندان نوظهور، اما رو به رشد تکدی‌گری متجددانه در سطح شهر همدان و بدون شک در تمام شهرهای کشور، می‌توان دریافت که شغل بی ضابطه و بی هویت تکدی‌گری در جامعه امروز به پرده دری کامل رسیده و افراد فراوان و رو به افزایش، بدون کمترین حجب و حیا، گدایی را به صورت معمولی در عرصه‌های اجتماعی جلوه می‌دهند ، غافل از اینکه چنین رویکرد نامبارکی ، پایه‌های عزتمندی و نجابت و مناعت طبع جامعه ایرانی را سست می‌کند و ارزش‌های انسانی را بی اعتبار می‌سازد .

معضل روند رو برشد تکدی‌گری در جامعه نیازمند تامل و آسیب شناسی است. اگر چه ریشه این ننگ‌ اجتماعی نیز در زمین سوخته و خاک بی حاصلخیز اقتصادی قرار دارد،‌ ولیکن اینکه، تکدی‌گری مرزهای نیازمندی را در نوردیده و به‌لحاظ درآمد مناسب، خیلی از افراد توانگر را هم به طمع واداشته است، نیازمند چاره‌جویی اساسی می‌باشد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
پاکی آوردی ای امید سپید
یلدا شب هندوانه و فال و غزل
حال و هوای صحاف خانه همدان در آستانه بازگشایی مدارس
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com